Valokuvia Tampereelta vuosien varrelta..
2020, 2021, 2022, 2023...
🖤💥
Pyynikin munkkikahvilan näkötornin huipulla. 💥 heinäkuu 2020.
Talvinen, lumisateinen, luminen, utuinen Tampere tammikuussa 2021...
Tampereen tuomiokirkko.
Valokuvia Tampereelta vuosien varrelta..
2020, 2021, 2022, 2023...
🖤💥
Pyynikin munkkikahvilan näkötornin huipulla. 💥 heinäkuu 2020.
Talvinen, lumisateinen, luminen, utuinen Tampere tammikuussa 2021...
😍😍😍😍😍
Syötiin viime viikon perjantaina ensimmäiset jouluruoat, ja tein jälkiruoaksi omalla reseptillä appelsiinisen kuivakakun. Tällaisia appelsiinikuivakakun reseptejä löytyy varmasti moniakin, tämä oli nyt oma versioni perinteisestä leivonnaisesta. Laitoin reseptin talteen kun oli tykätty, mahdollista myöhempää käyttöä varten 😍
Appelsiininen joulukuivakakku
Ainekset:
4 kananmunaa
4 dl sokeria
0,5 tl soodaa
200g paistonkestävää appelsiinimarmeladia
150g appelsiininkuoripaloja
4 dl kauramaitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
Kuorrutukseen:
2 dl tomusokeria
2-3 rkl vettä
punaista elintarvikeväriä
Koristeluun:
hasselpähkinärouhetta
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa kulhossa muna ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon kauramaito johon on liotettu sooda, paistonkestävä marmeladi, appelsiininkuoripalat sekä toisessa kulhossa sekoitetut jauhot.
3. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun torvivuokaan.
4. Paista 175- asteisessa uunissa 40 minuuttia.
5. Kun kakku on kypsä, valmista tomusokerikuorrute. Kaada kakun pinnalle ja ripottele päälle hasselpähkinärouhetta.
Isänpäivänä 2022 tehty kuuden kananmunan mansikka-kermatäytekakku. Kaukana täydellisyydestä, mutta ihan hyvin tehty tällaiseksi kotona leipovaksi harrastusleipuriksi. Olin itse tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa.
Toinen kerta elämässäni kun kokeilen käyttää pursotusta kakussa koristuksena, yhden kerran olen pursottanut kokonaisen täytekakun. Täytyy kokeilla tällä tavalla koristella täytekakkuja useamminkin.
Hedelmäinen mansikkakerma-isänpäiväkakku
Ainekset:
Pohja:
6 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
voita
(korppujauhoja)
Täyte:
mansikkahilloa
n. 4dl vispikermaa
(vispikerman maustamiseen n. 1tl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria)
Kostutukseen:
kauramaitoa ja vaniljasokeria
Kakun koristeeksi:
persikkaa, päärynää, ananasta, viinirypäleitä, punaisia kirsikoita.
(käytin kakun päälle valmista hedelmäcoctailia joista valutin hyvissä ajoin ylimääräisen sokeriliemen pois)
mantelirouhetta
hyytelösokeria
kermavaahtopursotukset
1. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia. Vuoka tulisi olla halkaisijaltaan noin 26 cm. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
2. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet, vehnäjauhot ja leivinjauhe.
3. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri kovaksi valkoiseksi vaahdoksi.
4. Kaada siivilän läpi sekoitettu vehnäjauho-leivinjauhoseos, ja nostele taikina tasaiseksi.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.
6. Vaahdota n. 4 dl kermaa. Mausta sokereilla.
7. Leikkaa kakku kolmeen osaan kun on jäähtynyt kunnolla.
8. Aloita kokoamaan kakku. Kostuta ensimmäinen kerros kauramaidolla (maidolla) johon sekoitettu ripaus vaniljasokeria.
9. Laita ensin näkyvä kerros mansikkahilloa, ja sen jälkeen noin 1/3 kermavaahdosta. Toista sama seuraavalle kerrokselle.
10. Aseta kakun kansi ja kostuta sekin. Päällystä kakku lopuilla kermavaahdolla. Koristele kakun reunat mantelirouheella.
11. Valuta hedelmäcoctailista kaikki ylimääräinen sokeriliemi pois. Asettele valutetut hedelmät kakun päälle. Valmista hyytelösokerista kiille paketin ohjeen mukaan kakun päälle.
12. Vaahdota loput kerma, laita pursotinpussiin ja pursota kiehkurat hedelmäkiilteen reunoille.
Halloweenin virallinen päivämäärä on , 31.10.
Halloween tulee sanasta "All Hallows eve" pyhimysten päivä, pyhäinpäivä, joka on lyhentynyt muotoon Halloween. Halloween on juhlapyhä, joka on meille ilmeisesti saapunut Amerikasta. Alunperin kuitenkin juhla on peräisin Irlannista, kun irlantilaiset ja skotlantilaiset maahanmuuttajat veivät perinteen Yhdysvaltoihin 1800- luvulla. 💚Halloween on maallinen juhla jossa juhlitaan henkimaailmaa. Alunperin toukokuussa ollut pyhäinpäivä siirrettiin marraskuuhun, lähemmäs kelttien samhain -juhlaa. Kuolleiden muistelu sopi paremmin syksyyn kuin kevääseen.
Kelttiläinen samhain-pyhä, merkitsee sadonkorjuukauden päättymistä, ja on myös kelttiläinen uusi vuosi, kesän päätös, sekä pimeän talvikauden alkamisen juhla. Keltit uskoivat että lokakuun viimeisen ja marraskuun ensimmäisen päivän välinen verho oli ohut, ja henget pystyivät näin ollen vaeltelemaan maan päällä.
Keltit uhrasivat ruokaa Halloweenina pitääkseen pahat henget loitolla. Keskiajalla köyhällä väellä oli tapana lähteä "sielunkierrokselle" pyhäinpäivää edeltävänä päivänä. He vierailivat taloissa rukoillakseen talon kuolleiden puolesta, ja saaden palkinnoksi "sielukakkuja". Kun juhlapyhä siirtyi Yhdysvaltoihin, oville menosta tuli toisenlainen. Lapset alkoivat kiertää ovilla karkkikierroksella, ja jos karkkia ei saatu, oli kyseiselle talonväelle määrä tehdä jokin keppostelu siitä hyvästä.
Myös naamiaisasuihin sonnustautuminen samhain aikaan oli keino pitää pahat henget loitolla. Keltit valmistivat eläinten nahasta itselleen asuja ja ajattelivat että näin oli turvallisempi liikkua ulkosalla samhain alla hengiltä piilossa.
( Yläpuolella oleva teksti tehty tämän allaolevan linkin pohjalta;
https://www.valitutpalat.fi/artikkelit/halloween-perinteen-karmiva-historia/)
Alapuolella lisää Halloween -aiheisia kuvia joita olen vuosien varrella ottanut.💥
Kiitokset kuviin esiintyjiksi tulleille henkilöille ja jotka ovat lähteneet ottamaan kuvia yhdessä kanssani johonkin. ❤
(Supersokeriset munkkirinkilät ja munkkipallerot kylmältä, harmaalta ja sateiselta toukokuun eka päivältä vuonna 2020. 💛💛 Sillon pais...