Nuorempi poikani sai nimen toukokuussa 2019. Tein nimikemuihin esimerkiksi kylmÀsavulohivoileipÀkakun.
Kakku on omaa reseptiÀni, ja tÀmÀ pÀivitys nyt pyörii tÀmÀn kyseisen kakun ympÀrillÀ.
LohivoileipÀkakku kuopukseni ristiÀisiin. |
Mangojuustokakku, Suklaajuustokakku, TÀytekakku, LohivoileipÀkakku ja Kinkkumakaronisalaatti. |
Kuopuksen ristÀiset 25.5.2019. |
LohivoileipÀkakku
Raaka-aineet
3 pussia TÀysjyvÀ - paahtoleipÀÀ
2 dl lihalientÀ kostutukseen
TĂ€yte:
n. 400g kylmÀsavulohta
1,5 rkl sitruunamehua
1 sitruuna-tilli creme - fraiche
1 prk creme fraiche
200 g ruohosipulituorejuustoa
½ tuubi kevytmajoneesi
3 kananmunaa keitettynÀ
musta- ja sitruunapippuria
Kuorrutus:
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa
½ tuubi kevytmajoneesi
1 pss juustoraastetta
Koristelu:
tilliÀ
graavilohta
kirsikkatomaatteja
sitruunanviipaleita
KeitÀ kananmunat ja murskaa ne kulhossa esim haarukalla. LisÀÀ joukkoon creme fraichet, tuorejuusto, puolet majoneesituubista ja sitruunamehu sekÀ pippurimausteet. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
LisÀÀ kylmÀsavulohi pilkottuna sekaan, ja sekoita. LevitÀ leipÀviipaleet pöydÀlle ja kostuta toiselta puolen. LevitÀ tÀytteestÀ 1/3 leipien pÀÀlle. Laita leipiÀ uusi kerros, ja laita tÀytettÀ vielÀ yhden kerroksen verran.
Sen jÀlkeen laita vielÀ yksi leipÀkerros, kostuta leivÀt, sekÀ kostutettujen leipien pÀÀlle vielÀ loput tÀytteestÀ. LisÀÀ vielÀ yksi, viimeinen kerros leipiÀ, kelmuta kakku, ja aseta se toisen tarjottimen alle maustumaan mieluiten seuraavaan pÀivÀÀn.
Tee kuorrute. Vatkaa kerma löysÀksi vaahdoksi, lisÀÀ notkistettu tuorejuusto ja puolikkaat loput majoneesituubista. LisÀÀ juustoraaste jÀmÀköittÀmÀÀn kuorrutetta. LevitÀ kakun pÀÀlle ja koristele haluamallasi tavalla tillillÀ, kirsikkatomaateilla, sitruunasiivuilla ja graavilohiviipaleilla.
Tein viime perjantaina taas tÀllÀ ohjeella voileipÀkakun. Nopeasti koristelin kirsikkatomaateilla vain jotka löysin jÀÀkaapista. Tein kakun itselleni, mutta vein siitÀ palasia syötÀvÀksikin.
Siskon tyttö sai kasteessa nimen toukokuussa 2022. Tein ristiÀisiin pyynnöstÀ lohivoileipÀkakun, taas tÀllÀ juuri samalla reseptillÀ. Otin kuvamuistoja kakusta, kuinkas muutenkaan, ja siitÀ minkÀ nÀköinen oli lopputulos.
Tee kuorrute. Vatkaa kerma löysÀksi vaahdoksi, lisÀÀ notkistettu tuorejuusto ja puolikkaat loput majoneesituubista. LisÀÀ juustoraaste jÀmÀköittÀmÀÀn kuorrutetta. LevitÀ kakun pÀÀlle ja koristele haluamallasi tavalla tillillÀ, kirsikkatomaateilla, sitruunasiivuilla ja graavilohiviipaleilla.
Tein viime perjantaina taas tÀllÀ ohjeella voileipÀkakun. Nopeasti koristelin kirsikkatomaateilla vain jotka löysin jÀÀkaapista. Tein kakun itselleni, mutta vein siitÀ palasia syötÀvÀksikin.