torstai 17. marraskuuta 2022

Isänpäivätäytekakku

 Isänpäivänä 2022 tehty kuuden kananmunan mansikka-kermatäytekakku. Kaukana täydellisyydestä, mutta ihan hyvin tehty tällaiseksi kotona leipovaksi harrastusleipuriksi. Olin itse tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa. 


                                     

Toinen kerta elämässäni kun kokeilen käyttää pursotusta kakussa koristuksena, yhden kerran olen pursottanut kokonaisen täytekakun. Täytyy kokeilla tällä tavalla koristella täytekakkuja useamminkin.




Hedelmäinen mansikkakerma-isänpäiväkakku

Ainekset:

Pohja:

6 kananmunaa

3 dl sokeria 

3 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

Vuokaan:

voita 

(korppujauhoja)

    Täyte:

mansikkahilloa 

n. 4dl vispikermaa

(vispikerman maustamiseen n. 1tl  sokeria ja 1 tl vaniljasokeria)

Kostutukseen:

kauramaitoa ja vaniljasokeria

Kakun koristeeksi:

persikkaa, päärynää, ananasta, viinirypäleitä, punaisia kirsikoita. 

(käytin kakun päälle valmista hedelmäcoctailia joista valutin hyvissä ajoin ylimääräisen sokeriliemen pois)

mantelirouhetta

hyytelösokeria

kermavaahtopursotukset


1. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia. Vuoka tulisi olla halkaisijaltaan noin 26 cm. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.

2. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet, vehnäjauhot ja leivinjauhe. 

3. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri kovaksi valkoiseksi vaahdoksi.

4. Kaada siivilän läpi sekoitettu vehnäjauho-leivinjauhoseos, ja nostele taikina tasaiseksi.

5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.

6. Vaahdota n. 4 dl kermaa. Mausta sokereilla.

7. Leikkaa kakku kolmeen osaan kun on jäähtynyt kunnolla. 

8. Aloita kokoamaan kakku. Kostuta ensimmäinen kerros kauramaidolla (maidolla) johon sekoitettu ripaus vaniljasokeria. 

9. Laita ensin näkyvä kerros mansikkahilloa, ja sen jälkeen noin 1/3 kermavaahdosta. Toista sama seuraavalle kerrokselle. 

10. Aseta kakun kansi ja kostuta sekin. Päällystä kakku lopuilla kermavaahdolla. Koristele kakun reunat mantelirouheella.

11. Valuta hedelmäcoctailista kaikki ylimääräinen sokeriliemi pois. Asettele valutetut hedelmät kakun päälle. Valmista hyytelösokerista kiille paketin ohjeen mukaan kakun päälle. 

12. Vaahdota loput kerma, laita pursotinpussiin ja pursota kiehkurat hedelmäkiilteen reunoille.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lapua 💥

Lapua- kesällä vuonna 2023 💥               Opettaja työssään. 😄💗 💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥 Yhtenä kesäpäivänä Lapualla, Pohjanmaalla. ...