maanantai 23. maaliskuuta 2020

Espanjan Flan Paahtovanukas

Ostin Las Palmasin reissulta ruokakaupasta jonkun valmispaketin jossa oli jauheet Flan- paahtovanukkaan tekoon. Olin ennen matkaa Googletellut jotakin leivonnaisia joita Gran Canarialla syödÀÀn, ettÀ osaisi sitte itekkin ostaa niitÀ esim jostakin kahvilasta tai kaupasta, ettÀ voisi maistaa jotakin mitÀ ei ennen ole tullut maisteltua. Tunnistin siksi tuon paketissa olevan nimen "Flan".



Kotona googlettelin netistĂ€ ohjeita Flanin tekoon koska halusin valmistaa sellaisen myös itse. Teinkin eilen itse niitĂ€ ja koska en omistanut samanlaisia pieniĂ€ vuokia, tein ne kuuteen samanlaiseen kahvikuppiin. Tein ihan ohjeen mukaan ne, alusta loppuun.. Karamelli joka tulee vanukkaaseen oli aivan hirveÀÀ. En ole tĂ€hĂ€nastisessa elĂ€mĂ€ssĂ€ vuohenjuuston lisĂ€ksi maistanut mitÀÀn niin kamalaa. :D En tiiĂ€, kĂ€rtsĂ€sinkö sen jotenkin? Liian kuumalla pannulla? Sokeri vÀÀrÀÀ?  Tuli liian tumma maku.

Tein illalla sitten vielÀ yön yli hyytymÀÀn paketin valmisjauheista vanukkaat kahteen isompaan kippoon.

TÀllÀ ohjeella tein vanukkaan jos haluaa kokeilla. Ja ehkÀ saa tehtyÀ karamellista parempaa mitÀ minÀ tein :D Karamellia uunivuokiin aseteltaessa huomasin ettÀ se jÀhmettyi aivan valtavan nopeasti!

Flan - Espanjalainen Paahtovanukas


Ainekset:

8 dl TĂ€ysmaitoa 

4 Kananmunaa

4 Kananmunan keltuaista

Ripaus Suolaa

4 rkl Sokeria

1 Appelsiininkuori raastettuna

Karamelli:

2 dl Sokeria
1 dl VettÀ





1. LĂ€mmitĂ€ uuni 150 - asteiseksi. 



2. Kiehauta maito ja anna jÀÀhtyÀ.




3. Valmista karamelli paistinpannulla. Kuumenna sokeria ja vettĂ€ kovalla lĂ€mmöllĂ€ noin 4 minuuttia, kunnes sokeri on kullanruskeaa. 

4. Jaa karamelli 8 pieneen uunivuokaan yksitellen. (Itse kÀytin kahvikuppeja, tuli vastaan vinkki jossain ohjeessa) KÀÀntele vuokaa siten ettÀ myös vuoan reunat peittyvÀt karamelliin.


5. Vatkaa kananmunat, keltuaiset, suola, sokeri ja appelsiinin kuoriraaste sekÀ maito sekaisin. Kaada seos vuokiin.

6. Nosta annosvuoat uunivuokaan jossa on vÀhintÀÀn sentin verran vettÀ. (vesihaude)

Uunistatulleet paahtovanukkaat. 

7. KypsennĂ€ vanukkaita uunin alaosassa n. 40 minuuttia tai kunnes ne ovat hyytyneet. Voit tarvittaessa kokeilla vanukkaiden kypsyyttĂ€ hammastikulla (kypsĂ€ flan ei tartu hammastikkuun.) 

8. Anna vanukkaiden jÀÀhtyĂ€ annosvuoissa vĂ€hintÀÀn 2 tuntia ennen tarjoilua. 

Valmis!


Kun Flanit olivat vielĂ€ kipoissaan tekeytymĂ€ssĂ€, niin ne olivat vielĂ€ kaunis rivistö. Sitten kun olivat jÀÀhtyneet ja otin ne pois katsoakseni miltĂ€ ne nĂ€yttivĂ€t. Niin nĂ€ky ei vĂ€lttĂ€mĂ€ttĂ€ ollut kovin kaunoinen. Ihme ufokohokkaita. :D 

Olisi ollut kivempi kun olisi syönyt ne vain kiposta! :) Mutta halusin nĂ€hdĂ€ miltĂ€ nĂ€yttĂ€vĂ€t kun ovat kumottuina. 
paahtovanukas kumottuna.





Flan -jauhe sekoitettiin maitoon. LĂ€mmitin karamellin mikrossa ja laitoin kipon pohjalle, kierrĂ€tin sen taas ympĂ€ri reunoihin asti. Sitten kaadoin kiehautetun keltaisen vanukasaineksen kippoon ja laitoin yön yli jÀÀkaappiin. Aamulla kumosin lautaselle ja katsoin mitĂ€ tuli ja miltĂ€ maistui. 
En oikeen pitĂ€nyt tĂ€stĂ€ valmiistakaan versiosta. Se oli paljon makeampi kyllĂ€ kuin se mun tekemĂ€ mutta ei ollut vaan sellainen minulle mieluinen jĂ€lkiruoka. En tykkÀÀ erityisen makeasta enkĂ€ oikein mistÀÀn vanukkaista. Mutta nyt on sitĂ€kin sitten maisteltu ja kokeiltu valmistaa vĂ€hĂ€n erilaista. 



Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Oivalluksia onnellisuudesta

KansainvĂ€linen onnellisuuden pĂ€ivĂ€ 20.3.  Keskiviikkona on muuten Onnellisuuden pĂ€ivĂ€. TĂ€ssĂ€ ajatuksiani onnellisuudesta. đŸ’„ MitĂ€ on olla on...