maanantai 10. tammikuuta 2022

Englantilainen hedelmäkakku

Englantilainen hedelmäkakku





                                                                              Ainekset:
                                                  (ohje paras suunnilleen 2 litran kuivakakkuvuokaan)
                                                                 
                                                                 200g leivontamargariinia 
                                                                 2,5 dl sokeria
                                                                 3 kananmunaa
                                                                 3,5 dl vehnäjauhoja
                                                                 2 tl leivinjauhetta
                                                                 2 tl vaniljasokeria
                                                                 100g mantelirouhetta
                                                                 1 dl rusinoita
                                                                100g hedelmämix 
                                                                100g sokeroituja punaisia kirsikoita
                                                                100g sokeroituja vihreitä kirsikoita
                                                                0,5 dl mantelilikööriä

1. Voitele ja korppujauhota torvivuoka. Laita uuni lämpenemään 175- asteeseen. 

2.Sekoita hedelmämix, sokeroidut kirsikat ja rusinat  astiaan manteliliköörin kanssa maustumaan. 

3. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää joukkoon yksitellen kaksi kananmunaa hyvin vatkaten. 

4. Laita vehnäjauhot kulhoon, sekoita joukkoon vaniljasokeri ja leivinjauhe. Kaada pieni osa jauhoseosta margariini-sokerivaahtoon. Vatkaa hyvin joukkoon vielä kolmas kananmuna. 




5. Sekoita kakkutaikinaan loput jauhoseoksesta, mantelirouhe, sekä manteliliköörissä maustuneet rusinat, hedelmämix ja sokeroidut kirsikat. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita kakun pinta. 

6. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 50- 60min. tarkista paistoaika ja kypsyys oman uunin mukaan..  itse paistoin kiertoilmauunissa kakkua noin 60 min. 

7. Kumoa jäähtynyt kakku ja anna tasoittua seuraavaan päivään ennen tarjoilua. 💥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oivalluksia onnellisuudesta

Kansainvälinen onnellisuuden päivä 20.3.  Keskiviikkona on muuten Onnellisuuden päivä. Tässä ajatuksiani onnellisuudesta. 💥 Mitä on olla on...