Ainekset:
(ohje paras suunnilleen 2 litran kuivakakkuvuokaan)
200g leivontamargariinia
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100g mantelirouhetta
1 dl rusinoita
100g hedelmämix
100g sokeroituja punaisia kirsikoita
100g sokeroituja vihreitä kirsikoita
0,5 dl mantelilikööriä
1. Voitele ja korppujauhota torvivuoka. Laita uuni lämpenemään 175- asteeseen.
2.Sekoita hedelmämix, sokeroidut kirsikat ja rusinat astiaan manteliliköörin kanssa maustumaan.
3. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää joukkoon yksitellen kaksi kananmunaa hyvin vatkaten.
4. Laita vehnäjauhot kulhoon, sekoita joukkoon vaniljasokeri ja leivinjauhe. Kaada pieni osa jauhoseosta margariini-sokerivaahtoon. Vatkaa hyvin joukkoon vielä kolmas kananmuna.
5. Sekoita kakkutaikinaan loput jauhoseoksesta, mantelirouhe, sekä manteliliköörissä maustuneet rusinat, hedelmämix ja sokeroidut kirsikat. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita kakun pinta.
6. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 50- 60min. tarkista paistoaika ja kypsyys oman uunin mukaan.. itse paistoin kiertoilmauunissa kakkua noin 60 min.
7. Kumoa jäähtynyt kakku ja anna tasoittua seuraavaan päivään ennen tarjoilua. 💥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti