Ihana Irish Cream- kahvisuklaajuustokakku 🖤
Pohja:
150g piparkakkuja
50g voita
(Määrä on vain arvio, itellä tuli kyllä reilusti enemmän tähän kakkuun pipareita kuin tuo. Mutta miksipäs ei, joulukin on ja piparit on hyviä)
Täyte:
2x purkkia irish cream-coffee rahkaa
(jos haluaa miedomman version niin yksikin purkki riittää)
4dl kermaa
2,5dl suklaakermaa
200g suklaatuorejuustoa (itse en tähän kakkuun käyttänyt ollenkaan mitään tuorejuustoa)
6-7 liivatelehteä
kauramaitoa
Kiille:
2,5 dl suklaakermaa
200g tummaa fazerin suklaata
kahvisuklaata
(käytin kakkuun 25g raakakahvisuklaata. Ei ole hirveänä marketeissa valikoimaa kahvisuklaalevyistä. Tämä pieni raakasuklaalevy oli ainoa jonka löysin pitkän etsinnän jälkeen)
Koristeluun :
kanelitankoja
karkkikeppejä
konvehteja
puolukoita
1. Murskaa piparit. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Kaada irtopohjavuoan pohjalle (18cm) ja laita vuoka odottamaan jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kaada kuohukerma sekä suklaakerma kulhoon, vatkaa hetken aikaa, ja lisää toinen irish cream- rahka, vatkaa löysäksi vaahdoksi ja sen jälkeen lisää vielä toinen rahkapurkki (sekä suklaatuorejuusto). Sekoita tasaiseksi.
Lämmitä mikrossa pieni tilkka kauramaitoa kiehuvaksi. Purista liivatteet ylimääräisestä vedestä ja liota kauramaitoon. Kaada ohuena nauhana kerma-irish rahka seokseen. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan, keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään. Annoin olla seuraavaan päivään jolloin tein kakulle kiillepäällysteen.
3. Kaada kattilaan suklaakerma, ja anna olla miedolla lämmöllä. Pilko suklaapalat yksi kerrallaan kerman sekaan. Sulata ne ja sekoita tasaiseksi. Nosta jäähtymään.
4. Kaada varovasti jäähtynyt suklaakastike kakun päälle. Koristele karkkikepeillä, puolukoilla, konvehdeilla ja kanelitangoilla. 🍒🎅
Kakkuun sopisi aivan täydellisesti yhtenä ainesosana Baileys- kermalikööri. Pitää kokeilla joskus. 🖤
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti