Ostin Ă€itilleni meidĂ€n Las Palmasin matkalta tuliaiseksi Bizcocho de Moya -keksejĂ€. Ăiti kertoi nĂ€iden olevan ihan jĂ€rjettömĂ€n hyviĂ€. Valmistin kotikeittiössĂ€ni nyt nĂ€itĂ€ tuliaisherkkuja
Moya - keksi on syntynyt alunperin virheestÀ. Keksien alkuperÀinen leipoja oli polttanut kakkupohjan ja pÀÀtti valkoisella kiillolla peittÀÀ tÀmÀn. Keksin idea on kÀydÀ kaksi kertaa uunissa ettÀ siitÀ tulee oikeanlainen.
Kokeilin eilen tehdÀ nÀitÀ, mutta tulkitsin ohjeen vÀhÀn vÀÀrin ja niistÀ tuli tosi littanoita keksejÀ, jotka nÀytti vÀhÀn rapealta pannukakulta, eikÀ pinnan kiillotus ollut tehty oikein, ei nÀkynyt ollenkaan. TÀnÀÀn löysin paremman ohjeen ja sillÀ sain hyvemmÀt keksit aikaiseksi.
4 munanvalkuaista
1 munankeltuainen
2 dl Sokeria
2,5 dl jauhoja
sitruunan kuori raastettuna
EnsimmÀiset keksit. |
Bizcocho de Moya
Pohja:
4 munanvalkuaista
1 munankeltuainen
2 dl Sokeria
2,5 dl jauhoja
sitruunan kuori raastettuna
Kiillotus:
puolen siruunan mehu
2 dl tomusokeria
4 munanvalkuaista
Kuumenna ensin uuni 170 asteeseen.
Erota valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa isossa kulhossa 3 valkuaista kunnes vaahto on kovaa ja lisÀÀ 1 dl sokeria. Vatkaa keltuainen ja 1 dl sokeria toisessa kulhossa.
Raasta puolen sitruunan kuori. Sekoita keltuaisvaahto valkuaisvaahtoon ja sekoita tasaiseksi. LisÀÀ jauhot. LisÀÀ sitruunankuoriraaste ja ja sekoita tasaiseksi varovasti.
Laita taikina leivinpaperin pÀÀlle ja uuniin 170 asteessa 50 minuuttia. TÀmÀn jÀlkee sammuta uuni ja anna kakkujen olla vielÀ 15 minuuttia siellÀ. (En ole varma oliko tÀmÀ alkuperÀisen ohjeen idea, mutta nÀin tein itse.)
Ota pelti pois uunista ja anna jÀÀhtyĂ€. Leikkaa kakku suorakulmaisiksi paloiksi kun on kunnolla jÀÀhtynyt. (NĂ€mĂ€ mun palaset ei kyllĂ€ ollut mitÀÀn suorakulmaista nĂ€hnytkÀÀn. đ )
Sen jÀlkeen valmistetaan kiilto keksien pÀÀlle. Purista puolen sitruunan mehu.
Vatkaa 4 valkuaista, tomusokeri ja sitruunamehu vaaleaksi seokseksi kulhossa. Maalaa sitten kukin kakku tÀllÀ ja laita uuniin vielÀ tunnin ajaksi 150 asteeseen.
Laitoin itse vÀlillÀ tÀmÀn tunnin aikana lisÀÀ kuorrutusta keksien ylle uunin luukku auki.
OmapĂ€isen nĂ€köiset ainakin đ mistÀÀn palasesta ei tullu kyllĂ€ samankokoisia nĂ€istĂ€, mutta melkein. Maku oli kyllĂ€ tosi hyvĂ€, pÀÀllisestĂ€ tuli mieleen vĂ€hĂ€n hattara. NĂ€itĂ€ olisi hyvĂ€ kastaa maitoon, mehuun tai kahviin.
LĂ€hteet:
CanariWiki
www.abcderesetas.com
2 dl tomusokeria
4 munanvalkuaista
Kuumenna ensin uuni 170 asteeseen.
Erota valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa isossa kulhossa 3 valkuaista kunnes vaahto on kovaa ja lisÀÀ 1 dl sokeria. Vatkaa keltuainen ja 1 dl sokeria toisessa kulhossa.
Raasta puolen sitruunan kuori. Sekoita keltuaisvaahto valkuaisvaahtoon ja sekoita tasaiseksi. LisÀÀ jauhot. LisÀÀ sitruunankuoriraaste ja ja sekoita tasaiseksi varovasti.
Laita taikina leivinpaperin pÀÀlle ja uuniin 170 asteessa 50 minuuttia. TÀmÀn jÀlkee sammuta uuni ja anna kakkujen olla vielÀ 15 minuuttia siellÀ. (En ole varma oliko tÀmÀ alkuperÀisen ohjeen idea, mutta nÀin tein itse.)
Ota pelti pois uunista ja anna jÀÀhtyĂ€. Leikkaa kakku suorakulmaisiksi paloiksi kun on kunnolla jÀÀhtynyt. (NĂ€mĂ€ mun palaset ei kyllĂ€ ollut mitÀÀn suorakulmaista nĂ€hnytkÀÀn. đ )
Sen jÀlkeen valmistetaan kiilto keksien pÀÀlle. Purista puolen sitruunan mehu.
Vatkaa 4 valkuaista, tomusokeri ja sitruunamehu vaaleaksi seokseksi kulhossa. Maalaa sitten kukin kakku tÀllÀ ja laita uuniin vielÀ tunnin ajaksi 150 asteeseen.
Laitoin itse vÀlillÀ tÀmÀn tunnin aikana lisÀÀ kuorrutusta keksien ylle uunin luukku auki.
OmapĂ€isen nĂ€köiset ainakin đ mistÀÀn palasesta ei tullu kyllĂ€ samankokoisia nĂ€istĂ€, mutta melkein. Maku oli kyllĂ€ tosi hyvĂ€, pÀÀllisestĂ€ tuli mieleen vĂ€hĂ€n hattara. NĂ€itĂ€ olisi hyvĂ€ kastaa maitoon, mehuun tai kahviin.
LĂ€hteet:
CanariWiki
www.abcderesetas.com
Ei kommentteja:
LÀhetÀ kommentti