Maaliskuun alussa tein siskon babyshower- kutsuille lauantaille tämän valkosuklaa- appelsiinikakun. Kakussa oli pehmeä maitosuklaapohja, ja täyte oli kaksikerroksinen, puoliksi valkosuklaata sekä puoliksi appelsiinituorejuustoa. Tosi herkullista❤❤
Naistenpäivä oli babyshowereista neljän päivän päässä joten tämä kakku sopi hyvin siihenkin ajankohtaan. 🌸💕💖
Pohjaan resepti oli Valion sivuilta Kinderkakun ohjeella, loput ohjeesta, tuli omasta päästäni.
Kakun päälle tein metallinhohtoisella tomusokerilla vaaleanpunaisen pinnan, ja koristelin syötävillä perhosilla.
Kakkupohja:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
75g voita
½ dl vispikermaa
½ dl maitoa kostuttamiseen
Valkosuklaakerros
2 dl vispikermaa
200g valkoista leivontasuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatelehteä
½dl sitruunamehua
Appelsiinituorejuustokerros
2 dl vispikermaa
3 liivatelehteä
200g appelsiinituorejuustoa
2tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
3 rkl maitoa
Kakunpäälle kiilteeksi
metallinhohtotomusokeri vaaleanpunainen
vettä
Koristeeksi:
Sydämiä, syötäviä perhosia, tytöstä kertova babyshower-viiri
Kakun valmistus
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti käännellen ja sekoittaen. Sualta voi. Lisää kerma ja hieman jäähtynyt voi taikinaan käännellen.
2. Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteessa 20- 25 min. Kokeile kypsyys tikulla ja jäähdytä pohja kunnolla.
3. Valmista valkosuklaakerros. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.. Vaahdota kerma vaahdoksi, mutta ei liikaa. Sulata suklaa varovasti mikrossa, ja kaada se sekä tuorejuusto kerman joukkoon. Lämmitä sitruunamehu mikrossa, purista liivatelehdet ylimääräisestä vedestä, ja sekoita sitruunamehun joukkoon.
4. Painele jäähtynyttä pohjaa reilusti kasaan, varmista ettei pohjan ja reunan väliin jää rakoja. Kostuta pohja maidolla ja kaada valkosuklaakerros pohjan päälle. Tasoita ja laita jääkaappiin tai pakastimeen tunnin ajaksi tekeytymään. Itse pidin pakastimessa kummatkin kerrokset tunnin ajan hyytymässä.
5. Valmista appelsiinituorejuustokerros kun valkosuklaakerros on hyytynyt. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, ja lisää sekaan appelsiinituorejuusto. Mausta sokereilla. Lämmitä maito. Purista liivatelehdet ylimääräisestä vedestä ja sekoita maitotilkan sekaan. Kaada ohuena nauhana tuorejuusto-kermaseokseen. Kaada vuokaan, ja tasoita pinta. Aseta pakastimeen hyytymään tunnin ajaksi.
6. Valmista metallinhohtokiille. Paketissa on ohjeet seoksen sekoittamista varten. Löydät metallinhohtokiillejauheita netistä leivontakaupoista tai ruokakauppojen elintarvikehyllyiltä.
7. Koristele lopuksi perhosilla, sydämillä, ja asettele viiri. 💗💗💗