EN:
https://camillamariawi.blogspot.com/2020/07/papa-arrugadas-canarian-potatoes.html
Las Palmas 2020
https://camomillamaria.blogspot.com/2020/04/gran-canaria-2020.html
https://camillamariawi.blogspot.com/2020/07/papa-arrugadas-canarian-potatoes.html
Las Palmas 2020
https://camomillamaria.blogspot.com/2020/04/gran-canaria-2020.html
Muisteltiin tÀnÀÀn vÀhÀn meidÀn alkuvuoden Las Palmasin matkaa ja tehtiin kanariansaarten suolaisia ryppyperunoita tÀnÀÀn ruuaksi.
Tein perunat varhaisperunoista. Perunat Palmasissakin olivat pienikokoisia. Tein myös perunoihin kuuluvaa Mojo verde- kastiketta.
Laitoin tÀhÀn postaukseen reseptin kanariansaarten perunoihin ja niiden Mojo verde- kastikkeeseen.
Reseptin löysin Rantapallon sivuilta.
Papa Arrugadas - Kanariansaarten Ryppyperunat
( 4 annosta )
1 kilo perunoita
200g karkeaa merisuolaa
1. Pese perunat hyvin, mutta ÀlÀ kuori niitÀ. Laita perunat isoon kattilaan ja vettÀ juuri sen verran ettÀ perunat peittyvÀt.
2. LisÀÀ kattilaan suola ja peitÀ puhtaalla keittiöliinalla.
3. Anna perunoiden kiehua tÀysin kypsiksi. Kattilaan laitettu vesi haihtuu lÀhes kokonaan mutta vettÀ ei kuitenkaan saa lisÀtÀ missÀÀn vaiheessa.
4. Ota liina pois. Ripottele kypsien perunoiden pÀÀlle vielÀ hiukan suolaa. Anna kiehua lisÀÀ matalalla lÀmmöllÀ sen aikaa kunnes perunoiden kuori rypistyy ja kuivuu. Tarjoile valmiit perunat kastikkeiden tai lihan kanssa.
( MeillÀ oli perunoiden seurana tofunakkeja .)
Mojo verde - kastike ryppyperunoille
1 valkosipuli
1 nippu korianteria tai persiljaa
2,5 dl oliiviöljyÀ
Tilkka valkoviinietikkaa
1 tl kuminaa
Merisuolaa
1 . Murskaa valkosipuli, yrtit, suola ja kumina tasaiseksi tahnaksi.
2. Jatka murskaamista ja pikkuhiljaa lisÀÀ joukkoon sekoittaen valkoviinietikka ja oliiviöljy.