Syötiin viime viikon perjantaina ensimmĂ€iset jouluruoat, ja tein jĂ€lkiruoaksi omalla reseptillĂ€ appelsiinisen kuivakakun. TĂ€llaisia appelsiinikuivakakun reseptejĂ€ löytyy varmasti moniakin, tĂ€mĂ€ oli nyt oma versioni perinteisestĂ€ leivonnaisesta. Laitoin reseptin talteen kun oli tykĂ€tty, mahdollista myöhempÀÀ kĂ€yttöÀ varten đ
Appelsiininen joulukuivakakku
Ainekset:
4 kananmunaa
4 dl sokeria
0,5 tl soodaa
200g paistonkestÀvÀÀ appelsiinimarmeladia
150g appelsiininkuoripaloja
4 dl kauramaitoa
5 dl vehnÀjauhoja
1 dl perunajauhoja
Kuorrutukseen:
2 dl tomusokeria
2-3 rkl vettÀ
punaista elintarvikevÀriÀ
Koristeluun:
hasselpÀhkinÀrouhetta
1. LÀmmitÀ uuni 175 asteeseen. Vatkaa kulhossa muna ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon kauramaito johon on liotettu sooda, paistonkestÀvÀ marmeladi, appelsiininkuoripalat sekÀ toisessa kulhossa sekoitetut jauhot.
3. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun torvivuokaan.
4. Paista 175- asteisessa uunissa 40 minuuttia.
5. Kun kakku on kypsÀ, valmista tomusokerikuorrute. Kaada kakun pinnalle ja ripottele pÀÀlle hasselpÀhkinÀrouhetta.
Ei kommentteja:
LÀhetÀ kommentti