Tämä kakku oli niin herkullista. <3! Vegaaninen juustokakku jossa espressoa ja tummaa suklaata. Ihan todellisesti mun lempparia, jo pelkästään siksi että vahvaa kahvia ja tummaa suklaata. Söin tätä kaapista suoraan tää oli niin parasta. :D Suosittelen kokeilemaan! Tein tämän Kodin Kuvalehden Vegaanisen Suklaajuustokakun ohjeella, mutta tein siihen omia muutoksia.
Vegaaninen Espresso- Suklaakakku
Pohja:
250g tummia vegaanisia suklaakeksejä esim Oreo
Margariinia 100g
Espresso- Kahvijauhetta
Täyte:
1 dl Espressoa
250g Tummaa vegaanista Suklaata
puoli desiä Oatly iKaffe! kauramaitoa
2 purkkia vaahtoutuvaa soijavispiä/soijakermaa/kaurakermaa
2 purkkia vegaanista tuorejuustoa Oatly påMackan
3/4 dl Sokeria
1-2 tl Vaniljasokeria
Suklaaganache
1 pieni purkki soijakermaa/kaurakermaa
100g Vegaanista Tummaa suklaata
Kahvijauhetta
Koristeluun:
Pähkinöitä
Ananaskirsikoita
Murskaa keksit muruiksi. Sekoita joukkoon pikakahvijauhe ja sulatettu, jäähtynyt rasva. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Voit vuorata vuoan pohjan leivinpaperilla. Kaada keksirasvaseos irtopohjavuokaan. Levitä tasaisesti se vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin odottelemaan täytteen valmistumista.
Keitä espressojauheesta kahvia. Vispaa soijakerma vaahdoksi ja sekoita sekaan påMackanit. Sekoita suklaa espressoon.= Voit tehdä esimerkiksi niin että lämmität kattilassa kauramaitoa johon sulatat suklaalevyn ja kaadat lopuksi espresson. Sekoita soijakermavaahtoon hiukan jäähtynyt espressosuklaaseos, ja lisää sokerit. Laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.
Kun kakku on hyytynyt. Tee sen päälle ganache. Sulata kattilassa soijakermaan suklaalevy mausta hippusella espressojauhetta. Koristele esimerkiksi ananaskirsikoilla ja pähkinöillä. Mielikuvitus tässä toki on vain rajana. Kunhan katsoo että jos esimerkiksi kakun haluaa koristella erilaisilla suklailla, että ne ovat vegaanisia, jos kakun haluaa pitää kokonaan vegaanisena. =)