Maaliskuun alussa tein siskon babyshower- kutsuille lauantaille tĂ€mĂ€n valkosuklaa- appelsiinikakun. Kakussa oli pehmeĂ€ maitosuklaapohja, ja tĂ€yte oli kaksikerroksinen, puoliksi valkosuklaata sekĂ€ puoliksi appelsiinituorejuustoa. Tosi herkullista❤❤
NaistenpĂ€ivĂ€ oli babyshowereista neljĂ€n pĂ€ivĂ€n pÀÀssĂ€ joten tĂ€mĂ€ kakku sopi hyvin siihenkin ajankohtaan. đžđđ
Pohjaan resepti oli Valion sivuilta Kinderkakun ohjeella, loput ohjeesta, tuli omasta pÀÀstÀni.
Kakun pÀÀlle tein metallinhohtoisella tomusokerilla vaaleanpunaisen pinnan, ja koristelin syötÀvillÀ perhosilla.
Kakkupohja:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnÀjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
75g voita
½ dl vispikermaa
½ dl maitoa kostuttamiseen
Valkosuklaakerros
2 dl vispikermaa
200g valkoista leivontasuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatelehteÀ
½dl sitruunamehua
Appelsiinituorejuustokerros
2 dl vispikermaa
3 liivatelehteÀ
200g appelsiinituorejuustoa
2tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
3 rkl maitoa
KakunpÀÀlle kiilteeksi
metallinhohtotomusokeri vaaleanpunainen
vettÀ
Koristeeksi:
SydÀmiÀ, syötÀviÀ perhosia, tytöstÀ kertova babyshower-viiri
Kakun valmistus
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti kÀÀnnellen ja sekoittaen. Sualta voi. LisÀÀ kerma ja hieman jÀÀhtynyt voi taikinaan kÀÀnnellen.
2. Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteessa 20- 25 min. Kokeile kypsyys tikulla ja jÀÀhdytÀ pohja kunnolla.
3. Valmista valkosuklaakerros. Laita liivatelehdet likoamaan kylmÀÀn veteen.. Vaahdota kerma vaahdoksi, mutta ei liikaa. Sulata suklaa varovasti mikrossa, ja kaada se sekÀ tuorejuusto kerman joukkoon. LÀmmitÀ sitruunamehu mikrossa, purista liivatelehdet ylimÀÀrÀisestÀ vedestÀ, ja sekoita sitruunamehun joukkoon.
4. Painele jÀÀhtynyttÀ pohjaa reilusti kasaan, varmista ettei pohjan ja reunan vÀliin jÀÀ rakoja. Kostuta pohja maidolla ja kaada valkosuklaakerros pohjan pÀÀlle. Tasoita ja laita jÀÀkaappiin tai pakastimeen tunnin ajaksi tekeytymÀÀn. Itse pidin pakastimessa kummatkin kerrokset tunnin ajan hyytymÀssÀ.
5. Valmista appelsiinituorejuustokerros kun valkosuklaakerros on hyytynyt. Laita liivatelehdet likoamaan kylmÀÀn veteen. Vaahdota vispikerma, ja lisÀÀ sekaan appelsiinituorejuusto. Mausta sokereilla. LÀmmitÀ maito. Purista liivatelehdet ylimÀÀrÀisestÀ vedestÀ ja sekoita maitotilkan sekaan. Kaada ohuena nauhana tuorejuusto-kermaseokseen. Kaada vuokaan, ja tasoita pinta. Aseta pakastimeen hyytymÀÀn tunnin ajaksi.
6. Valmista metallinhohtokiille. Paketissa on ohjeet seoksen sekoittamista varten. LöydÀt metallinhohtokiillejauheita netistÀ leivontakaupoista tai ruokakauppojen elintarvikehyllyiltÀ.
7. Koristele lopuksi perhosilla, sydĂ€millĂ€, ja asettele viiri. đđđ
Ei kommentteja:
LÀhetÀ kommentti