lauantai 12. marraskuuta 2022

Barcelonan kääretorttu

Leivoin viikolla brazo de gitanon, espanjalaisen kääretortun, Barcelonan tortun, kun olin tänä syksynä Barcelonassa. 

Barcelonalaisesta kääretortusta on monia eri versioita kuten tämä. Alunperin perinteisesti espanjalainen kääretorttu on ollut vaalea torttu jonka sisälle on laitettu kermavaahtoa. Jossain kohtaa on joku sitten keksinyt tehdä tästä erilaisia versioita joita on muutettu suklaiseksi kaakaojauheella. Löysin myös yhden espanjalaisen reseptin netistä, jossa tummaan kääretorttupohjaan tuli suolaa ja täytteessä oli kananmunia ja mascarponetuorejuustoa. 



Tämän reseptin mukaan täytteeseen tuli myös inkivääriä sokerin lisäksi. Ohje oli netistä Valion sivuilta nimellä Barcelonan torttu, mutta tein tähän joitakin omia muutoksia.

 Esimerkiksi kääretortun päälle olisi kuulunut laittaa tämän ohjeen mukaan mantelilastuja, itse käytin kaapista mantelirouhetta. Ja ohjeeseen olisi tullut appelsiininkuorihilloa? josta en ole ikinä edes kuullutkaan. Eikä sitä kyllä löytynyt kaupoistakaan. Korvasin tämän ainesosan appelsiinimarmeladilla. Ohjeessa sanottiin että käyttää kääretorttuun laktoositonta tummaa vetopohjaa, mutta tein tähän myös omalla reseptillä kääretorttupohjan.


Tässä ohje tekemääni kääretorttuun:

Barcelonan torttu 

Pohja:

4 isokokoista kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
n. 0,75 dl  tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri. 

2. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää ne muna-sokerivaahtoon siivilän läpi. 

3. Sekoita varovasti nuolijalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

4. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa n. 10 minuuttia. 

5. Ripottele sokeria toiselle leivinpaperille, ja kumoa leivinpaperille kypsä kääretorttupohja.

                                                                           Kostutus:

                                                                 appelsiinitäysmehua

                                                Kostuta kääretorttupohja appelsiinitäysmehulla. 
                                                                        

                                                                     
Täyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa
200g appelsiinimarmeladia
0,5 dl appelsiinitäysmehua
0,5dl sokeria
2 tl inkivääriä
2dl vipautuvaa kuohukermaa

Kuorrutus:

tummaa kaakaojauhetta
mantelirouhetta


1. Vaahdota kulhossa vispikerma. Vispaa sekaan tuorejuusto.

2.  Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi ja mausta sokerilla ja inkiväärillä, sekä lorauta sekaan appelsiinimehu. Sekoita.

3. Levitä kuorrutteessa noin 2/3 appelsiinimehulla kuorrutetulle kääretorttupohjalle. Rullaa kääretorttu leivinpaperin avulla rullalle. 

4. Laita loput kuorrutteesta nuolijan avulla kääretortun päälle, ripottele siivilän läpi kaakaojauhetta kääretortun päälle. (Itse tein niin että laitoin kaakaojauheen päälle vielä hieman täytettä ja sen jälkeen vasta mantelirouheen.)

5. Koristele mantelirouheella. 




💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lapua 💥

Lapua- kesällä vuonna 2023 💥               Opettaja työssään. 😄💗 💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥 Yhtenä kesäpäivänä Lapualla, Pohjanmaalla. ...