sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Espresso - TummaSuklaa Juustokakku đŸ–€

TĂ€mĂ€ kakku oli niin herkullista. <3! Vegaaninen juustokakku jossa espressoa ja tummaa suklaata. Ihan todellisesti mun lempparia, jo pelkĂ€stÀÀn siksi ettĂ€ vahvaa kahvia ja tummaa suklaata.  Söin tĂ€tĂ€ kaapista suoraan tÀÀ oli niin parasta. :D Suosittelen kokeilemaan! Tein tĂ€mĂ€n Kodin Kuvalehden Vegaanisen Suklaajuustokakun ohjeella, mutta tein siihen omia muutoksia.




Vegaaninen Espresso- Suklaakakku

Pohja:

250g tummia vegaanisia suklaakeksejĂ€ esim Oreo 
Margariinia 100g
Espresso- Kahvijauhetta

TĂ€yte:

1 dl Espressoa
250g Tummaa vegaanista Suklaata
puoli desiÀ Oatly iKaffe! kauramaitoa
2 purkkia vaahtoutuvaa soijavispiÀ/soijakermaa/kaurakermaa
2 purkkia vegaanista tuorejuustoa Oatly pÄMackan
3/4 dl Sokeria 
1-2 tl Vaniljasokeria 


Suklaaganache

1 pieni purkki soijakermaa/kaurakermaa
100g Vegaanista Tummaa suklaata
Kahvijauhetta

Koristeluun:

PĂ€hkinöitĂ€ 
Ananaskirsikoita



Murskaa keksit muruiksi. Sekoita joukkoon pikakahvijauhe ja sulatettu, jÀÀhtynyt rasva. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Voit vuorata vuoan pohjan leivinpaperilla. Kaada keksirasvaseos irtopohjavuokaan. LevitĂ€ tasaisesti se vuoan pohjalle ja reunoille.   Laita jÀÀkaappiin odottelemaan tĂ€ytteen valmistumista. 

KeitĂ€ espressojauheesta kahvia. Vispaa soijakerma vaahdoksi ja sekoita sekaan pĂ„Mackanit.  Sekoita suklaa espressoon.= Voit tehdĂ€ esimerkiksi niin ettĂ€ lĂ€mmitĂ€t kattilassa kauramaitoa johon sulatat suklaalevyn ja kaadat lopuksi espresson. Sekoita soijakermavaahtoon hiukan jÀÀhtynyt espressosuklaaseos, ja lisÀÀ sokerit. Laita jÀÀkaappiin jĂ€hmettymÀÀn pariksi tunniksi. 

Kun kakku on hyytynyt. Tee sen pÀÀlle ganache. Sulata kattilassa soijakermaan suklaalevy mausta hippusella espressojauhetta. Koristele esimerkiksi ananaskirsikoilla ja pÀhkinöillÀ. Mielikuvitus tÀssÀ toki on vain rajana. Kunhan katsoo ettÀ jos esimerkiksi kakun haluaa koristella erilaisilla suklailla, ettÀ ne ovat vegaanisia, jos kakun haluaa pitÀÀ kokonaan vegaanisena. =)

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Oivalluksia onnellisuudesta

KansainvĂ€linen onnellisuuden pĂ€ivĂ€ 20.3.  Keskiviikkona on muuten Onnellisuuden pĂ€ivĂ€. TĂ€ssĂ€ ajatuksiani onnellisuudesta. đŸ’„ MitĂ€ on olla on...