torstai 2. kesäkuuta 2022

Lohivoileipäkakku



Nuorempi poikani sai nimen toukokuussa 2019.  Tein nimikemuihin esimerkiksi kylmäsavulohivoileipäkakun. 

Kakku on omaa reseptiäni, ja tämä päivitys nyt pyörii tämän kyseisen kakun ympärillä. 

Lohivoileipäkakku kuopukseni ristiäisiin.


Mangojuustokakku, Suklaajuustokakku, Täytekakku, Lohivoileipäkakku ja Kinkkumakaronisalaatti. 



Kuopuksen ristäiset 25.5.2019.

Lohivoileipäkakku

Raaka-aineet

3 pussia Täysjyvä - paahtoleipää
2 dl lihalientä kostutukseen 



Täyte:

n. 400g kylmäsavulohta
1,5 rkl sitruunamehua
1 sitruuna-tilli creme - fraiche

1 prk creme fraiche 
200 g ruohosipulituorejuustoa
 ½ tuubi kevytmajoneesi 
3 kananmunaa keitettynä
musta- ja sitruunapippuria

Kuorrutus:

200g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa
½ tuubi kevytmajoneesi 
1 pss juustoraastetta

Koristelu:

tilliä
graavilohta
kirsikkatomaatteja
sitruunanviipaleita 


Keitä kananmunat ja murskaa ne kulhossa esim haarukalla. Lisää joukkoon creme fraichet, tuorejuusto, puolet majoneesituubista ja sitruunamehu sekä pippurimausteet. Sekoita tasaiseksi seokseksi. 

Lisää kylmäsavulohi pilkottuna sekaan, ja sekoita. Levitä leipäviipaleet pöydälle  ja kostuta toiselta puolen. Levitä täytteestä 1/3 leipien päälle. Laita leipiä uusi kerros, ja laita täytettä vielä yhden kerroksen verran. 

Sen jälkeen laita vielä yksi leipäkerros, kostuta leivät, sekä kostutettujen leipien päälle vielä loput täytteestä. Lisää vielä yksi, viimeinen kerros leipiä, kelmuta kakku, ja aseta se toisen tarjottimen alle maustumaan mieluiten seuraavaan päivään.

Tee kuorrute.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää notkistettu tuorejuusto ja puolikkaat loput majoneesituubista. Lisää juustoraaste jämäköittämään kuorrutetta. Levitä kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla tillillä, kirsikkatomaateilla, sitruunasiivuilla ja graavilohiviipaleilla. 



Tein viime perjantaina taas tällä ohjeella voileipäkakun. Nopeasti koristelin kirsikkatomaateilla vain jotka löysin jääkaapista. Tein kakun itselleni, mutta vein siitä palasia syötäväksikin. 









Siskon tyttö sai kasteessa nimen toukokuussa 2022. Tein ristiäisiin pyynnöstä lohivoileipäkakun, taas tällä juuri samalla reseptillä. Otin kuvamuistoja kakusta, kuinkas muutenkaan, ja siitä minkä näköinen oli lopputulos. 
 
                     





                                                                           

                                                                     Tämä neitokainen sai nimen, Meelika.




 






lauantai 19. maaliskuuta 2022

Saariselkä 🤍

Saariselkä, Suomi. Maaliskuu 2022.


    Kaunispään huipulta laskeutumassa perjantaina 11.3.2022.


     Kaunispään huipulla. Kolmiomittaustornissa. 



 


    Kaunispään huipulla oli tämä Kolmiomittaustorni.

Tornin alapuolella oli kyltti jossa kerrottiin tästä tornin tarkoituksesta ja kolmiomittaamisesta, ja wikipediasta kävin vielä kurkistamassa mitä tarkoittaa kolmiomittaaminen. Missä ja minkämittauksen tornissa kävin 😃

Kolmiomittaaminen  on maanmittausmenetelmä, jolla voidaan mitata sekä etäisyyksiä että maankorkeuksia, esimerkiksi Mount Everestin korkeus on saatu selville kolmiomittausmenetelmän avulla. Mittauksissa käytettävä kolmioverkko koostuu kiintopisteistä, jotka muodostavat kolmioita.



     

  Saariselkää selän takana.... 



Voi Kuukkelinkauppa 🖤 paloi poroksi apteekkeineen ja Alkoineen vain paria viikkoa ennen meidän vierailua. Tienvarsilla olevat kyltit oli enää jäljellä...... 😓



Tein  9 kilometrin lenkin (8,9km) Urho Kekkosen kansallispuistossa--lauantaina 12.3. 
Kiersin ensin Aurorapolun joka on reilu 2 kilometriä, jonka jälkeen lähdin kiertämään Iisakkipään 6,8 kilometrin mittaisen rengasreitin. Ihan mielettömät maisemat oli kivuta Iisakkipään huipulle. 💛💛

Urho Kekkosen kansallispuistoon....







Oli lauantaina 12.3 tähän astisen vuoden 2022 lämpimin päivä. Oli kyllä upeaa kulkea ihan mielettömässä säässä, lempimusat korvilla 💛




     Saariselkä, illalla, lauantaina 12.3.2022. 



Babyshower- kakku 🌸🦋

 


Maaliskuun alussa tein siskon babyshower- kutsuille lauantaille tämän valkosuklaa- appelsiinikakun. Kakussa oli pehmeä maitosuklaapohja, ja täyte oli kaksikerroksinen, puoliksi valkosuklaata sekä puoliksi appelsiinituorejuustoa. Tosi herkullista❤❤
Naistenpäivä oli babyshowereista neljän päivän päässä joten tämä kakku sopi hyvin siihenkin ajankohtaan. 🌸💕💖

Pohjaan resepti oli Valion sivuilta Kinderkakun ohjeella, loput ohjeesta, tuli omasta päästäni. 

Kakun päälle tein metallinhohtoisella tomusokerilla vaaleanpunaisen pinnan, ja koristelin syötävillä perhosilla. 







Kakkupohja:

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta 
75g voita
½ dl vispikermaa
½ dl maitoa kostuttamiseen 

Valkosuklaakerros

2 dl vispikermaa
200g valkoista leivontasuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatelehteä
½dl sitruunamehua

Appelsiinituorejuustokerros

2 dl vispikermaa
3 liivatelehteä
200g appelsiinituorejuustoa
2tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
3 rkl maitoa

Kakunpäälle kiilteeksi

metallinhohtotomusokeri vaaleanpunainen
vettä

Koristeeksi:

Sydämiä, syötäviä perhosia, tytöstä kertova babyshower-viiri 


Kakun valmistus

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti käännellen ja sekoittaen. Sualta voi. Lisää kerma ja hieman jäähtynyt voi taikinaan käännellen. 

2. Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteessa 20- 25 min. Kokeile kypsyys tikulla ja jäähdytä pohja kunnolla. 

3. Valmista valkosuklaakerros. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.. Vaahdota kerma vaahdoksi, mutta ei liikaa. Sulata suklaa varovasti mikrossa, ja kaada se sekä tuorejuusto kerman joukkoon. Lämmitä sitruunamehu mikrossa, purista liivatelehdet ylimääräisestä vedestä, ja sekoita sitruunamehun joukkoon. 

4. Painele jäähtynyttä pohjaa reilusti kasaan, varmista ettei pohjan ja reunan väliin jää rakoja. Kostuta pohja maidolla ja kaada valkosuklaakerros pohjan päälle. Tasoita ja laita jääkaappiin tai pakastimeen tunnin ajaksi tekeytymään. Itse pidin pakastimessa kummatkin kerrokset tunnin ajan hyytymässä. 

5. Valmista appelsiinituorejuustokerros kun valkosuklaakerros on hyytynyt. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, ja lisää sekaan appelsiinituorejuusto. Mausta sokereilla. Lämmitä maito. Purista liivatelehdet ylimääräisestä vedestä ja sekoita maitotilkan sekaan. Kaada ohuena nauhana tuorejuusto-kermaseokseen. Kaada vuokaan, ja tasoita pinta. Aseta pakastimeen hyytymään tunnin ajaksi. 

6. Valmista metallinhohtokiille. Paketissa on ohjeet seoksen sekoittamista varten. Löydät metallinhohtokiillejauheita netistä leivontakaupoista tai ruokakauppojen elintarvikehyllyiltä. 

7. Koristele lopuksi perhosilla, sydämillä, ja asettele viiri. 💗💗💗



maanantai 10. tammikuuta 2022

Englantilainen hedelmäkakku

Englantilainen hedelmäkakku





                                                                              Ainekset:
                                                  (ohje paras suunnilleen 2 litran kuivakakkuvuokaan)
                                                                 
                                                                 200g leivontamargariinia 
                                                                 2,5 dl sokeria
                                                                 3 kananmunaa
                                                                 3,5 dl vehnäjauhoja
                                                                 2 tl leivinjauhetta
                                                                 2 tl vaniljasokeria
                                                                 100g mantelirouhetta
                                                                 1 dl rusinoita
                                                                100g hedelmämix 
                                                                100g sokeroituja punaisia kirsikoita
                                                                100g sokeroituja vihreitä kirsikoita
                                                                0,5 dl mantelilikööriä

1. Voitele ja korppujauhota torvivuoka. Laita uuni lämpenemään 175- asteeseen. 

2.Sekoita hedelmämix, sokeroidut kirsikat ja rusinat  astiaan manteliliköörin kanssa maustumaan. 

3. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää joukkoon yksitellen kaksi kananmunaa hyvin vatkaten. 

4. Laita vehnäjauhot kulhoon, sekoita joukkoon vaniljasokeri ja leivinjauhe. Kaada pieni osa jauhoseosta margariini-sokerivaahtoon. Vatkaa hyvin joukkoon vielä kolmas kananmuna. 




5. Sekoita kakkutaikinaan loput jauhoseoksesta, mantelirouhe, sekä manteliliköörissä maustuneet rusinat, hedelmämix ja sokeroidut kirsikat. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita kakun pinta. 

6. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 50- 60min. tarkista paistoaika ja kypsyys oman uunin mukaan..  itse paistoin kiertoilmauunissa kakkua noin 60 min. 

7. Kumoa jäähtynyt kakku ja anna tasoittua seuraavaan päivään ennen tarjoilua. 💥

keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Joulunajan kakkuja

Reseptejä kakkuihin joita oon nyt joulukuun aikana tehnyt. 

Valkosuklaajuustokakku Glögikiilteellä. Joulu 2016.

                                                                                          


 
                                                                          
Puolukka- Suolakinuski juustokakku, Currytonnikalapiirakka ja Allun tekemiä joulutorttuja. 18.12.2020.  
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

                                                                                                
Tämän ekan juustokakun tein kun meillä oli sukulaisia kylässä ja vietettiin etukäteistä jouluaattoa  18. joulukuuta. Pohja oli piparkakkua, ja muuten kakku oli kaksikerroksinen. Toinen alempi kerros oli suolakinuskia, ylempi kerros oli puolukkaa ja vaniljaa. Kuorrutin kakun vielä suolakinuskisuklaalla. Ajattelin että kakku olisi ollut vähän liian rohkeita makupareja, mutta se oli tosi hyvää. En ole itse kinuskin suurin ystävä, mutta marjaosuudesta kakussa pidin tosi paljon.


Maailmassa on varmasti kauniimpiakin kakkuja kuin tämä, 😁  Mutta jos tämä kakku jotakin oli, niin jouluinen, niin ulkonäöltä kuin myös maultansa. 




        Puolukkainen Suolakinuski- Vanilja Juustokakku


                                                                            Pohja: 

                                                                        200g pipareita

                                                                        75g voita

                                    

                                                                        Täyte:

                                                                        1. kerros Suolakinuski

200g kinuskituorejuusto

2dl kuohukermaa

2dl kinuskikermaa

200g piparkakkurahka

4 liivatelehteä

kauramaitoa

2. kerros Vanilja - Puolukka

200g vaniljatuorejuusto

2dl kermaa

vaniljasokeria

puolukoita jäisenä

kauramaitoa

3 liivatelehteä

Päällinen:

150g suolakinuski suklaata

1dl kinuskikerma

(suolaa)


1. Murskaa piparit. Sulata voi mikrossa ja kaada pipareiden päälle. Sekoita tasaiseksi. Kaada voi- piparimuruseos reunavuoan pohjalle, ja laita vuoka jääkaappiin kinuskitäytteen teon ajaksi. 

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kermat ja lisää tuorejuusto ja piparkakkurahka. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Lämmitä kauramaito mikrossa kiehuvaksi, purista liivatteista vesi ja liuota kauramaitoon. 

3. Sekoita liivate- kauramaito ohuena nauhana kinuskivaahdon sekaan. Kaada seos reunavuoan pohjalle pipareiden päälle. Laita vuoka hyytymään jääkaappiin. Pidin vuokaa yön yli ja tein puolukkakerroksen aamulla. 

4. Laita liivatelehdet likoamaan. Vaahdota kerma ja lisää vaniljatuorejuusto, kippaa sekaan jäiset puolukat ja mausta vaniljasokerilla sekä sokerilla. Sekoita tasaiseksi. Purista liivatteet ylimääräisestä vedestä ja lisää mikrossa kiehuvaksi lämmitettyyn kauramaitotilkkaan. 

5. Lisää liivate- kauramaito ohuena nauhana vanilja - kermaseokseen, ja sekoita. Kaada hyytyneen kinuskikerroksen päälle reunavuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään ainakin 4 tunnin ajaksi. 

6. Tee kuorrute. Lämmitä kinuskikerma kattilassa, pilko sekaan suolakinuskisuklaa pala kerrallaan .Lisäsin itse suolaa kun ainakin Maraboun suolakinuskisuklaa oli melko mieto eikä mielestäni ollut tarpeeksi suolainen. Anna kuorrutteen jäähtyä. Kaada kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vielä hetken ennen tarjoilua. Koristele jouluisasti! =) 


-

Alapuolella on luumu-kaneli juustokakku, jonka tein vanhemmilleni joululahjaksi aattona. 





Jouluinen luumu- juustokakku 🖤

Pohja:

150g piparkakkuja
50g leivontamargariinia

Täyte:

200g luumu - kanelirahka
puolikas luumupiltti
5dl kerma
kanelia
sokeria
vaniljasokeri
kardemumma
200g maustamaton tuorejuusto 
7 liivatelehteä
maitotilkka

Päällinen: 
 Luumusosetta
3 liivatelehteä 
glögitilkka

1. Sulata margariini. Murskaa piparit. Kaada sulanut ja hieman jäähtynyt margariinisula pipareiden päälle. Sekoita tasaiseksi murskaksi. Kaada irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

2. Liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Sekoita astiassa teelusikallinen kanelia ja sokeria. Sekoita hyvin ja lisää täytevaahtoon. Lisää ihan vähän kardemummaa. Murskaa kardemummamurut pienemmäksi ennen vaahtoon lisäämistä. Laitoin ehkä noin yhden kolmasosa teelusikallisen. Sekoita hyvin. 

3. Lämmitä maito mikrossa hyvin ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet maitotilkkaan. Kaada seos ohuena nauhana kokoajan samalla varovaisesti sekoittaen täytevaahtoon. Kaada irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin hyytymään. Annoin olla yön yli ja tein kakulle päällisen aamulla aattona herättyäni.

4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Anna olla vedessä noin about 5 minuuttia. Sekoita astiassa luumusose tasaiseksi seokseksi...käytin Piltti luumusosetta 4  purkkia. Kaupoissa myydään myös valmiita muita soseita erikokoisissa pakkauksissa. Lämmitä mikrossa glögitilkkanen. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne kuumaan glögiin. Kaada hiljalleen luumusoseen sekaan ja sekoita hyvin. Kaada hyytyneen kakun päälle ja laita tekeytymään vielä jääkaappiin. 

Koristelin joulujuustokakun valmiilla, kaupasta ostetuilla, syötävillä ruusukkeilla. Löysin leivontakaapistani myös kanelitankoja. 




Jouluaattona 2020. Äitini tekemä kermakakku ja minun luumukaneli -juustokakku. En ole kermakakkujen suurin ystävä. Mutta äitini tekee hyviä kermakakkuja joissa on banaania ja hilloja sun muita täytteenä. Se on herkullista. 

Kuljetuksessa porukoilleni, luumu-juustis koki hieman kovia. 😁 Mutta oli edelleen ihan kiva ja syömiskelpoinen. =) 














Dooleys- Valkosuklaajuustokakku 



Pohja:

100g piparkakkudominoja

25g leivontamargariinia

liraus kermalikööriä

Täyte:

5dl kuohukermaa

150g mascarponetuorejuusto

200g vaniljatuorejuusto

200g vanhan ajan vaniljarahka

200g valkosuklaata

7 kpl liivatelehtiä

kauramaitotilkkanen

Päällinen:

2 dl Dooleys- kermalikööriä

3 liivatetta

kauramaitoa

1. Murskaa piparit kulhoon. Sulata margariini mikrossa, lorauta sekaan hieman kermalikööriä. Kaada kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Aseta piparimuruseos irtopohjavuoan pohjalle jossa on leivinpaperi. 

2. Liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää tuorejuustot, vaniljarahka sekä sulatettu valkosuklaa. Lämmitä kauramaidon tilkka mikrossa, purista liivatteet. Sekoita kauramaidon sekaan ja kaada samalla sekoittaen täytteen sekaan. Kaada irtopohjavuokaan keksipohjan päälle, ja siloita tasaiseksi. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia. 

3. Tee päällinen. Aloita laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita mukiin toffeekermalikööri. Lämmitä kauramaidon tilkka mikrossa, purista liivatteet ja liota maitoon. Kaada liivateseos toffeeliköörin sekaan kokoajan sekoittaen. Kaada likööri juustokakun päälle ja kakku takaisin hyytymään jääkaappin. Päällinen on aika nopeasti hyytynyt, mutta pidin itse sitä ainakin useamman tunnin ennenkuin irrotin vuoasta reunat. Koristelin sillä mitä kaapista löytyi ja vähän siten sun miten. Niinkuin yleensäkkin. 😀 


 Irish Cream - juustokakku oli ihanan makuinen. Tykkään kahvin ja suklaan makuisista kakuista ja tästä sai kyllä hyvän. Tein tämän joulukuun alussa. 







tiistai 8. joulukuuta 2020

Irish Cream -juustokakku

 


Ihana Irish Cream- kahvisuklaajuustokakku 🖤


    Pohja: 

                                                               150g piparkakkuja

                                                                50g voita

(Määrä on vain arvio, itellä tuli kyllä reilusti enemmän tähän kakkuun pipareita kuin tuo. Mutta miksipäs ei, joulukin on ja piparit on hyviä)

                                                                Täyte:

                                                           2x purkkia irish cream-coffee  rahkaa

(jos haluaa miedomman version niin yksikin purkki riittää) 

                                                               4dl kermaa

                                                               2,5dl suklaakermaa

200g suklaatuorejuustoa (itse en tähän kakkuun käyttänyt ollenkaan mitään tuorejuustoa)

   6-7 liivatelehteä

                                                                          kauramaitoa 

                                                                        Kiille: 

                                                                        2,5 dl suklaakermaa

                                                                        200g tummaa fazerin suklaata

                                                                        kahvisuklaata

(käytin kakkuun 25g raakakahvisuklaata. Ei ole hirveänä marketeissa                                                      valikoimaa kahvisuklaalevyistä. Tämä pieni raakasuklaalevy oli ainoa jonka löysin pitkän etsinnän jälkeen)


Koristeluun : 

kanelitankoja 

karkkikeppejä

konvehteja

puolukoita

1. Murskaa piparit. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Kaada irtopohjavuoan pohjalle (18cm) ja laita vuoka odottamaan jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. 


2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kaada kuohukerma sekä suklaakerma kulhoon, vatkaa hetken aikaa, ja lisää toinen irish cream- rahka, vatkaa löysäksi vaahdoksi ja sen jälkeen lisää vielä toinen rahkapurkki (sekä suklaatuorejuusto). Sekoita tasaiseksi.

Lämmitä mikrossa pieni tilkka kauramaitoa kiehuvaksi. Purista liivatteet ylimääräisestä vedestä ja liota kauramaitoon. Kaada ohuena nauhana  kerma-irish rahka seokseen. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan, keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään. Annoin olla seuraavaan päivään jolloin tein kakulle kiillepäällysteen. 

3. Kaada kattilaan suklaakerma, ja anna olla miedolla lämmöllä. Pilko suklaapalat yksi kerrallaan kerman sekaan. Sulata ne ja sekoita tasaiseksi. Nosta jäähtymään.

4. Kaada varovasti jäähtynyt suklaakastike kakun päälle. Koristele karkkikepeillä, puolukoilla, konvehdeilla ja kanelitangoilla. 🍒🎅

Kakkuun sopisi aivan täydellisesti yhtenä ainesosana Baileys- kermalikööri. Pitää kokeilla joskus. 🖤







( kakun idean historiaa 😀)

Tehtiin pari viikkoa sitten ystäväni Anniinan kanssa pitkästä aikaa ruokaa yhdessä. Tehtiin kaalitacoja, joiden sisään laitettiin vegaanijuustomuruja, kvinoakuutioita salsakastikkeessa, ananas-tomaattisalaattia. Meillä oli myös lisukkeena juuresranskalaisia. Ne oli erityisesti Nikin mieleen, joka myös oli kolmantena ruokailemassa seurueessa 😃 


Jälkkäriksi tein valmiin torttupohjan päälle vaahdon jonka koristelin vadelmilla. Vaahto oli niin hyvää että ajattelin tehdä sillä samalla idealla juustokakun. Tein myös marraskuun alussa tämän samanlaisen irish creamia sisältävän täytekakun siskoni synttäreille. 




torstai 9. heinäkuuta 2020

Kanariansaarten ryppyperunat - Papa Arrugadas




Muisteltiin tänään vähän meidän alkuvuoden Las Palmasin matkaa ja tehtiin kanariansaarten suolaisia ryppyperunoita tänään ruuaksi.

Tein perunat varhaisperunoista. Perunat Palmasissakin olivat pienikokoisia. Tein myös perunoihin kuuluvaa Mojo verde- kastiketta.






Laitoin tähän postaukseen reseptin kanariansaarten perunoihin ja niiden Mojo verde- kastikkeeseen.
Reseptin löysin Rantapallon sivuilta.


Papa Arrugadas - Kanariansaarten Ryppyperunat 

( 4 annosta )

1 kilo perunoita 
200g karkeaa merisuolaa 

1. Pese perunat hyvin, mutta älä kuori niitä. Laita perunat isoon kattilaan ja vettä juuri sen verran että perunat peittyvät.

2. Lisää kattilaan suola ja peitä puhtaalla keittiöliinalla. 

3. Anna perunoiden kiehua täysin kypsiksi. Kattilaan laitettu vesi haihtuu lähes kokonaan mutta vettä ei kuitenkaan saa lisätä missään vaiheessa. 

4. Ota liina pois. Ripottele kypsien perunoiden päälle vielä hiukan suolaa. Anna kiehua lisää matalalla lämmöllä sen aikaa kunnes perunoiden kuori rypistyy ja kuivuu. Tarjoile valmiit perunat kastikkeiden tai lihan kanssa. 

( Meillä oli perunoiden seurana tofunakkeja .) 


Mojo verde - kastike ryppyperunoille 

1 valkosipuli
1 nippu korianteria tai persiljaa
2,5 dl oliiviöljyä 
Tilkka valkoviinietikkaa
1 tl kuminaa 
Merisuolaa 

1 . Murskaa valkosipuli, yrtit, suola ja kumina tasaiseksi tahnaksi.

2. Jatka murskaamista ja pikkuhiljaa lisää joukkoon sekoittaen valkoviinietikka ja oliiviöljy.


💠💠💚☀️💛Summer 💛 ☀️ 💚💠💠

💚💛💚💛💚💛💚💛💚💛 Hyvää juhannusta,  Hyvää kesää,  Hyvää kesäpäivänseisausta.  💚💛💚💛💚💛💚💛💚💛         💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚...