keskiviikko 8. helmikuuta 2023

Vivienne Westwoodin näyttely

    
Vivienne Westwoodin näyttely "Vivienne Westwood -muotia yksityiskokoelmasta"
 Museo Milavidassa 05.04.2023. 

(Lähteenä tässä päivityksessä käytetty näyttelyssä esillä olevia tekstejä.)


Dame Vivienne Westwood. 8.4.1941-29.12.2022.

Punk-ilmiön edelläkävijä, aktivisti sekä muodin kapinallinen. Itseoppinut suunnittelija loi valtavan muoti-imperiumin. Kuningatar Elisabet II myönsi vuonna 2006 Viviennelle arvonimen dame. 

17-vuotias Vivienne vaihtoi taideopintonsa opettajan opintoihin koska oletti, ettei voisi elättää itseään taiteella. Työläisperheen tyttärestä tuli kuitenkin muotimaailman kuningatar. Milavidan näyttelyssä on esillä muotia niin rajuista punk-vaatteista ylistettyihin couture-luomuksiin asti, viiden vuosikymmenen ajalta.
Näyttelyn kaikki tavarat omistaa Lee Price joka rakastui Vivienne Westwoodin vaatteisin jo lapsena. 


  1965 Vivienne alkoi seurustella taideopiskelija Malcolm McLarenin kanssa. 1967 Westwood sai Malcolmin kanssa toisen lapsensa. He avasivat yhdessä vaatekaupan Lontoossa osoitteessa 430 King`s Road. Vaatekaupassa myytiin vaatteita jotka rikkoivat hyvän maun rajoja ja julistivat kaaosta ja anarkiaa.Kaupalla hengailleesta The Swankers -bändistä, syntyi punkin keulakuva The Sex Pistols vuonna 1975. MacLaren oli bändin manageri ja bändi pukeutui Viviennen suunnittelemiin ja tekemiin vaatteisiin joten vaatteet pääsivät näin mainiosti esille.






Pariskunta kuitenkin hylkäsi punkin kun siitä tuli valtavirran muotia, ja Vivienne kiinnostui seuraavaksi romanttisesta ranskalaisesta muodista. Seuraava mallisto oli täynnä unisex- muotia jonka innoittajina toimivat dandyt, merirosvot ja lainsuojattomat. Syntyi Pirate- mallisto joka esiteltiin vuonna 1981 Lontoon muotiviikoilla ja inspiroi sen ajan popmuusikoita. 

90-luvulla huippumallien kulta-aikana Viviennen asuja esittelivät Linda Evangelista, Naomi Campbell sekä Kate Moss. ❤❤❤


Ensimmäinen miesten mallisto ilmestyi vuonna 1990.

 Vivienne on myös panostanut paljon yhteiskunnalliseen aktivismiin muotinäytöksissään. Muotinäytöksissä on otettu kantaa sademetsien ja arktisten alueiden jäätiköiden puolesta, sekä nostettu esiin kierrätys jossa malliston vaikutuksena ovat olleet pöytäliinat, verhot ja pyyhkeet.




... Nämä oli aivan mielettömiä ❤❤❤
 Siis ihan todella monet näistä vaatekappaleista ottaisin enemmän kuin mielihyvin omaan vaatekaappiin.







Tämä asukokonaisuus oli ehdottomasti oma suosikkini! Katsokaa nyt tuota takkia! ❤


"Englantilainen valokuvaaja KI Price on kuvannut 2000- luvulla Vivienne Westwoodia muotinäytöksissä sekä Lontoon kaduilla. KI Pricen kuvat ovat osa Milavidan näyttelyä." 



..Tämä oli kans yksi joka pisti silmään. High low- leikattu ruutukuosinen mekko jossa on tuollainen korsettiyläosa jossa kuvana taidemaalaus. 😵

Nämä ihanat kenkäparit haluan vielä esitellä. Näistä kengistä voisin ottaa ihan jokaiset omaan kokoelmiini ❤ 




😍😍😍😍😍


Juuri näin. 💥






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oivalluksia onnellisuudesta

Kansainvälinen onnellisuuden päivä 20.3.  Keskiviikkona on muuten Onnellisuuden päivä. Tässä ajatuksiani onnellisuudesta. 💥 Mitä on olla on...