torstai 9. heinÀkuuta 2020

Kanariansaarten ryppyperunat - Papa Arrugadas




Muisteltiin tÀnÀÀn vÀhÀn meidÀn alkuvuoden Las Palmasin matkaa ja tehtiin kanariansaarten suolaisia ryppyperunoita tÀnÀÀn ruuaksi.

Tein perunat varhaisperunoista. Perunat Palmasissakin olivat pienikokoisia. Tein myös perunoihin kuuluvaa Mojo verde- kastiketta.






Laitoin tÀhÀn postaukseen reseptin kanariansaarten perunoihin ja niiden Mojo verde- kastikkeeseen.
Reseptin löysin Rantapallon sivuilta.


Papa Arrugadas - Kanariansaarten Ryppyperunat 

( 4 annosta )

1 kilo perunoita 
200g karkeaa merisuolaa 

1. Pese perunat hyvin, mutta ÀlÀ kuori niitÀ. Laita perunat isoon kattilaan ja vettÀ juuri sen verran ettÀ perunat peittyvÀt.

2. LisÀÀ kattilaan suola ja peitĂ€ puhtaalla keittiöliinalla. 

3. Anna perunoiden kiehua tĂ€ysin kypsiksi. Kattilaan laitettu vesi haihtuu lĂ€hes kokonaan mutta vettĂ€ ei kuitenkaan saa lisĂ€tĂ€ missÀÀn vaiheessa. 

4. Ota liina pois. Ripottele kypsien perunoiden pÀÀlle vielĂ€ hiukan suolaa. Anna kiehua lisÀÀ matalalla lĂ€mmöllĂ€ sen aikaa kunnes perunoiden kuori rypistyy ja kuivuu. Tarjoile valmiit perunat kastikkeiden tai lihan kanssa. 

( MeillĂ€ oli perunoiden seurana tofunakkeja .) 


Mojo verde - kastike ryppyperunoille 

1 valkosipuli
1 nippu korianteria tai persiljaa
2,5 dl oliiviöljyĂ€ 
Tilkka valkoviinietikkaa
1 tl kuminaa 
Merisuolaa 

1 . Murskaa valkosipuli, yrtit, suola ja kumina tasaiseksi tahnaksi.

2. Jatka murskaamista ja pikkuhiljaa lisÀÀ joukkoon sekoittaen valkoviinietikka ja oliiviöljy.


Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

đŸŒș🌾Hattarakuu🌾đŸŒș

HyvÀÀ huomenta, herÀillÀÀn hiljalleen talviunesta, vaikka ei meinaa tÀmÀ talvi talttua millÀÀn kyllÀ. TÀssÀ jatuksia joita olen kirjannut ta...