lauantai 19. maaliskuuta 2022

Babyshower- kakku 🌾🩋

 


Maaliskuun alussa tein siskon babyshower- kutsuille lauantaille tĂ€mĂ€n valkosuklaa- appelsiinikakun. Kakussa oli pehmeĂ€ maitosuklaapohja, ja tĂ€yte oli kaksikerroksinen, puoliksi valkosuklaata sekĂ€ puoliksi appelsiinituorejuustoa. Tosi herkullista❤❤
NaistenpĂ€ivĂ€ oli babyshowereista neljĂ€n pĂ€ivĂ€n pÀÀssĂ€ joten tĂ€mĂ€ kakku sopi hyvin siihenkin ajankohtaan. 🌾💕💖

Pohjaan resepti oli Valion sivuilta Kinderkakun ohjeella, loput ohjeesta, tuli omasta pÀÀstĂ€ni. 

Kakun pÀÀlle tein metallinhohtoisella tomusokerilla vaaleanpunaisen pinnan, ja koristelin syötĂ€villĂ€ perhosilla. 







Kakkupohja:

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnÀjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta 
75g voita
½ dl vispikermaa
½ dl maitoa kostuttamiseen 

Valkosuklaakerros

2 dl vispikermaa
200g valkoista leivontasuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatelehteÀ
½dl sitruunamehua

Appelsiinituorejuustokerros

2 dl vispikermaa
3 liivatelehteÀ
200g appelsiinituorejuustoa
2tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
3 rkl maitoa

KakunpÀÀlle kiilteeksi

metallinhohtotomusokeri vaaleanpunainen
vettÀ

Koristeeksi:

SydĂ€miĂ€, syötĂ€viĂ€ perhosia, tytöstĂ€ kertova babyshower-viiri 


Kakun valmistus

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti kÀÀnnellen ja sekoittaen. Sualta voi. LisÀÀ kerma ja hieman jÀÀhtynyt voi taikinaan kÀÀnnellen. 

2. Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteessa 20- 25 min. Kokeile kypsyys tikulla ja jÀÀhdytĂ€ pohja kunnolla. 

3. Valmista valkosuklaakerros. Laita liivatelehdet likoamaan kylmÀÀn veteen.. Vaahdota kerma vaahdoksi, mutta ei liikaa. Sulata suklaa varovasti mikrossa, ja kaada se sekĂ€ tuorejuusto kerman joukkoon. LĂ€mmitĂ€ sitruunamehu mikrossa, purista liivatelehdet ylimÀÀrĂ€isestĂ€ vedestĂ€, ja sekoita sitruunamehun joukkoon. 

4. Painele jÀÀhtynyttĂ€ pohjaa reilusti kasaan, varmista ettei pohjan ja reunan vĂ€liin jÀÀ rakoja. Kostuta pohja maidolla ja kaada valkosuklaakerros pohjan pÀÀlle. Tasoita ja laita jÀÀkaappiin tai pakastimeen tunnin ajaksi tekeytymÀÀn. Itse pidin pakastimessa kummatkin kerrokset tunnin ajan hyytymĂ€ssĂ€. 

5. Valmista appelsiinituorejuustokerros kun valkosuklaakerros on hyytynyt. Laita liivatelehdet likoamaan kylmÀÀn veteen. Vaahdota vispikerma, ja lisÀÀ sekaan appelsiinituorejuusto. Mausta sokereilla. LĂ€mmitĂ€ maito. Purista liivatelehdet ylimÀÀrĂ€isestĂ€ vedestĂ€ ja sekoita maitotilkan sekaan. Kaada ohuena nauhana tuorejuusto-kermaseokseen. Kaada vuokaan, ja tasoita pinta. Aseta pakastimeen hyytymÀÀn tunnin ajaksi. 

6. Valmista metallinhohtokiille. Paketissa on ohjeet seoksen sekoittamista varten. LöydĂ€t metallinhohtokiillejauheita netistĂ€ leivontakaupoista tai ruokakauppojen elintarvikehyllyiltĂ€. 

7. Koristele lopuksi perhosilla, sydĂ€millĂ€, ja asettele viiri. 💗💗💗



Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Lapua đŸ’„

Lapua- kesĂ€llĂ€ vuonna 2023 đŸ’„               Opettaja työssÀÀn. 😄💗 đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„ YhtenĂ€ kesĂ€pĂ€ivĂ€nĂ€ Lapualla, Pohjanmaalla. ...