perjantai 10. huhtikuuta 2020

Gran Canaria March 2020

 𝓖𝓻𝓪𝓷 𝓒𝓪𝓷𝓪𝓻𝓲𝓪 - 𝓛𝓪𝓼 𝓟𝓪𝓵𝓶𝓪𝓼 - 𝓜𝓪𝓼𝓹𝓪𝓵𝓸𝓶𝓪𝓼 

𝓜𝓪𝓻𝓬𝓱 2020



Santa Anan aukio ja toisessa päädyssä oleva oopperatalo, valaistuna violetiksi. 💜

       Dunas de Maspalomas. 

Kujia ja parvekkeita Veguetan vanhassakaupungissa. 

Espiral Del Viento. 

Las Palmasin ilta. ❤

                        tölkkikuoriainen maalattuna seinään. 

Kanariansaarten museo. 

                        Playa del Ingles... 



           palmutie Maspalomasissa. 

Las Palmas. 

                 


...Värikäs, erilainen seinä ja takana vaalean värisiä erivärisiä taloja ihan vierivieressä. Ja jälleen noita matalia, hyvin seinää lähellä olevia parvekkeita. 


ovi Veguetassa Kolumbuksen kotimuseoon.


Maalaustaidetta seinissä.... 💥✨





Casa De Colon - Kristoffer  Kolumbuksen museo.  

      Sininen omintakeinen kahvila San Telmon puistossa. 

    Suihkulähde paikassa Plaza del Espiritu Santo. 


Mielenkiintoisia oveja... 🧩🦋🌸
    
                            ...Espressokupposella.. 

       
                                        ...Santa Anan aukio.....
...lisää näitä kapeita kujia ja kanarialaisia parvekkeita...


  ....kujia... 
        .. Ja leikkipuistoja palmujen alla... 



    Maspalomasin hiekkadyynit. 


Santa Anan katedraali Santa Anan aukiolla. 

                    Tämä jännittävä värikylläinen seinä sekä pandapäinen mies löytyi jostakin kaupasta Las Palmasissa. 

Santa Anan aukion koirapatsaat. 


Punainen hibiscus.

  




.......Kaupunkia päiväaikaan.... 




                Ilta. ❤ Las Palmasin kaupunki ja sen valoja. ❤

maanantai 23. maaliskuuta 2020

Espanjan Flan Paahtovanukas

Ostin Las Palmasin reissulta ruokakaupasta jonkun valmispaketin jossa oli jauheet Flan- paahtovanukkaan tekoon. Olin ennen matkaa Googletellut jotakin leivonnaisia joita Gran Canarialla syödään, että osaisi sitte itekkin ostaa niitä esim jostakin kahvilasta tai kaupasta, että voisi maistaa jotakin mitä ei ennen ole tullut maisteltua. Tunnistin siksi tuon paketissa olevan nimen "Flan".



Kotona googlettelin netistä ohjeita Flanin tekoon koska halusin valmistaa sellaisen myös itse. Teinkin eilen itse niitä ja koska en omistanut samanlaisia pieniä vuokia, tein ne kuuteen samanlaiseen kahvikuppiin. Tein ihan ohjeen mukaan ne, alusta loppuun.. Karamelli joka tulee vanukkaaseen oli aivan hirveää. En ole tähänastisessa elämässä vuohenjuuston lisäksi maistanut mitään niin kamalaa. :D En tiiä, kärtsäsinkö sen jotenkin? Liian kuumalla pannulla? Sokeri väärää?  Tuli liian tumma maku.

Tein illalla sitten vielä yön yli hyytymään paketin valmisjauheista vanukkaat kahteen isompaan kippoon.

Tällä ohjeella tein vanukkaan jos haluaa kokeilla. Ja ehkä saa tehtyä karamellista parempaa mitä minä tein :D Karamellia uunivuokiin aseteltaessa huomasin että se jähmettyi aivan valtavan nopeasti!

Flan - Espanjalainen Paahtovanukas


Ainekset:

8 dl Täysmaitoa 

4 Kananmunaa

4 Kananmunan keltuaista

Ripaus Suolaa

4 rkl Sokeria

1 Appelsiininkuori raastettuna

Karamelli:

2 dl Sokeria
1 dl Vettä





1. Lämmitä uuni 150 - asteiseksi. 



2. Kiehauta maito ja anna jäähtyä.




3. Valmista karamelli paistinpannulla. Kuumenna sokeria ja vettä kovalla lämmöllä noin 4 minuuttia, kunnes sokeri on kullanruskeaa. 

4. Jaa karamelli 8 pieneen uunivuokaan yksitellen. (Itse käytin kahvikuppeja, tuli vastaan vinkki jossain ohjeessa) Kääntele vuokaa siten että myös vuoan reunat peittyvät karamelliin.


5. Vatkaa kananmunat, keltuaiset, suola, sokeri ja appelsiinin kuoriraaste sekä maito sekaisin. Kaada seos vuokiin.

6. Nosta annosvuoat uunivuokaan jossa on vähintään sentin verran vettä. (vesihaude)

Uunistatulleet paahtovanukkaat. 

7. Kypsennä vanukkaita uunin alaosassa n. 40 minuuttia tai kunnes ne ovat hyytyneet. Voit tarvittaessa kokeilla vanukkaiden kypsyyttä hammastikulla (kypsä flan ei tartu hammastikkuun.) 

8. Anna vanukkaiden jäähtyä annosvuoissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua. 

Valmis!


Kun Flanit olivat vielä kipoissaan tekeytymässä, niin ne olivat vielä kaunis rivistö. Sitten kun olivat jäähtyneet ja otin ne pois katsoakseni miltä ne näyttivät. Niin näky ei välttämättä ollut kovin kaunoinen. Ihme ufokohokkaita. :D 

Olisi ollut kivempi kun olisi syönyt ne vain kiposta! :) Mutta halusin nähdä miltä näyttävät kun ovat kumottuina. 
paahtovanukas kumottuna.





Flan -jauhe sekoitettiin maitoon. Lämmitin karamellin mikrossa ja laitoin kipon pohjalle, kierrätin sen taas ympäri reunoihin asti. Sitten kaadoin kiehautetun keltaisen vanukasaineksen kippoon ja laitoin yön yli jääkaappiin. Aamulla kumosin lautaselle ja katsoin mitä tuli ja miltä maistui. 
En oikeen pitänyt tästä valmiistakaan versiosta. Se oli paljon makeampi kyllä kuin se mun tekemä mutta ei ollut vaan sellainen minulle mieluinen jälkiruoka. En tykkää erityisen makeasta enkä oikein mistään vanukkaista. Mutta nyt on sitäkin sitten maisteltu ja kokeiltu valmistaa vähän erilaista. 



maanantai 7. tammikuuta 2019

Vegaaninen Mango Juustokakku 💛

Oon tehnyt ennenkin mangojuustokakkuja mutten vielä kertaakaan kokeillut tehdä sitä vegaanisena.  Tämän kakun tein kuitenkin omilla muutoksilla vaikkakin löysin netistä alkuperäisohjeen ja ideoita joiden mukaan kokeilin esim Vegegeliä ensimmäistä kertaa. Vegegeliä löytyi ihan normaalin marketin leivontahyllyltä, ja itsellä jäi ainakin tosi positiivinen kuva siitä näin jälkeenpäin. Oon tehnyt ennenkin vegaanisena versiona juustokakkuja, mutta niissä ei ole ollut muuta "hyydyttävää" ainesta kuin vispaantuvat soijakermat tai Oatlyn påMackan.





Vegaaninen Mango Juustokakku

Pohja

250g kaurakeksejä
200g margariinia

Täyte:

2 purkkia soijavispiä
2 purkkia Oatly påMackan
1 dl sokeria
Kookosmaitoa ½ dl
Mangosose 1 dl
3 pussia Vegegel


Kiille:
1 dl mangososetta
Hedelmämehua 
1 pussi Vegegel

Koristeluun:
Ananaskirsikoita







Sulata margariini mikrossa. Murskaa keksit ja lisää margariini sekaan. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Kaada keksi-margariini seos irtopohjavuoan pohjalle, ja laita jääkaappiin oottamaan kunnes täyte on valmistettu.  Vispaa kulhossa soijavispi. Lisää joukkoon påMackanit ja sekoita tasaiseksi seokseksi. 

Lämmitä kattilassa kookosmaito ja mangosose (itse käytin valmiita mangokuutioita jotka soseutin)  sekä hedelmämehutilkka, jotka olet sekoittanut tasaiseksi seokseksi, ja sekoita lämmenneeseen keitokseen Vegegel pussit. Sekoita hyvin. Lisää ohuena nauhana ja sekoita soijavispi - påMackan täytteeseen ja lisää se keksipohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin jäähtymään 1 tunniksi. 

Seuraavaksi vielä kakun päälle tuleva kiille. Lämmitä kattilassa 1dl mangososetta ja tilkkanen hedelmämehua. Sekoita vielä joukkoon pussi Vegegeliä. Lisää juustokakun päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Koristele ananaskirsikoilla mielesi mukaan. Itse heitin ne vain kiertämään kakun ympäri :D 
                                                                                                                                                                             


sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Espresso - TummaSuklaa Juustokakku 🖤

Tämä kakku oli niin herkullista. <3! Vegaaninen juustokakku jossa espressoa ja tummaa suklaata. Ihan todellisesti mun lempparia, jo pelkästään siksi että vahvaa kahvia ja tummaa suklaata.  Söin tätä kaapista suoraan tää oli niin parasta. :D Suosittelen kokeilemaan! Tein tämän Kodin Kuvalehden Vegaanisen Suklaajuustokakun ohjeella, mutta tein siihen omia muutoksia.




Vegaaninen Espresso- Suklaakakku

Pohja:

250g tummia vegaanisia suklaakeksejä esim Oreo 
Margariinia 100g
Espresso- Kahvijauhetta

Täyte:

1 dl Espressoa
250g Tummaa vegaanista Suklaata
puoli desiä Oatly iKaffe! kauramaitoa
2 purkkia vaahtoutuvaa soijavispiä/soijakermaa/kaurakermaa
2 purkkia vegaanista tuorejuustoa Oatly påMackan
3/4 dl Sokeria 
1-2 tl Vaniljasokeria 


Suklaaganache

1 pieni purkki soijakermaa/kaurakermaa
100g Vegaanista Tummaa suklaata
Kahvijauhetta

Koristeluun:

Pähkinöitä 
Ananaskirsikoita



Murskaa keksit muruiksi. Sekoita joukkoon pikakahvijauhe ja sulatettu, jäähtynyt rasva. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Voit vuorata vuoan pohjan leivinpaperilla. Kaada keksirasvaseos irtopohjavuokaan. Levitä tasaisesti se vuoan pohjalle ja reunoille.   Laita jääkaappiin odottelemaan täytteen valmistumista. 

Keitä espressojauheesta kahvia. Vispaa soijakerma vaahdoksi ja sekoita sekaan påMackanit.  Sekoita suklaa espressoon.= Voit tehdä esimerkiksi niin että lämmität kattilassa kauramaitoa johon sulatat suklaalevyn ja kaadat lopuksi espresson. Sekoita soijakermavaahtoon hiukan jäähtynyt espressosuklaaseos, ja lisää sokerit. Laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. 

Kun kakku on hyytynyt. Tee sen päälle ganache. Sulata kattilassa soijakermaan suklaalevy mausta hippusella espressojauhetta. Koristele esimerkiksi ananaskirsikoilla ja pähkinöillä. Mielikuvitus tässä toki on vain rajana. Kunhan katsoo että jos esimerkiksi kakun haluaa koristella erilaisilla suklailla, että ne ovat vegaanisia, jos kakun haluaa pitää kokonaan vegaanisena. =)

sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Jalkkiskakku ja Tummasuklaa- Jogurttijuustokakku




4- vuotiaan jalkkisteemaisille syntymäpäiville valmistettuja kakkuja viikonlopulta. :) 


              Kuva netistä; apu.fi/teemat/jalkapallo









Tumma suklaa- Vadelma - Jugurttijuustokakku. 


Tumma Suklaa - Vadelma- Jogurtti juustokakku

Pohja:

150g suklaahippukaurakeksejä
25g voita

Täyte: 

Ensimmäinen kerros:

200g tumma suklaalevy
1 levy Fazerin sininen
200 g suklaatuorejuustoa
2,5 dl kermaa
sokeria
3 liivatetta

Toinen kerros:

200g valkosuklaalevy
200g vaniljatuorejuustoa
150g vadelmajugurtti
2,5dl
3 liivatetta

Päällinen:

Tumma suklaalevy 150g
Rouhittua, kuivatettua vadelmarouhetta
2,5dl kermaa


1. Sulata voi ja murkaa keksit. Lisää voisula keksiseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan ensimmäisen täytekerroksen valmistumisen ajaksi. 

2. Tee kakun ensimmäinen kerros. Sulata mikrossa tai vesihauteessa suklaalevyt. Vatkaa kerma vaahdoksi.  Lisää tuorejuusto ja sula suklaa vaahdotettuun kermaan. laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi kylmään veteen. Mausta haluamallasi määrällä sokeria. lämmitä mantelimaito ja purista liivatteista ylimääräinen vesi. Sulata liivatteet kuumaan mantelimaitoon ja lisää seos ohuena nauhana suklaakermavaahtoon. Sekoita ja lisää ensimmäinen kerros keksipohjan päälle. Laita kylmään hyytymään ainakin neljän tunnin ajaksi. 

3. Tee toinen kerros. Sulata suklaat mikrossa tai vesihauteessa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, lisää jugurtti ja tuorejuusto. Yhdistä tasaiseksi. Lämmitä mantelimaito kiehuvaksi ja purista liivatteista liika vesi. sekoita liivatteet mantelimaitoon ja lisää seos ohuena nauhana kermavaahtoseokseen. Lisää ensimmäise kerroksen päälle ja anna hyytyä ainakin neljä tuntia. Kuorrutuksen voit tehdä mieluiten seuraavana päivänä. 

4. Lämmitä kerma kattilassa ja sulata suklaa siihen. Sekoita tasaiseksi, jäähdytä ja kaada kakun päälle. Laita päälle kuivatettu vadelmarouhe. 💥💥




sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Suklaa-Piparkakku Minijuustokakut

Löysin kauppareissulla maailman ihanimpia pieniä sydämenmuotosia reunavuokia. Ja aattelin että teen siihen jotaki ihania pieniä juustokakkuja. Teinkin sit vegaanisia juustokakkuja. Halusin näihin jotakin suklaajuttua ja sit pipareita. Niistä tuli aika söpöjä pieniä, kun niitä oli monta vierekkäin.  Nämä oli niin tosi tosi hyviä. Oisin vetäny vaikka kymmenen tommosta peräkkäin :D (Nojoo, ehkä siinä vaiheessa olis jo alkanu hieman tökkiin.)




Vegaaniset Suklaa-Piparkakku Minijuustokakut
Ohjeesta riittää neljään vuokaan

Pohja:
Pipareita 100g
Margariinia 100g

Täyte:
4 prk Alpro Dark Chocolate suklaavanukas 
1  prk Oatly påMackan
2 purkkia soijavispiä 
2i purkkia soijakermaa 
Vegaaninen maitosuklaalevy 200g
piparinmuruja

Suklaakerros:

2 dl soijakermaa 
150g Vegaaninen Suklaa

Koristeeksi sydämenmuotoinen vegaaninen piparkakku <3 





Sulata voi ja laita se keksien sekaan. Murskaa keksit. Asettele voi-keksiseos vuokien pohjalle ja laita vuoka/vuoat kylmään siksi aikaa kun teet täytteen. Vispaa soijavispi ja kaurakerma vaahdoksi, ja sekoita sekaan påMackani. Sulata suklaalevy esimerkiksi mikrossa tai vesihauteessa. Jos mikrossa sulattaa suklaata, kannattaa vähäväliä tarkistella ettei suklaa kärähdä. Sekoita täytteeseen myös soijavanukas. Itse tein tässä kohtaa niin, että otin aina sen verran täytettä astiasta jota tulee yhteen pieneen juustokakkuun, ja sekoitin siihen suoraan aina yhden kokonaisen soijavanukkaan. Sekoita halutessasi vielä hyvin murskattuja pipareita mukaan täytteeseen. Sekoita tasaiseksi ja laita vuokaan keksipohjan päälle. Anna jähmettyä kaapissa ainakin 2-3 tunnin ajan.

Sen jälkeen tee valuva suklaakuorrute kakkujen päälle. Sulata kattilassa soijavispikermaan suklaalevyllinen suklaata. Älä keitä kermaa vain niin että se on kuumaa ja että suklaa sulaa siihen nopeasti ja hyvin. Hämmennä keitosta välillä. Anna sen jäähtyä aavistuksen aikaa kunnes kaadat sen varovasti kakkujen päälle. Asettele päälle sydämenmuotoinen pipari ja laita kakut jähmettymään vielä jääkaappin. Kannattaa kokeilla ! Hyviä <3

1920- luvun kauneudenhoitoa💅💄

Tämä päivitys pyörii 1920- luvun meikkaustyylien ja ihonhoidon ympärillä. Yksi suosikkini entisajoista on tämä iloinen 20- luku ja meikkaust...