keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Joulunajan kakkuja

Reseptejä kakkuihin joita oon nyt joulukuun aikana tehnyt. 

Valkosuklaajuustokakku Glögikiilteellä. Joulu 2016.

                                                                                          


 
                                                                          
Puolukka- Suolakinuski juustokakku, Currytonnikalapiirakka ja Allun tekemiä joulutorttuja. 18.12.2020.  
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

                                                                                                
Tämän ekan juustokakun tein kun meillä oli sukulaisia kylässä ja vietettiin etukäteistä jouluaattoa  18. joulukuuta. Pohja oli piparkakkua, ja muuten kakku oli kaksikerroksinen. Toinen alempi kerros oli suolakinuskia, ylempi kerros oli puolukkaa ja vaniljaa. Kuorrutin kakun vielä suolakinuskisuklaalla. Ajattelin että kakku olisi ollut vähän liian rohkeita makupareja, mutta se oli tosi hyvää. En ole itse kinuskin ystävä, mutta marjaosuudesta kakussa pidin tosi paljon.


            


Maailmassa on varmasti kauniimpiakin kakkuja kuin tämä, 😁  Mutta jos tämä kakku jotakin oli, niin jouluinen, niin ulkonäöltä kuin myös maultansa. 




        Puolukkainen Suolakinuski- Vanilja Juustokakku


                                                                            Pohja: 

                                                                        200g pipareita

                                                                        75g voita

                                    

                                                                        Täyte:

                                                                        1. kerros Suolakinuski

200g kinuskituorejuusto

2dl kuohukermaa

2dl kinuskikermaa

200g piparkakkurahka

4 liivatelehteä

kauramaitoa

2. kerros Vanilja - Puolukka

200g vaniljatuorejuusto

2dl kermaa

vaniljasokeria

puolukoita jäisenä

kauramaitoa

3 liivatelehteä

Päällinen:

150g suolakinuski suklaata

1dl kinuskikerma

(suolaa)


1. Murskaa piparit. Sulata voi mikrossa ja kaada pipareiden päälle. Sekoita tasaiseksi. Kaada voi- piparimuruseos reunavuoan pohjalle, ja laita vuoka jääkaappiin kinuskitäytteen teon ajaksi. 

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kermat ja lisää tuorejuusto ja piparkakkurahka. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Lämmitä kauramaito mikrossa kiehuvaksi, purista liivatteista vesi ja liuota kauramaitoon. 

3. Sekoita liivate- kauramaito ohuena nauhana kinuskivaahdon sekaan. Kaada seos reunavuoan pohjalle pipareiden päälle. Laita vuoka hyytymään jääkaappiin. Pidin vuokaa yön yli ja tein puolukkakerroksen aamulla. 

4. Laita liivatelehdet likoamaan. Vaahdota kerma ja lisää vaniljatuorejuusto, kippaa sekaan jäiset puolukat ja mausta vaniljasokerilla sekä sokerilla. Sekoita tasaiseksi. Purista liivatteet ylimääräisestä vedestä ja lisää mikrossa kiehuvaksi lämmitettyyn kauramaitotilkkaan. 

5. Lisää liivate- kauramaito ohuena nauhana vanilja - kermaseokseen, ja sekoita. Kaada hyytyneen kinuskikerroksen päälle reunavuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään ainakin 4 tunnin ajaksi. 

6. Tee kuorrute. Lämmitä kinuskikerma kattilassa, pilko sekaan suolakinuskisuklaa pala kerrallaan .Lisäsin itse suolaa kun ainakin Maraboun suolakinuskisuklaa oli melko mieto eikä mielestäni ollut tarpeeksi suolainen. Anna kuorrutteen jäähtyä. Kaada kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vielä hetken ennen tarjoilua. Koristele jouluisasti! =) 


-

Alapuolella on luumu-kaneli juustokakku, jonka tein vanhemmilleni joululahjaksi aattona. 





Jouluinen luumu- juustokakku 🖤

Pohja:

150g piparkakkuja
50g leivontamargariinia

Täyte:

200g luumu - kanelirahka
puolikas luumupiltti
5dl kerma
kanelia
sokeria
vaniljasokeri
kardemumma
200g maustamaton tuorejuusto 
7 liivatelehteä
maitotilkka

Päällinen: 
 Luumusosetta
3 liivatelehteä 
glögitilkka

1. Sulata margariini. Murskaa piparit. Kaada sulanut ja hieman jäähtynyt margariinisula pipareiden päälle. Sekoita tasaiseksi murskaksi. Kaada irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

2. Liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Sekoita astiassa teelusikallinen kanelia ja sokeria. Sekoita hyvin ja lisää täytevaahtoon. Lisää ihan vähän kardemummaa. Murskaa kardemummamurut pienemmäksi ennen vaahtoon lisäämistä. Laitoin ehkä noin yhden kolmasosa teelusikallisen. Sekoita hyvin. 

3. Lämmitä maito mikrossa hyvin ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet maitotilkkaan. Kaada seos ohuena nauhana kokoajan samalla varovaisesti sekoittaen täytevaahtoon. Kaada irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin hyytymään. Annoin olla yön yli ja tein kakulle päällisen aamulla aattona herättyäni.

4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Anna olla vedessä noin about 5 minuuttia. Sekoita astiassa luumusose tasaiseksi seokseksi...käytin Piltti luumusosetta 4  purkkia. Kaupoissa myydään myös valmiita muita soseita erikokoisissa pakkauksissa. Lämmitä mikrossa glögitilkkanen. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne kuumaan glögiin. Kaada hiljalleen luumusoseen sekaan ja sekoita hyvin. Kaada hyytyneen kakun päälle ja laita tekeytymään vielä jääkaappiin. 

Koristelin joulujuustokakun valmiilla, kaupasta ostetuilla, syötävillä ruusukkeilla. Löysin leivontakaapistani myös kanelitankoja. 




Jouluaattona 2020. Äitini tekemä kermakakku ja minun luumukaneli -juustokakku. En ole kermakakkujen suurin ystävä. Mutta äitini tekee hyviä kermakakkuja joissa on banaania ja hilloja sun muita täytteenä. Se on herkullista. 

Kuljetuksessa porukoilleni, luumu-juustis koki hieman kovia. 😁 Mutta oli edelleen ihan kiva ja syömiskelpoinen. =) 














Dooleys- Valkosuklaajuustokakku 



Pohja:

100g piparkakkudominoja

25g leivontamargariinia

liraus kermalikööriä

Täyte:

5dl kuohukermaa

150g mascarponetuorejuusto

200g vaniljatuorejuusto

200g vanhan ajan vaniljarahka

200g valkosuklaata

7 kpl liivatelehtiä

kauramaitotilkkanen

Päällinen:

2 dl Dooleys- kermalikööriä

3 liivatetta

kauramaitoa

1. Murskaa piparit kulhoon. Sulata margariini mikrossa, lorauta sekaan hieman kermalikööriä. Kaada kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Aseta piparimuruseos irtopohjavuoan pohjalle jossa on leivinpaperi. 

2. Liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää tuorejuustot, vaniljarahka sekä sulatettu valkosuklaa. Lämmitä kauramaidon tilkka mikrossa, purista liivatteet. Sekoita kauramaidon sekaan ja kaada samalla sekoittaen täytteen sekaan. Kaada irtopohjavuokaan keksipohjan päälle, ja siloita tasaiseksi. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia. 

3. Tee päällinen. Aloita laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita mukiin toffeekermalikööri. Lämmitä kauramaidon tilkka mikrossa, purista liivatteet ja liota maitoon. Kaada liivateseos toffeeliköörin sekaan kokoajan sekoittaen. Kaada likööri juustokakun päälle ja kakku takaisin hyytymään jääkaappin. Päällinen on aika nopeasti hyytynyt, mutta pidin itse sitä ainakin useamman tunnin ennenkuin irrotin vuoasta reunat. Koristelin sillä mitä kaapista löytyi ja vähän siten sun miten. Niinkuin yleensäkkin. 😀 


 Irish Cream - juustokakku oli ihanan makuinen. Tykkään kahvin ja suklaan makuisista kakuista ja tästä sai kyllä hyvän. Tein tämän joulukuun alussa. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

🌺🌸Hattarakuu🌸🌺

Hyvää huomenta, heräillään hiljalleen talviunesta, vaikka ei meinaa tämä talvi talttua millään kyllä. Tässä jatuksia joita olen kirjannut ta...