keskiviikko 20. joulukuuta 2023

Kettukarkki -kääretorttu ❤🤍❤

 


            Kettukarkki - kääretortun resepti 🦊❤

Ohjeesta saa noin 15 kääretorttupalaa. 💥💟


Kettukarkki- kääretorttu 

Pohja;

4 isoa kananmunaa 

1,5 dl sokeria

1,5 dl Oboy- kaakaojauhetta

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta


1. Riko huoneenlämpöiset kananmunat kulhoon ja lisää sokeri. Vatkaa vaaleaksi paksuksi vaahdoksi. 

2. Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Ripottele ne siivilän läpi vaahtoon ja sekoita varovasti.

3. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200- asteisessa uunissa n. 8 min. 

Tarkista kypsyys ja tarvittaessa pidennä tai lyhennä paistoaikaa!

4. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä. 


Täyte;

280g Fazer Pihlaja - marmeladia 

200g mascarpone- tuorejuustoa 

2 dl tomusokeria

0,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 dl vispikermaa


Koristeluun; 

Mascarpone-kermavaahtoa

Pihlaja- kettukaramelleja



1. Levitä kääretorttupohjalle koko purkillinen Pihlaja- marmeladia.


2. Vaahdota vispikerma vaahdoksi, lisää mascarponetuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi ja mausta sen jälkeen sokereilla. 


3. Levitä mascarponekermasta 2/3 osaa marmeladipäällysteiselle kääretorttupohjalle tasaisesti lastan avulla. Käännä sen jälkeen rullalle. 


4. Levitä tasaisesti loput mascarponekermasta kääretortun päälle ja koristele kettukarkeilla. 💥

                                    



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

🌺🌸Hattarakuu🌸🌺

Hyvää huomenta, heräillään hiljalleen talviunesta, vaikka ei meinaa tämä talvi talttua millään kyllä. Tässä jatuksia joita olen kirjannut ta...