sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Jalkkiskakku ja Tummasuklaa- Jogurttijuustokakku




4- vuotiaan jalkkisteemaisille syntymĂ€pĂ€iville valmistettuja kakkuja viikonlopulta. :) 


              Kuva netistĂ€; apu.fi/teemat/jalkapallo









Tumma suklaa- Vadelma - Jugurttijuustokakku. 


Tumma Suklaa - Vadelma- Jogurtti juustokakku

Pohja:

150g suklaahippukaurakeksejÀ
25g voita

TĂ€yte: 

EnsimmÀinen kerros:

200g tumma suklaalevy
1 levy Fazerin sininen
200 g suklaatuorejuustoa
2,5 dl kermaa
sokeria
3 liivatetta

Toinen kerros:

200g valkosuklaalevy
200g vaniljatuorejuustoa
150g vadelmajugurtti
2,5dl
3 liivatetta

PÀÀllinen:

Tumma suklaalevy 150g
Rouhittua, kuivatettua vadelmarouhetta
2,5dl kermaa


1. Sulata voi ja murkaa keksit. LisÀÀ voisula keksiseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada irtopohjavuoan pohjalle ja laita jÀÀkaappiin odottamaan ensimmĂ€isen tĂ€ytekerroksen valmistumisen ajaksi. 

2. Tee kakun ensimmĂ€inen kerros. Sulata mikrossa tai vesihauteessa suklaalevyt. Vatkaa kerma vaahdoksi.  LisÀÀ tuorejuusto ja sula suklaa vaahdotettuun kermaan. laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi kylmÀÀn veteen. Mausta haluamallasi mÀÀrĂ€llĂ€ sokeria. lĂ€mmitĂ€ mantelimaito ja purista liivatteista ylimÀÀrĂ€inen vesi. Sulata liivatteet kuumaan mantelimaitoon ja lisÀÀ seos ohuena nauhana suklaakermavaahtoon. Sekoita ja lisÀÀ ensimmĂ€inen kerros keksipohjan pÀÀlle. Laita kylmÀÀn hyytymÀÀn ainakin neljĂ€n tunnin ajaksi. 

3. Tee toinen kerros. Sulata suklaat mikrossa tai vesihauteessa. Laita liivatteet likoamaan kylmÀÀn veteen. Vaahdota kerma, lisÀÀ jugurtti ja tuorejuusto. YhdistĂ€ tasaiseksi. LĂ€mmitĂ€ mantelimaito kiehuvaksi ja purista liivatteista liika vesi. sekoita liivatteet mantelimaitoon ja lisÀÀ seos ohuena nauhana kermavaahtoseokseen. LisÀÀ ensimmĂ€ise kerroksen pÀÀlle ja anna hyytyĂ€ ainakin neljĂ€ tuntia. Kuorrutuksen voit tehdĂ€ mieluiten seuraavana pĂ€ivĂ€nĂ€. 

4. LĂ€mmitĂ€ kerma kattilassa ja sulata suklaa siihen. Sekoita tasaiseksi, jÀÀhdytĂ€ ja kaada kakun pÀÀlle. Laita pÀÀlle kuivatettu vadelmarouhe. đŸ’„đŸ’„




Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Oivalluksia onnellisuudesta

KansainvĂ€linen onnellisuuden pĂ€ivĂ€ 20.3.  Keskiviikkona on muuten Onnellisuuden pĂ€ivĂ€. TĂ€ssĂ€ ajatuksiani onnellisuudesta. đŸ’„ MitĂ€ on olla on...