keskiviikko 20. maaliskuuta 2024

Oivalluksia onnellisuudesta

KansainvĂ€linen onnellisuuden pĂ€ivĂ€ 20.3. 





















Keskiviikkona on muuten Onnellisuuden pĂ€ivĂ€. TĂ€ssĂ€ ajatuksiani onnellisuudesta. đŸ’„




MitĂ€ on olla onnellinen? 

MielestĂ€ni onnellisuus on sitĂ€ ettĂ€ se mitĂ€ teet ja sanot on tasapainossa jokapĂ€ivĂ€isessĂ€ elĂ€mĂ€ssĂ€. 
EttÀ jokainen pÀivÀ on tasapainossa, huvi ja työ on tasapainossa, ettÀ mikÀÀn asia ei vie liikaa jalansijaa elÀmÀssÀsi haitallisessa mÀÀrin.
Onnellisuus on sitÀ ettÀ saa toteuttaa itseÀÀn kokonaisvaltaisesti eikÀ tarvitse pienentÀÀ itseÀÀn.
Onnellisuus on sitĂ€ kun talous on tasapainossa. 
Onnellisuus on sitĂ€ ettĂ€ on aitoja ihmissuhteita, joissa voit olla myös huonoine puolinesi olemassa. Onnellisuus on sitĂ€ ettĂ€ toiset eivĂ€t kontrolloi tai puutu elĂ€mĂ€nvalintoihisi haitallisessa mÀÀrin. Onnellisuus on myös sitĂ€ ettĂ€ on ihmisiĂ€ jotka puuttuvat elĂ€mÀÀsi silloin kun tarvetta puuttumiseen on, 
on onni ettÀ ihmisellÀ on ihmisiÀ jotka ilmaisevat tukensa ja vÀlittÀmisen jos elÀmÀ esim heittelee...

Onnellisuus on sitĂ€, ettĂ€ ymmĂ€rtÀÀ ettei kaikkien mielipiteet kohtaa eikĂ€ kaikki ole ihmisiĂ€ joiden kanssa maailmat kohtaa, mutta sekin on silti tĂ€ysin okei ja se asia voi silti rikastuttaa kummankin toisistaan poikkeavan ihmisen elĂ€mÀÀ, kun erilaisista maailmoista avataan yhdessĂ€ kohteliaassa hengessĂ€ asioita. 

Onnellisuus on sitÀ, ettÀ luotat siihen ettÀ elÀmÀ kantaa ja et sÀ tuut selviÀÀn sun elÀmÀn taisteluista. NiistÀ taisteluista jotka mahdollisesti on kÀytÀvÀ jopa yksin.
Onnellisuus on sitĂ€ ettĂ€ koet onnistumisen kokemuksia. Kun nĂ€et lapsesi onnistuvan ja olevan iloinen ja ylpeĂ€ itestÀÀn. Onnellisuus on sitĂ€ ettĂ€ koet olevasi tĂ€rkeĂ€ ja tarpeellinen maailmassa, ja riittĂ€vĂ€sti turvassa ihmisten itsekkyydeltĂ€. 
Onnellisuus on sitĂ€ ettei vihaa ketÀÀn. Onnellisuus on sitĂ€ ettĂ€ viihtyy myös yksin. 
Onnellisuus on sitĂ€ ettĂ€ ymmĂ€rrĂ€t ettei kaikkien tarvitse pitÀÀ sinusta. 
Onnellisuus on sitÀ ettÀ ei suorita elÀmÀÀ vaan tietÀÀ ettÀ on ihan riittÀvÀ ihan nÀin.

Onnellisuus on ennen kaikkea sitĂ€ ettĂ€ pyrkii ja onnistuu pysymÀÀn tasapainossa myrskyjenkin keskellĂ€, ymmĂ€rtĂ€en ettei ole tĂ€ydellinen, mutta juuri hyvĂ€ sellaisena omana kreisinĂ€ itsenÀÀn kuin on, etkĂ€ ole menneisyytesi ja virheidesi summa. đŸ’„


Ajattelin listailla ajatuksiani mitkĂ€ itseni mielestĂ€ tuovat mielenrauhaa ja onnea elĂ€mÀÀn. 

1. Jonkin itselle tĂ€rkeĂ€n vaaliminen. 

Jos joku asia tuo iloa sinulle ja on mieleinen, tee sitĂ€ paljon. JĂ€rjestĂ€ sille aikaa. ItsensĂ€ laittaminen aika ajoin  ykkössijalle elĂ€mĂ€ssĂ€si ei ole itsekĂ€stĂ€ ja vÀÀrin, vaan vĂ€lttĂ€mĂ€töntĂ€. 

2. Ei kannata vertailla itseĂ€si muihin. 

MeillĂ€ jokaisella on oma polku, oma tarina. Se ettĂ€ alkaa vertailla itseÀÀn toisiin, on yksinkertaisesti vain itseÀÀn kuluttava asia, koska kyseessĂ€ on kaksi tĂ€ysin eri ihmistĂ€ ja kaksi tĂ€ysin eri tarinaa, lĂ€htökohtaa, elĂ€mÀÀ, eli nĂ€itĂ€ ei voi mitenkÀÀn alkaa vertailemaan keskenÀÀn. ItsensĂ€ hyvĂ€ksyminen on tĂ€rkeĂ€mpÀÀ, kuin alkaa kilpailla toisten ihmisten kanssa ja miettimÀÀn ettĂ€ jotakin olisi saavutettava vain siksi koska joku toinenkin teki asiat niin.  EpĂ€terve kilpaileminen vain tuhoaa ihmisten vĂ€liset ihmissuhteet. 

 Mut omaa elĂ€mÀÀ voi vertailla, ja sitĂ€ minkĂ€laisen matkan olet milloinkin tehnyt jostakin tilanteesta toiseen, mitĂ€ muutoksia pitĂ€isi tehdĂ€ jos muutokset olis ajankohtaisia. MyötĂ€tunto itseÀÀn kohtaan on yhtĂ€ tĂ€rkeÀÀ kuin myötĂ€tunto muita kohtaan. 

3. Tee rauha menneisyyden kanssa

EpĂ€reilut tilanteet ja ihmiset, riitatilanteet ja vaikeat kohtaamiset. NĂ€itĂ€hĂ€n on. Varsinkin jotakin todella epĂ€reiluja kohtaamisia kohdatessaan niitĂ€ pyörittelisi iĂ€t ja ajat.. Joku ihminen tekee tosi rumasti, tai kohtelee huonosti, niin tiedĂ€n omastakin kokemuksesta miten hankala siitĂ€ on pÀÀstÀÀ irti jos siinĂ€ tilanteessa on ollut paljon pureksittavaa. 

 

Kun antaa anteeksi, sellaisellekin ihmiselle joka ei edes nĂ€hnyt omassa toiminnassaan mitÀÀn vÀÀrÀÀ, se vaatii aika paljon, mutta se vapauttaa sut itsesi siitĂ€ taakasta, ettĂ€ annat toisen ihmisen hallita mitenkÀÀn sun omaa hyvinvointia. 





4. Pahansuopa juoruilu ja haukkuminen ei tee onnelliseksi

Juoruileminen on ihan surkeeta, ja sellainen seura on mielekĂ€stĂ€ jossa ei puhuta muista jatkuvasti pahaa. Voisin tehdĂ€ villin veikkauksen, ettei kovin moni ole löytĂ€ny onnea muita rĂ€ikeĂ€sti haukkumalla. 



5. Terveellinen, monipuolinen, omannÀköinen elÀmÀ

Terveellinen ruoka,  omannĂ€köinen elĂ€mĂ€, sellainen jossa on hyvĂ€ olla, ja saa toteuttaa itseÀÀn.

Kokea elĂ€mĂ€ mielekkÀÀksi ja ettĂ€ on onnistumisen kokemuksia. 


7. Vastuuntunne omasta voimasta

Me ei olla kaikki tehty samasta puusta eikĂ€ me kestetĂ€ asioita ja kĂ€sitellĂ€ meidĂ€n elĂ€mÀÀ kaikki samalla tavalla. Ja se on ihan okei, Mutta, kyllĂ€ omista tunteistaan otetaan vastuu, muita ei voi syyttÀÀ aina eikĂ€ koskaan sun oma pahoinvointi ole oikeus loukata muita ihmisiĂ€.  Vika ei ole ikinĂ€ vain toisessa ihmisessĂ€, vaikka toinen osapuoli olisi vaikka vĂ€hĂ€n hankalakin tapaus. Siltikin voit oppia itestÀÀn jotakin ja totta hemmetissĂ€ tĂ€ytyy nĂ€hdĂ€ myös se, mitĂ€ itse olisi voinut tehdĂ€ toisin. Myös tietyntyyppiset ihmiset ruokkivat toisissa ihmisissĂ€ niitĂ€ toisen huonoimpia puolia esiin. Mutta kaikenlaiset kohtaamiset voi opettaa. VĂ€hintÀÀnkin sen, ettĂ€ jos ei jotakin tilannetta voi muuttaa, omaa suhtautumista siihen voi muuttaa. 


8. ÄlĂ€ kuluta aikaa miettimĂ€llĂ€ mitĂ€ muut ihmiset on susta mieltĂ€

Voi ettĂ€ mua ennen harmitti ihan kokoajan ettĂ€ jos joku saa musta vÀÀrĂ€n kĂ€sityksen tai puhuu musta pahaa, tai mustamaalaa tai ettĂ€ mitĂ€hĂ€n tuokin nyt musta miettii ja blaa blaa blaa... Mulla oli oikein vimma ettĂ€ pitĂ€isi saada oikoa kaikki pahan puheet itestĂ€, ja oikein hirvitti ettĂ€ jos puhutaan vielĂ€ jotakin sellaista mikĂ€ ei ole edes totta. TĂ€mĂ€ on yksi asia jolle et voi yhtÀÀn mitÀÀn, ja se on muutenkin ihan se ja sama mitĂ€ ihmiset susta miettii ja puhuu. Niinku seriously, mitĂ€ vĂ€liĂ€ sillĂ€ on? KyllĂ€hĂ€n maailmaan puhetta mahtuu, ja jos joku haluaa susta puhua, niin antaa mennĂ€ vain 😎TĂ€mĂ€n ymmĂ€rtĂ€minen joskus, oli ehkĂ€ vapauttavinta mitĂ€ voi olla. Tuli heti paljo helpompi hengittÀÀ kun opin tuosta pois. KyllĂ€ sellaiset ihmiset jotka katsoo sua oikeilla linsseillĂ€ ja on sun elĂ€mĂ€n ihmisiĂ€, ei susta puhu mitÀÀn huonoa sillon kun et ole paikalla. Joten muiden puheilla ei ole, ei niin yhtÀÀn mitÀÀn vĂ€liĂ€. 

NĂ€mĂ€ muutamia onnen ajatuksia elosta joita itse oon huomannut tuovan perusmyönteisyyttĂ€ pĂ€iviin, ja sitĂ€ tarvitaan elĂ€mĂ€ssĂ€, ei sitĂ€ muuten jaksa. Varsinkin tÀÀ kevÀÀn harmaus on jotakin ihan kamalaa, niin tarvii kyllĂ€ ilonpisaroita ettĂ€ jaksaa pĂ€ivĂ€t 😎 

Kiva kun luit tĂ€nne asti 💛

EhkĂ€pĂ€ sulla on jotakin muita ajatuksia miten olla onnellinen? MikĂ€ tekee just sut onnelliseksi? 


2 kommenttia:

  1. Tuolla alkulauseissa on se kiteytettynÀ mikÀ pitÀÀ minut onnellisena. Olla tasapainossa elÀmÀssÀ. Juuri nyt ei ole isompia huolia, jotka sitÀ horjuttaisivat. Huomenna voi olla toisin. EletÀÀn nyt ja nautitaan siitÀ mitÀ on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. In A World Of My Own25. maaliskuuta 2024 klo 11.18

      Se onkin hyvÀ tapa pysyÀ onnellisena! NÀin se on, ettÀ eletÀÀn nyt :)

      Poista

đŸŒș🌾Hattarakuu🌾đŸŒș

HyvÀÀ huomenta, herÀillÀÀn hiljalleen talviunesta, vaikka ei meinaa tÀmÀ talvi talttua millÀÀn kyllÀ. TÀssÀ jatuksia joita olen kirjannut ta...