Baileys on herkullinen monessakin leivonnaisessa. Olen ennenkin leiponut siitÀ juustokakkuja sun muuta.. Ajattelin ettÀ voisi olla ihan erinomainen mokkapaloissakin. Sujautin taikinaan ja kuorrutteeseen kumpaankin tÀtÀ kyseistÀ kermalikööriÀ. Oman maun mukaan voi toki kuorrutteen ja pohjan reseptissÀ olevaa liköörin mÀÀrÀÀ pienentÀÀ.
Koristelin tÀllÀ kertaa mokkikset eli masaliisat niin, ettÀ laitoin normaalin tasaisen kuorrutuksen sekÀ isosti nonparelleja, ja yhteen pohjan osaan harjoittelin pursotella kuorrutusta pienellÀ tyllalla. Jos koko mokkapalapellillisen pursottaisi tÀyteen koristekuviota, kuorrutuksesta voisi tehdÀ erilaisen..
Ohjeesta saa noin 20 mokkapalaruutua.
Baileys -mokkapalat
Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g leivontamargariinia
4 dl vehnÀjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl Baileys- kermalikööriÀ
1. Vatkaa huoneenlÀmpöiset kananmunat paksuksi, vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sulata leivontamargariini joko kattilassa liedellÀ tai mikroaaltouunissa. Mittaa Baileys voisulan sekaan ja sekoita.
3. YhdistÀ toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet.
4. Sekoita vuorotellen Baileys-margariinisula muna-sokerivaahtoon ja ripottele sihdin lÀpi toisesta kulhosta kuivat aineet. Sekoittele taikina tasaiseksi.
5. Kaada uunipellille leivinpaperin pÀÀlle. Paista 200- asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Tarkista kuitenkin kypsyys.
6. Nosta mokkapalapohja kunnolla jÀÀhtymÀÀn ennen kuorrutteen tekemistÀ.
(Omaan makuun nonparelleja saa olla paljonđ.
NÀmÀ olisi kyllÀ hyviÀ ihan pelkÀn mantelirouheenkin kanssa......)
Kuorrutus
70 g voita
½ dl kaakaojauhetta
½ dl vahvaa kahvia
5 dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
½ dl Baileys- kermalikööriĂ€
Koristeeksi:
mantelirouhetta
nÀyttÀviÀ, vÀrikkÀitÀ nonparelleja
Kuorrutteen valmistus
1. KeitÀ kahvi. Sulata voi mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita voisula kahvin sekaan, lisÀÀ vielÀ joukkoon Baileys.
2. Sekoita kulhossa tomusokeri, kaakaojauhe sekÀ vaniljasokeri. Sihtaa kuivat aineet sihdin lÀpi kahvi-voi- Baileys-seokseen, ja sekoita niin kauan ettÀ seos on tasaista.
Kaadoin kuorrutteen hieman jÀÀhtyneenĂ€ mokkapalapohjan pÀÀlle. Levitin kuorrutteen lastan avulla tasaisesti ja koristelin nonparelleilla ja mantelirouheella. đđ
đ„đ„đ„
...Yhteen kuvaan kokeilin pursotella pÀÀllistÀ. Jos koko mokkapalapohjan pursottaisi, tekisin notkeampaa kuorrutteesta.
Ei kommentteja:
LÀhetÀ kommentti