keskiviikko 30. elokuuta 2023

Baileys - mokkapalat



Baileys on herkullinen monessakin leivonnaisessa. Olen ennenkin leiponut siitÀ juustokakkuja sun muuta.. Ajattelin ettÀ voisi olla ihan erinomainen mokkapaloissakin. Sujautin taikinaan ja kuorrutteeseen kumpaankin tÀtÀ kyseistÀ kermalikööriÀ. Oman maun mukaan voi toki kuorrutteen ja pohjan reseptissÀ olevaa liköörin mÀÀrÀÀ pienentÀÀ.

 Koristelin tĂ€llĂ€ kertaa mokkikset eli masaliisat niin, ettĂ€ laitoin normaalin tasaisen kuorrutuksen sekĂ€ isosti nonparelleja, ja yhteen pohjan osaan harjoittelin pursotella kuorrutusta pienellĂ€ tyllalla.  Jos koko mokkapalapellillisen pursottaisi tĂ€yteen koristekuviota, kuorrutuksesta voisi tehdĂ€ erilaisen..

Ohjeesta saa noin 20 mokkapalaruutua. 





 Baileys -mokkapalat 

Pohja:

4 kananmunaa

2 dl sokeria 

200 g leivontamargariinia

4 dl vehnÀjauhoja

1 dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2  tl vaniljasokeria

2 dl Baileys- kermalikööriÀ


1. Vatkaa huoneenlĂ€mpöiset kananmunat paksuksi, vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. 

2. Sulata leivontamargariini joko kattilassa liedellÀ tai mikroaaltouunissa. Mittaa Baileys voisulan sekaan ja sekoita.

3. YhdistĂ€ toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet. 

4. Sekoita vuorotellen Baileys-margariinisula muna-sokerivaahtoon ja ripottele sihdin lĂ€pi toisesta kulhosta kuivat aineet. Sekoittele taikina tasaiseksi. 

5. Kaada uunipellille leivinpaperin pÀÀlle. Paista 200- asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Tarkista kuitenkin kypsyys. 

6. Nosta mokkapalapohja kunnolla jÀÀhtymÀÀn ennen kuorrutteen tekemistĂ€. 



(Omaan makuun nonparelleja saa olla paljon😎.

NÀmÀ olisi kyllÀ hyviÀ ihan pelkÀn mantelirouheenkin kanssa......)


Kuorrutus

70 g voita

½ dl kaakaojauhetta

½ dl vahvaa kahvia 

5 dl tomusokeria

2tl vaniljasokeria 

½ dl Baileys- kermalikööriĂ€ 

Koristeeksi:

mantelirouhetta

nĂ€yttĂ€viĂ€, vĂ€rikkĂ€itĂ€ nonparelleja 





Kuorrutteen valmistus


1. KeitÀ kahvi. Sulata voi mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita voisula kahvin sekaan, lisÀÀ vielÀ joukkoon Baileys.

2. Sekoita kulhossa tomusokeri, kaakaojauhe sekÀ vaniljasokeri. Sihtaa kuivat aineet sihdin lÀpi kahvi-voi- Baileys-seokseen, ja sekoita niin kauan ettÀ seos on tasaista.


Kaadoin kuorrutteen hieman jÀÀhtyneenĂ€ mokkapalapohjan pÀÀlle. Levitin kuorrutteen lastan avulla tasaisesti ja koristelin nonparelleilla ja mantelirouheella. 😎😍


đŸ’„đŸ’„đŸ’„


     ...Yhteen kuvaan kokeilin pursotella pÀÀllistĂ€. Jos koko mokkapalapohjan pursottaisi, tekisin notkeampaa kuorrutteesta.
 En tiedĂ€ kuka on keksinyt ensimmĂ€isenĂ€ pursottaa koristeellisen mokkapalakuorrutteen mutta idea on tosi mainio!


Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

đŸ’„~ Keskiaika ~ Medieval ~ đŸ’„

             đŸ’„Albumillinen kuvia ja kuvauksia keskiajasta inpiroituneena vuosilta 2023 - 2024 đŸ’„          Katariinan kalmisto, Kokkola. Syk...