maanantai 31. lokakuuta 2022

Halloweenkuvia đŸŽƒđŸ‘»

Halloweenin virallinen pÀivÀmÀÀrÀ on , 31.10.

Halloween tulee sanasta "All Hallows eve"  pyhimysten pĂ€ivĂ€, pyhĂ€inpĂ€ivĂ€, joka on lyhentynyt muotoon Halloween. Halloween on juhlapyhĂ€, joka on meille ilmeisesti saapunut Amerikasta. Alunperin kuitenkin juhla on perĂ€isin Irlannista, kun irlantilaiset ja skotlantilaiset maahanmuuttajat veivĂ€t perinteen Yhdysvaltoihin 1800- luvulla. 💚Halloween on maallinen juhla jossa juhlitaan henkimaailmaa. Alunperin toukokuussa ollut pyhĂ€inpĂ€ivĂ€ siirrettiin marraskuuhun, lĂ€hemmĂ€s kelttien samhain -juhlaa. Kuolleiden muistelu sopi paremmin syksyyn kuin kevÀÀseen. 

KelttilĂ€inen samhain-pyhĂ€, merkitsee sadonkorjuukauden pÀÀttymistĂ€, ja on myös kelttilĂ€inen uusi vuosi, kesĂ€n pÀÀtös, sekĂ€ pimeĂ€n talvikauden alkamisen juhla. Keltit uskoivat ettĂ€ lokakuun viimeisen ja marraskuun ensimmĂ€isen pĂ€ivĂ€n vĂ€linen verho oli ohut, ja henget pystyivĂ€t nĂ€in ollen vaeltelemaan maan pÀÀllĂ€. 

Keltit uhrasivat ruokaa Halloweenina pitÀÀkseen pahat henget loitolla. Keskiajalla köyhĂ€llĂ€ vĂ€ellĂ€ oli tapana lĂ€hteĂ€ "sielunkierrokselle" pyhĂ€inpĂ€ivÀÀ edeltĂ€vĂ€nĂ€ pĂ€ivĂ€nĂ€. He vierailivat taloissa rukoillakseen talon kuolleiden puolesta, ja saaden palkinnoksi "sielukakkuja". Kun juhlapyhĂ€ siirtyi Yhdysvaltoihin, oville menosta tuli toisenlainen. Lapset alkoivat kiertÀÀ ovilla karkkikierroksella, ja jos karkkia ei saatu, oli kyseiselle talonvĂ€elle mÀÀrĂ€ tehdĂ€ jokin keppostelu siitĂ€ hyvĂ€stĂ€. 

Myös naamiaisasuihin sonnustautuminen samhain aikaan oli keino pitÀÀ pahat henget loitolla. Keltit valmistivat elĂ€inten nahasta itselleen asuja ja ajattelivat ettĂ€ nĂ€in oli turvallisempi liikkua ulkosalla samhain alla hengiltĂ€ piilossa. 

( YlĂ€puolella oleva teksti tehty tĂ€mĂ€n allaolevan linkin pohjalta; 

https://www.valitutpalat.fi/artikkelit/halloween-perinteen-karmiva-historia/)

đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„


KurpitsalyhtyjÀ 2021....

                                        

Alapuolella lisÀÀ Halloween -aiheisia kuvia joita olen vuosien varrella ottanut.đŸ’„

 Kiitokset kuviin esiintyjiksi tulleille henkilöille ja jotka ovat lĂ€hteneet ottamaan kuvia yhdessĂ€ kanssani johonkin. ❤

        
 








đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„

                





. . . . . 
....October 2022.....

Some photos of this year.. 












đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„

Anniinan kanssa otettiin noitakuvia halloweenviikolla 2022 ❤

( Halloween-kuva arkistoista vuodelta 2022. 💜)

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Lapua đŸ’„

Lapua- kesĂ€llĂ€ vuonna 2023 đŸ’„               Opettaja työssÀÀn. 😄💗 đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„đŸ’„ YhtenĂ€ kesĂ€pĂ€ivĂ€nĂ€ Lapualla, Pohjanmaalla. ...