sunnuntai 28. huhtikuuta 2024

1920- luvun kauneudenhoitoa💅💄




TÀmÀ pÀivitys pyörii 1920- luvun meikkaustyylien ja ihonhoidon ympÀrillÀ.



Yksi suosikkini entisajoista on tÀmÀ iloinen 20- luku ja meikkaustyyli noihin aikoihin on ollut sellainen joka on omaankin mieleen.







Vaikka kuljenkin vĂ€lillĂ€ ihan tĂ€ysin ilman meikkiĂ€ ja on pĂ€iviĂ€ jolloin tulee vĂ€hemmĂ€n meikattua, on meikkaaminen ja ehostaminen kuitenkin se oma juttuni 💜

Flapper- tyyliin kuuluivat tumma ja nĂ€yttĂ€vĂ€ silmĂ€meikki, tummat kulmat, punaiset posket ja punatut huulet. Meikkityyli oli kaikkea muuta kuin hillitty shampanjaa juovien poikatyttöjen keskuudessa. Kellohattu oli muodissa tai muodin ajan mukaisia lyhyitĂ€ hiuksia koristi flapper-tyyliin yhdistettĂ€vĂ€ panta. MeikkiĂ€ oli lupa lisĂ€tĂ€ ihan kaiken kansan nĂ€htĂ€villĂ€, enÀÀ ei tarvinut sipsutella vessaan puuteroimaan nenĂ€npÀÀtÀÀn. 

đŸ’„đŸ’„đŸ’„
          
Seuraavat allaolevat kirjoitukset pÀtkiÀ Museo Milavidan "Paluu 1920- luvulle" -nÀyttelystÀ helmikuussa 2022.

Museot on todellakin kans yks mun juttu, ja varsinkin jos ne liittyy muotiin ja meikkeihin, niiin todellakin on kiinnostavaa!

                Museo Milavidan nĂ€yttely. "Paluu 1920- luvulle"

Jazztyttö ehostaa. 

KaukajĂ€rven kartanon rouva Dagmar Grahn vietti kaksi kuukautta kevĂ€isessĂ€ Pariisissa vuonna 1928. KirjeissÀÀn puolisolleen Bertel Grahnille hĂ€n kertoo pariisittarien meikistĂ€, suurkaupungin villistĂ€ iltaelĂ€mĂ€stĂ€, huolitelluista miehistĂ€ ja afroamerikkalaisista naisista. 

Maineestaan tarkka nainen ehosti kasvonsa hillitysti 1910-luvulla. "Ihomaalit" myytiin kaupoissa kainosti tiskin alta. Meikkaaminen lisĂ€si suosiotaan 1920-luvulla kunniallistenkin naisten keskuudessa. Puuterin tai huulipunan lisÀÀmistĂ€ julkisesti ei enÀÀ kainosteltu. 

LehdissĂ€ pĂ€iviteltiin, kuinka jokaisella naisella on kĂ€silaukussaan kauneusapteekki puutereineen, huulitikkuineen, ripsivĂ€reineen ja maaleinen. Kosmetiikkateollisuus ja meikkaamminen saivat vauhtia elokuvista, jotka lehtien kosmetiikkamainosten ohella loivat idean ikuisesta nuoruudesta. Hollywoodin filmitĂ€htiĂ€ ihailtiin ja heidĂ€n tyyliÀÀn jĂ€ljiteltiin. 

FilmitĂ€htiĂ€ maskeerannut Max Factor kehitti elokuvateollisuuden tarpeisiin monia ehostustuotteita, jotka siirtyivĂ€t tavaratalojen hyllyille kaikkien saataville. HĂ€n otti yleiseen kĂ€yttöön sanan make-up. Kosmetiikka-alan vaikutusvaltaisimpia hahmoja olivat vahvatahtoiset ja toistensa pahimmat kilpakumppanit Helena Rubinstein ja Elizabeth Arden. HeidĂ€n keskinĂ€inen kamppailunsa edisti ihonhoito- ja meikkituotteiden kehitystĂ€. Moderni nainen ehosti kasvonsa rohkeasti. Poskipunaa ja puuteria ei sÀÀstelty. SilmĂ€luomet vĂ€rjĂ€ttiin mustalla, turkoosilla tai vihreĂ€llĂ€. Silmien rajaukset olivat tummat ja voimakkaat. Meikki viimeisteltiin mustalla ripsivĂ€rillĂ€. Kulmakarvat piirrettiin mustiksi, ohuiksi, lĂ€hes suoriksi viivoiksi. Huulet rajattiin tarkasti amorinkaarta korostaen ja maalattiin tummanpunaisiksi. 


                            Kokeilin kerran tehdĂ€ 20- luvun meikin. 




                Museo Milavida. "Paluu 1920- luvulle"






YllĂ€olevat kuvat kuvia nĂ€yttelyn seinĂ€ltĂ€ Museo Milavidasta, helmikuussa 2022. 
"Paluu 1920- luvulle" 
Clara Bow. 

1905 vuonna syntynyt mykkĂ€elokuvatĂ€hti ja aikansa kuuluisimpia flapper- tyttöjĂ€. 


Kauneudenoitorutiinit 1920- luvulla

Eri ihotyypeille soveltuvia ihonhoitomenetelmiĂ€ oli tiedossa jo noihin aikoihin. Ihon kuorimiseen ja mustapĂ€iden poistamiseen kĂ€ytettiin kalisaippuaa. Kalisaippua oli tehty pellavansiemenöljystĂ€ ja sitĂ€ levitettiin iholle hammasharjan avulla. Ihon puhdistuksen jĂ€lkeen ei suositeltu puuterointia, etteivĂ€t ihohuokoset tukkiutuisi. Myöskin finnien puristelun haitallisuus oli jo tuohon aikaan tiedossa. SieltĂ€ tÀÀltĂ€ muutamien finnien eroonpÀÀsemiseksi kĂ€ytettiin vetyperoksidiin kastettua pumpulia. Jo 1900- luvulta lĂ€htien on tiedostettu elintapojen ja ruokailutottumusten yhteys ihon hyvinvointiin. 


LĂ€hteet; 

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/1920-luvun-syntiset-kaunottaret-lue-vinkit-flapper-tyyliin/3195788#gs.8mjkad

Museo Milavidan nĂ€yttely "Paluu 1920- luvulle" - Helmikuussa 2022. 

https://www.nostalgisetnaiset.fi/nostalgisten-naisten-ihonhoito-ohjeet/



Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Toukokuun ensimmĂ€inen pĂ€ivĂ€ 💛

    (Supersokeriset munkkirinkilĂ€t ja munkkipallerot kylmĂ€ltĂ€, harmaalta ja sateiselta toukokuun eka pĂ€ivĂ€ltĂ€ vuonna 2020. 💛💛 Sillon pais...