tiistai 20. joulukuuta 2022

Jouluinen appelsiinikuivakakku

 Syötiin viime viikon perjantaina ensimmĂ€iset jouluruoat, ja tein jĂ€lkiruoaksi omalla reseptillĂ€ appelsiinisen kuivakakun. TĂ€llaisia appelsiinikuivakakun reseptejĂ€ löytyy varmasti moniakin, tĂ€mĂ€ oli nyt oma versioni perinteisestĂ€ leivonnaisesta. Laitoin reseptin talteen kun oli tykĂ€tty, mahdollista myöhempÀÀ kĂ€yttöÀ varten 😍 






Appelsiininen joulukuivakakku 

Ainekset:

4 kananmunaa 

4 dl sokeria 

0,5 tl soodaa

200g paistonkestÀvÀÀ appelsiinimarmeladia

150g appelsiininkuoripaloja

4 dl kauramaitoa 

5 dl vehnĂ€jauhoja 

1 dl perunajauhoja

Kuorrutukseen:

2 dl tomusokeria

2-3 rkl vettĂ€ 

punaista elintarvikevĂ€riĂ€ 

Koristeluun:

hasselpÀhkinÀrouhetta


1. LĂ€mmitĂ€ uuni 175 asteeseen. Vatkaa kulhossa muna ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. 

2. Sekoita joukkoon kauramaito johon on liotettu sooda, paistonkestÀvÀ marmeladi, appelsiininkuoripalat sekÀ toisessa kulhossa sekoitetut jauhot.

3. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun torvivuokaan.

4. Paista 175- asteisessa uunissa 40 minuuttia.

5. Kun kakku on kypsĂ€, valmista tomusokerikuorrute. Kaada kakun pinnalle ja ripottele pÀÀlle hasselpĂ€hkinĂ€rouhetta. 



Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

đŸ’„~ Keskiaika ~ Medieval ~ đŸ’„

             đŸ’„Albumillinen kuvia ja kuvauksia keskiajasta inpiroituneena vuosilta 2023 - 2024 đŸ’„          Katariinan kalmisto, Kokkola. Syk...