Nuorempi poikani sai nimen toukokuussa 2019. Tein nimikemuihin esimerkiksi kylmäsavulohivoileipäkakun.
Kakku on omaa reseptiäni, ja tämä päivitys nyt pyörii tämän kyseisen kakun ympärillä.
Lohivoileipäkakku kuopukseni ristiäisiin. |
Mangojuustokakku, Suklaajuustokakku, Täytekakku, Lohivoileipäkakku ja Kinkkumakaronisalaatti. |
Kuopuksen ristäiset 25.5.2019. |
Lohivoileipäkakku
Raaka-aineet
3 pussia Täysjyvä - paahtoleipää
2 dl lihalientä kostutukseen
Täyte:
n. 400g kylmäsavulohta
1,5 rkl sitruunamehua
1 sitruuna-tilli creme - fraiche
1 prk creme fraiche
200 g ruohosipulituorejuustoa
½ tuubi kevytmajoneesi
3 kananmunaa keitettynä
musta- ja sitruunapippuria
Kuorrutus:
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa
½ tuubi kevytmajoneesi
1 pss juustoraastetta
Koristelu:
tilliä
graavilohta
kirsikkatomaatteja
sitruunanviipaleita
Keitä kananmunat ja murskaa ne kulhossa esim haarukalla. Lisää joukkoon creme fraichet, tuorejuusto, puolet majoneesituubista ja sitruunamehu sekä pippurimausteet. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
Lisää kylmäsavulohi pilkottuna sekaan, ja sekoita. Levitä leipäviipaleet pöydälle ja kostuta toiselta puolen. Levitä täytteestä 1/3 leipien päälle. Laita leipiä uusi kerros, ja laita täytettä vielä yhden kerroksen verran.
Sen jälkeen laita vielä yksi leipäkerros, kostuta leivät, sekä kostutettujen leipien päälle vielä loput täytteestä. Lisää vielä yksi, viimeinen kerros leipiä, kelmuta kakku, ja aseta se toisen tarjottimen alle maustumaan mieluiten seuraavaan päivään.
Tee kuorrute. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää notkistettu tuorejuusto ja puolikkaat loput majoneesituubista. Lisää juustoraaste jämäköittämään kuorrutetta. Levitä kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla tillillä, kirsikkatomaateilla, sitruunasiivuilla ja graavilohiviipaleilla.
Tein viime perjantaina taas tällä ohjeella voileipäkakun. Nopeasti koristelin kirsikkatomaateilla vain jotka löysin jääkaapista. Tein kakun itselleni, mutta vein siitä palasia syötäväksikin.
Siskon tyttö sai kasteessa nimen toukokuussa 2022. Tein ristiäisiin pyynnöstä lohivoileipäkakun, taas tällä juuri samalla reseptillä. Otin kuvamuistoja kakusta, kuinkas muutenkaan, ja siitä minkä näköinen oli lopputulos.
Tee kuorrute. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää notkistettu tuorejuusto ja puolikkaat loput majoneesituubista. Lisää juustoraaste jämäköittämään kuorrutetta. Levitä kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla tillillä, kirsikkatomaateilla, sitruunasiivuilla ja graavilohiviipaleilla.
Tein viime perjantaina taas tällä ohjeella voileipäkakun. Nopeasti koristelin kirsikkatomaateilla vain jotka löysin jääkaapista. Tein kakun itselleni, mutta vein siitä palasia syötäväksikin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti