Ostin äitilleni meidän Las Palmasin matkalta tuliaiseksi Bizcocho de Moya -keksejä. Äiti kertoi näiden olevan ihan järjettömän hyviä. Valmistin kotikeittiössäni nyt näitä tuliaisherkkuja
Moya - keksi on syntynyt alunperin virheestä. Keksien alkuperäinen leipoja oli polttanut kakkupohjan ja päätti valkoisella kiillolla peittää tämän. Keksin idea on käydä kaksi kertaa uunissa että siitä tulee oikeanlainen.
Kokeilin eilen tehdä näitä, mutta tulkitsin ohjeen vähän väärin ja niistä tuli tosi littanoita keksejä, jotka näytti vähän rapealta pannukakulta, eikä pinnan kiillotus ollut tehty oikein, ei näkynyt ollenkaan. Tänään löysin paremman ohjeen ja sillä sain hyvemmät keksit aikaiseksi.
4 munanvalkuaista
1 munankeltuainen
2 dl Sokeria
2,5 dl jauhoja
sitruunan kuori raastettuna
![]() |
Ensimmäiset keksit. |
Bizcocho de Moya
Pohja:
4 munanvalkuaista
1 munankeltuainen
2 dl Sokeria
2,5 dl jauhoja
sitruunan kuori raastettuna
Kiillotus:
puolen siruunan mehu
2 dl tomusokeria
4 munanvalkuaista
Kuumenna ensin uuni 170 asteeseen.
Erota valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa isossa kulhossa 3 valkuaista kunnes vaahto on kovaa ja lisää 1 dl sokeria. Vatkaa keltuainen ja 1 dl sokeria toisessa kulhossa.
Raasta puolen sitruunan kuori. Sekoita keltuaisvaahto valkuaisvaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot. Lisää sitruunankuoriraaste ja ja sekoita tasaiseksi varovasti.
Laita taikina leivinpaperin päälle ja uuniin 170 asteessa 50 minuuttia. Tämän jälkee sammuta uuni ja anna kakkujen olla vielä 15 minuuttia siellä. (En ole varma oliko tämä alkuperäisen ohjeen idea, mutta näin tein itse.)
Ota pelti pois uunista ja anna jäähtyä. Leikkaa kakku suorakulmaisiksi paloiksi kun on kunnolla jäähtynyt. (Nämä mun palaset ei kyllä ollut mitään suorakulmaista nähnytkään. 😀 )
Sen jälkeen valmistetaan kiilto keksien päälle. Purista puolen sitruunan mehu.
Vatkaa 4 valkuaista, tomusokeri ja sitruunamehu vaaleaksi seokseksi kulhossa. Maalaa sitten kukin kakku tällä ja laita uuniin vielä tunnin ajaksi 150 asteeseen.
Laitoin itse välillä tämän tunnin aikana lisää kuorrutusta keksien ylle uunin luukku auki.
Omapäisen näköiset ainakin 😆 mistään palasesta ei tullu kyllä samankokoisia näistä, mutta melkein. Maku oli kyllä tosi hyvä, päällisestä tuli mieleen vähän hattara. Näitä olisi hyvä kastaa maitoon, mehuun tai kahviin.
Lähteet:
CanariWiki
www.abcderesetas.com
2 dl tomusokeria
4 munanvalkuaista
Kuumenna ensin uuni 170 asteeseen.
Erota valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa isossa kulhossa 3 valkuaista kunnes vaahto on kovaa ja lisää 1 dl sokeria. Vatkaa keltuainen ja 1 dl sokeria toisessa kulhossa.
Raasta puolen sitruunan kuori. Sekoita keltuaisvaahto valkuaisvaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot. Lisää sitruunankuoriraaste ja ja sekoita tasaiseksi varovasti.
Laita taikina leivinpaperin päälle ja uuniin 170 asteessa 50 minuuttia. Tämän jälkee sammuta uuni ja anna kakkujen olla vielä 15 minuuttia siellä. (En ole varma oliko tämä alkuperäisen ohjeen idea, mutta näin tein itse.)
Ota pelti pois uunista ja anna jäähtyä. Leikkaa kakku suorakulmaisiksi paloiksi kun on kunnolla jäähtynyt. (Nämä mun palaset ei kyllä ollut mitään suorakulmaista nähnytkään. 😀 )
Sen jälkeen valmistetaan kiilto keksien päälle. Purista puolen sitruunan mehu.
Vatkaa 4 valkuaista, tomusokeri ja sitruunamehu vaaleaksi seokseksi kulhossa. Maalaa sitten kukin kakku tällä ja laita uuniin vielä tunnin ajaksi 150 asteeseen.
Laitoin itse välillä tämän tunnin aikana lisää kuorrutusta keksien ylle uunin luukku auki.
Omapäisen näköiset ainakin 😆 mistään palasesta ei tullu kyllä samankokoisia näistä, mutta melkein. Maku oli kyllä tosi hyvä, päällisestä tuli mieleen vähän hattara. Näitä olisi hyvä kastaa maitoon, mehuun tai kahviin.
Lähteet:
CanariWiki
www.abcderesetas.com
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti