sunnuntai 12. helmikuuta 2023

Tampere 💜

Valokuvia Tampereelta vuosien varrelta.. 

2020, 2021, 2022, 2023...

🖤💥



            𝓣𝓪𝓶𝓶𝓮𝓻𝓴𝓸𝓼𝓴𝓲. 𝓗𝓮𝓲𝓷ä𝓴𝓾𝓾 2020. 



                    Tampere. 7/2020.




             
Olavi Virran muistopatsas. Heinäkuussa 2020. 


            Pyynikin munkkikahvilan näkötornin huipulla. 💥 heinäkuu 2020.




Pyynikin munkkikahvila. 



𝙆𝙪𝙧𝙠𝙠𝙖𝙨𝙞𝙣 𝙖𝙡𝙖𝙨 𝙋𝙮𝙮𝙣𝙞𝙠𝙞𝙣 𝙣ä𝙠ö𝙩𝙤𝙧𝙣𝙞𝙨𝙩𝙖. 🌼



💥💥💥💥💥



                        Talvinen, lumisateinen, luminen, utuinen Tampere tammikuussa 2021... 





                    Tampereen tuomiokirkko.

                                        Finlaysonin tehdasalue....



Kesä 2021.Tampere.




                                                                Tiitiäisen satupuistossa 🧚‍♂️


💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥

27.2. Hämärtyvä helmikuinen kevättalven iltapäivä. 
..Eevuska napannut nämä pari seuraavaa kuvaa.

                                                ...Finlaysonin tehdasalue.. 




Pyynikintorin taideratikkapysäkki. 
🟠🟡🟢🟣⚪⚫🔴🔵🟤
Jaakko Himasen suunnittelema taideteos "Tuulensilmät" on valmistettu kierrätetyistä auton laseista ja led-valonauhoista. 


Eevuskalle kiitokset näiden kevättalven kuvien kuvauksesta 😎💛

💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥
Tampere Elokuu 2022

Tampere, Hervanta

Lenkillä Hervannassa ja Suolijärven luontopoluilla, matkan varrella luontopoluille tuli taltioitua muutama valokuvakin.





𝙃𝙚𝙧𝙫𝙖𝙣𝙩𝙖. Elokuu 2022.


Särkänniemi. Vappuna 1975 avattu Suomen toiseksi suurin huvipuisto. 🎡🎢🎠

𝓝ä𝓼𝓲𝓷𝓷𝓮𝓾𝓵𝓪. 💥✨
       𝙽ä𝚜𝚒𝚗𝚗𝚎𝚞𝚕𝚊. -📸2021. 
                                                  Näsinneula 𝚊𝚟𝚊𝚝𝚝𝚞 𝚟𝚞𝚘𝚗𝚗𝚊 28.4.1971.

 
                                             𝓚𝓪𝓼𝓶𝓲𝓻. 𝓚𝓮𝓼ä 2021.𝓢ä𝓻𝓴ä𝓷𝓷𝓲𝓮𝓶𝓲.


𝕊ä𝕣𝕜ä𝕟𝕟𝕚𝕖𝕞𝕚. Kantti x Kantti


𝘼𝙣𝙣𝙖𝙡𝙖𝙨𝙨𝙖 lenkillä silmiinpistäneitä värikkäitä yksityiskohtia 🔷✨🔷🌻






          
Tampere. 05.02.2023. 







keskiviikko 8. helmikuuta 2023

Vivienne Westwoodin näyttely

    
Vivienne Westwoodin näyttely "Vivienne Westwood -muotia yksityiskokoelmasta"
 Museo Milavidassa 05.04.2023. 

(Lähteenä tässä päivityksessä käytetty näyttelyssä esillä olevia tekstejä.)


Dame Vivienne Westwood. 8.4.1941-29.12.2022.

Punk-ilmiön edelläkävijä, aktivisti sekä muodin kapinallinen. Itseoppinut suunnittelija loi valtavan muoti-imperiumin. Kuningatar Elisabet II myönsi vuonna 2006 Viviennelle arvonimen dame. 

17-vuotias Vivienne vaihtoi taideopintonsa opettajan opintoihin koska oletti, ettei voisi elättää itseään taiteella. Työläisperheen tyttärestä tuli kuitenkin muotimaailman kuningatar. Milavidan näyttelyssä on esillä muotia niin rajuista punk-vaatteista ylistettyihin couture-luomuksiin asti, viiden vuosikymmenen ajalta.
Näyttelyn kaikki tavarat omistaa Lee Price joka rakastui Vivienne Westwoodin vaatteisin jo lapsena. 


  1965 Vivienne alkoi seurustella taideopiskelija Malcolm McLarenin kanssa. 1967 Westwood sai Malcolmin kanssa toisen lapsensa. He avasivat yhdessä vaatekaupan Lontoossa osoitteessa 430 King`s Road. Vaatekaupassa myytiin vaatteita jotka rikkoivat hyvän maun rajoja ja julistivat kaaosta ja anarkiaa.Kaupalla hengailleesta The Swankers -bändistä, syntyi punkin keulakuva The Sex Pistols vuonna 1975. MacLaren oli bändin manageri ja bändi pukeutui Viviennen suunnittelemiin ja tekemiin vaatteisiin joten vaatteet pääsivät näin mainiosti esille.






Pariskunta kuitenkin hylkäsi punkin kun siitä tuli valtavirran muotia, ja Vivienne kiinnostui seuraavaksi romanttisesta ranskalaisesta muodista. Seuraava mallisto oli täynnä unisex- muotia jonka innoittajina toimivat dandyt, merirosvot ja lainsuojattomat. Syntyi Pirate- mallisto joka esiteltiin vuonna 1981 Lontoon muotiviikoilla ja inspiroi sen ajan popmuusikoita. 

90-luvulla huippumallien kulta-aikana Viviennen asuja esittelivät Linda Evangelista, Naomi Campbell sekä Kate Moss. ❤❤❤


Ensimmäinen miesten mallisto ilmestyi vuonna 1990.

 Vivienne on myös panostanut paljon yhteiskunnalliseen aktivismiin muotinäytöksissään. Muotinäytöksissä on otettu kantaa sademetsien ja arktisten alueiden jäätiköiden puolesta, sekä nostettu esiin kierrätys jossa malliston vaikutuksena ovat olleet pöytäliinat, verhot ja pyyhkeet.




... Nämä oli aivan mielettömiä ❤❤❤
 Siis ihan todella monet näistä vaatekappaleista ottaisin enemmän kuin mielihyvin omaan vaatekaappiin.







Tämä asukokonaisuus oli ehdottomasti oma suosikkini! Katsokaa nyt tuota takkia! ❤


"Englantilainen valokuvaaja KI Price on kuvannut 2000- luvulla Vivienne Westwoodia muotinäytöksissä sekä Lontoon kaduilla. KI Pricen kuvat ovat osa Milavidan näyttelyä." 



..Tämä oli kans yksi joka pisti silmään. High low- leikattu ruutukuosinen mekko jossa on tuollainen korsettiyläosa jossa kuvana taidemaalaus. 😵

Nämä ihanat kenkäparit haluan vielä esitellä. Näistä kengistä voisin ottaa ihan jokaiset omaan kokoelmiini ❤ 




😍😍😍😍😍


Juuri näin. 💥






tiistai 20. joulukuuta 2022

Jouluinen appelsiinikuivakakku

 Syötiin viime viikon perjantaina ensimmäiset jouluruoat, ja tein jälkiruoaksi omalla reseptillä appelsiinisen kuivakakun. Tällaisia appelsiinikuivakakun reseptejä löytyy varmasti moniakin, tämä oli nyt oma versioni perinteisestä leivonnaisesta. Laitoin reseptin talteen kun oli tykätty, mahdollista myöhempää käyttöä varten 😍 






Appelsiininen joulukuivakakku 

Ainekset:

4 kananmunaa 

4 dl sokeria 

0,5 tl soodaa

200g paistonkestävää appelsiinimarmeladia

150g appelsiininkuoripaloja

4 dl kauramaitoa 

5 dl vehnäjauhoja 

1 dl perunajauhoja

Kuorrutukseen:

2 dl tomusokeria

2-3 rkl vettä 

punaista elintarvikeväriä 

Koristeluun:

hasselpähkinärouhetta


1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa kulhossa muna ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. 

2. Sekoita joukkoon kauramaito johon on liotettu sooda, paistonkestävä marmeladi, appelsiininkuoripalat sekä toisessa kulhossa sekoitetut jauhot.

3. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun torvivuokaan.

4. Paista 175- asteisessa uunissa 40 minuuttia.

5. Kun kakku on kypsä, valmista tomusokerikuorrute. Kaada kakun pinnalle ja ripottele päälle hasselpähkinärouhetta. 



torstai 17. marraskuuta 2022

Isänpäivätäytekakku

 Isänpäivänä 2022 tehty kuuden kananmunan mansikka-kermatäytekakku. Kaukana täydellisyydestä, mutta ihan hyvin tehty tällaiseksi kotona leipovaksi harrastusleipuriksi. Olin itse tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa. 


                                     

Toinen kerta elämässäni kun kokeilen käyttää pursotusta kakussa koristuksena, yhden kerran olen pursottanut kokonaisen täytekakun. Täytyy kokeilla tällä tavalla koristella täytekakkuja useamminkin.




Hedelmäinen mansikkakerma-isänpäiväkakku

Ainekset:

Pohja:

6 kananmunaa

3 dl sokeria 

3 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

Vuokaan:

voita 

(korppujauhoja)

    Täyte:

mansikkahilloa 

n. 4dl vispikermaa

(vispikerman maustamiseen n. 1tl  sokeria ja 1 tl vaniljasokeria)

Kostutukseen:

kauramaitoa ja vaniljasokeria

Kakun koristeeksi:

persikkaa, päärynää, ananasta, viinirypäleitä, punaisia kirsikoita. 

(käytin kakun päälle valmista hedelmäcoctailia joista valutin hyvissä ajoin ylimääräisen sokeriliemen pois)

mantelirouhetta

hyytelösokeria

kermavaahtopursotukset


1. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia. Vuoka tulisi olla halkaisijaltaan noin 26 cm. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.

2. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet, vehnäjauhot ja leivinjauhe. 

3. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri kovaksi valkoiseksi vaahdoksi.

4. Kaada siivilän läpi sekoitettu vehnäjauho-leivinjauhoseos, ja nostele taikina tasaiseksi.

5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.

6. Vaahdota n. 4 dl kermaa. Mausta sokereilla.

7. Leikkaa kakku kolmeen osaan kun on jäähtynyt kunnolla. 

8. Aloita kokoamaan kakku. Kostuta ensimmäinen kerros kauramaidolla (maidolla) johon sekoitettu ripaus vaniljasokeria. 

9. Laita ensin näkyvä kerros mansikkahilloa, ja sen jälkeen noin 1/3 kermavaahdosta. Toista sama seuraavalle kerrokselle. 

10. Aseta kakun kansi ja kostuta sekin. Päällystä kakku lopuilla kermavaahdolla. Koristele kakun reunat mantelirouheella.

11. Valuta hedelmäcoctailista kaikki ylimääräinen sokeriliemi pois. Asettele valutetut hedelmät kakun päälle. Valmista hyytelösokerista kiille paketin ohjeen mukaan kakun päälle. 

12. Vaahdota loput kerma, laita pursotinpussiin ja pursota kiehkurat hedelmäkiilteen reunoille.





lauantai 12. marraskuuta 2022

Barcelonan kääretorttu

Leivoin viikolla brazo de gitanon, espanjalaisen kääretortun, Barcelonan tortun, kun olin tänä syksynä Barcelonassa. 

Barcelonalaisesta kääretortusta on monia eri versioita kuten tämä. Alunperin perinteisesti espanjalainen kääretorttu on ollut vaalea torttu jonka sisälle on laitettu kermavaahtoa. Jossain kohtaa on joku sitten keksinyt tehdä tästä erilaisia versioita joita on muutettu suklaiseksi kaakaojauheella. Löysin myös yhden espanjalaisen reseptin netistä, jossa tummaan kääretorttupohjaan tuli suolaa ja täytteessä oli kananmunia ja mascarponetuorejuustoa. 



Tämän reseptin mukaan täytteeseen tuli myös inkivääriä sokerin lisäksi. Ohje oli netistä Valion sivuilta nimellä Barcelonan torttu, mutta tein tähän joitakin omia muutoksia.

 Esimerkiksi kääretortun päälle olisi kuulunut laittaa tämän ohjeen mukaan mantelilastuja, itse käytin kaapista mantelirouhetta. Ja ohjeeseen olisi tullut appelsiininkuorihilloa? josta en ole ikinä edes kuullutkaan. Eikä sitä kyllä löytynyt kaupoistakaan. Korvasin tämän ainesosan appelsiinimarmeladilla. Ohjeessa sanottiin että käyttää kääretorttuun laktoositonta tummaa vetopohjaa, mutta tein tähän myös omalla reseptillä kääretorttupohjan.


Tässä ohje tekemääni kääretorttuun:

Barcelonan torttu 

Pohja:

4 isokokoista kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
n. 0,75 dl  tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri. 

2. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää ne muna-sokerivaahtoon siivilän läpi. 

3. Sekoita varovasti nuolijalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

4. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa n. 10 minuuttia. 

5. Ripottele sokeria toiselle leivinpaperille, ja kumoa leivinpaperille kypsä kääretorttupohja.

                                                                           Kostutus:

                                                                 appelsiinitäysmehua

                                                Kostuta kääretorttupohja appelsiinitäysmehulla. 
                                                                        

                                                                     
Täyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa
200g appelsiinimarmeladia
0,5 dl appelsiinitäysmehua
0,5dl sokeria
2 tl inkivääriä
2dl vipautuvaa kuohukermaa

Kuorrutus:

tummaa kaakaojauhetta
mantelirouhetta


1. Vaahdota kulhossa vispikerma. Vispaa sekaan tuorejuusto.

2.  Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi ja mausta sokerilla ja inkiväärillä, sekä lorauta sekaan appelsiinimehu. Sekoita.

3. Levitä kuorrutteessa noin 2/3 appelsiinimehulla kuorrutetulle kääretorttupohjalle. Rullaa kääretorttu leivinpaperin avulla rullalle. 

4. Laita loput kuorrutteesta nuolijan avulla kääretortun päälle, ripottele siivilän läpi kaakaojauhetta kääretortun päälle. (Itse tein niin että laitoin kaakaojauheen päälle vielä hieman täytettä ja sen jälkeen vasta mantelirouheen.)

5. Koristele mantelirouheella. 




💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥

1920- luvun kauneudenhoitoa💅💄

Tämä päivitys pyörii 1920- luvun meikkaustyylien ja ihonhoidon ympärillä. Yksi suosikkini entisajoista on tämä iloinen 20- luku ja meikkaust...