keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Bizcocho de Moya - Gran Canarian Moya - keksit

Ostin äitilleni meidän Las Palmasin matkalta tuliaiseksi Bizcocho de Moya -keksejä. Äiti kertoi näiden olevan ihan järjettömän hyviä.  Valmistin kotikeittiössäni nyt näitä tuliaisherkkuja

Moya - keksi on syntynyt alunperin virheestä. Keksien alkuperäinen leipoja oli polttanut kakkupohjan ja päätti valkoisella kiillolla peittää tämän. Keksin idea on käydä kaksi kertaa uunissa että siitä tulee oikeanlainen.

Kokeilin eilen tehdä näitä, mutta tulkitsin ohjeen vähän väärin ja niistä tuli tosi littanoita keksejä, jotka näytti vähän rapealta pannukakulta, eikä pinnan kiillotus ollut tehty oikein, ei näkynyt ollenkaan. Tänään löysin paremman ohjeen ja sillä sain hyvemmät keksit aikaiseksi.

Ensimmäiset keksit.

Bizcocho de Moya

Pohja:

4 munanvalkuaista
1 munankeltuainen
2 dl Sokeria
2,5 dl jauhoja
sitruunan kuori raastettuna

Kiillotus:
 puolen siruunan mehu
2 dl tomusokeria
4 munanvalkuaista



Kuumenna ensin uuni 170 asteeseen.

Erota valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa isossa kulhossa 3 valkuaista kunnes vaahto on kovaa ja lisää 1 dl sokeria. Vatkaa keltuainen ja 1 dl sokeria toisessa kulhossa.

Raasta puolen sitruunan kuori. Sekoita keltuaisvaahto valkuaisvaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot. Lisää sitruunankuoriraaste ja ja sekoita tasaiseksi varovasti.

Laita taikina leivinpaperin päälle ja uuniin 170 asteessa 50 minuuttia. Tämän jälkee sammuta uuni ja anna kakkujen olla vielä 15 minuuttia siellä. (En ole varma oliko tämä alkuperäisen ohjeen idea, mutta näin tein itse.)

Ota pelti pois uunista ja anna jäähtyä. Leikkaa kakku suorakulmaisiksi paloiksi kun on kunnolla jäähtynyt. (Nämä mun palaset ei kyllä ollut mitään suorakulmaista nähnytkään. 😀 )

Sen jälkeen valmistetaan kiilto keksien päälle. Purista puolen sitruunan mehu.

Vatkaa 4 valkuaista, tomusokeri ja sitruunamehu vaaleaksi seokseksi kulhossa. Maalaa sitten kukin kakku tällä ja laita uuniin vielä tunnin ajaksi 150 asteeseen.

Laitoin itse välillä tämän tunnin aikana lisää kuorrutusta keksien ylle uunin luukku auki.

Omapäisen näköiset ainakin 😆 mistään palasesta ei tullu kyllä samankokoisia näistä, mutta melkein. Maku oli  kyllä tosi hyvä, päällisestä tuli mieleen vähän hattara. Näitä olisi hyvä kastaa maitoon, mehuun tai kahviin.





Lähteet:

CanariWiki

www.abcderesetas.com

perjantai 10. huhtikuuta 2020

Gran Canaria March 2020

 𝓖𝓻𝓪𝓷 𝓒𝓪𝓷𝓪𝓻𝓲𝓪 - 𝓛𝓪𝓼 𝓟𝓪𝓵𝓶𝓪𝓼 - 𝓜𝓪𝓼𝓹𝓪𝓵𝓸𝓶𝓪𝓼 

𝓜𝓪𝓻𝓬𝓱 2020



Santa Anan aukio ja toisessa päädyssä oleva oopperatalo, valaistuna violetiksi. 💜

       Dunas de Maspalomas. 

Kujia ja parvekkeita Veguetan vanhassakaupungissa. 

Espiral Del Viento. 

Las Palmasin ilta. ❤

                        tölkkikuoriainen maalattuna seinään. 

Kanariansaarten museo. 

                        Playa del Ingles... 



           palmutie Maspalomasissa. 

Las Palmas. 

                 


...Värikäs, erilainen seinä ja takana vaalean värisiä erivärisiä taloja ihan vierivieressä. Ja jälleen noita matalia, hyvin seinää lähellä olevia parvekkeita. 


ovi Veguetassa Kolumbuksen kotimuseoon.


Maalaustaidetta seinissä.... 💥✨





Casa De Colon - Kristoffer  Kolumbuksen museo.  

      Sininen omintakeinen kahvila San Telmon puistossa. 

    Suihkulähde paikassa Plaza del Espiritu Santo. 


Mielenkiintoisia oveja... 🧩🦋🌸
    
                            ...Espressokupposella.. 

       
                                        ...Santa Anan aukio.....
...lisää näitä kapeita kujia ja kanarialaisia parvekkeita...


  ....kujia... 
        .. Ja leikkipuistoja palmujen alla... 



    Maspalomasin hiekkadyynit. 


Santa Anan katedraali Santa Anan aukiolla. 

                    Tämä jännittävä värikylläinen seinä sekä pandapäinen mies löytyi jostakin kaupasta Las Palmasissa. 

Santa Anan aukion koirapatsaat. 


Punainen hibiscus.

  




.......Kaupunkia päiväaikaan.... 




                Ilta. ❤ Las Palmasin kaupunki ja sen valoja. ❤

maanantai 23. maaliskuuta 2020

Espanjan Flan Paahtovanukas

Ostin Las Palmasin reissulta ruokakaupasta jonkun valmispaketin jossa oli jauheet Flan- paahtovanukkaan tekoon. Olin ennen matkaa Googletellut jotakin leivonnaisia joita Gran Canarialla syödään, että osaisi sitte itekkin ostaa niitä esim jostakin kahvilasta tai kaupasta, että voisi maistaa jotakin mitä ei ennen ole tullut maisteltua. Tunnistin siksi tuon paketissa olevan nimen "Flan".



Kotona googlettelin netistä ohjeita Flanin tekoon koska halusin valmistaa sellaisen myös itse. Teinkin eilen itse niitä ja koska en omistanut samanlaisia pieniä vuokia, tein ne kuuteen samanlaiseen kahvikuppiin. Tein ihan ohjeen mukaan ne, alusta loppuun.. Karamelli joka tulee vanukkaaseen oli aivan hirveää. En ole tähänastisessa elämässä vuohenjuuston lisäksi maistanut mitään niin kamalaa. :D En tiiä, kärtsäsinkö sen jotenkin? Liian kuumalla pannulla? Sokeri väärää?  Tuli liian tumma maku.

Tein illalla sitten vielä yön yli hyytymään paketin valmisjauheista vanukkaat kahteen isompaan kippoon.

Tällä ohjeella tein vanukkaan jos haluaa kokeilla. Ja ehkä saa tehtyä karamellista parempaa mitä minä tein :D Karamellia uunivuokiin aseteltaessa huomasin että se jähmettyi aivan valtavan nopeasti!

Flan - Espanjalainen Paahtovanukas


Ainekset:

8 dl Täysmaitoa 

4 Kananmunaa

4 Kananmunan keltuaista

Ripaus Suolaa

4 rkl Sokeria

1 Appelsiininkuori raastettuna

Karamelli:

2 dl Sokeria
1 dl Vettä





1. Lämmitä uuni 150 - asteiseksi. 



2. Kiehauta maito ja anna jäähtyä.




3. Valmista karamelli paistinpannulla. Kuumenna sokeria ja vettä kovalla lämmöllä noin 4 minuuttia, kunnes sokeri on kullanruskeaa. 

4. Jaa karamelli 8 pieneen uunivuokaan yksitellen. (Itse käytin kahvikuppeja, tuli vastaan vinkki jossain ohjeessa) Kääntele vuokaa siten että myös vuoan reunat peittyvät karamelliin.


5. Vatkaa kananmunat, keltuaiset, suola, sokeri ja appelsiinin kuoriraaste sekä maito sekaisin. Kaada seos vuokiin.

6. Nosta annosvuoat uunivuokaan jossa on vähintään sentin verran vettä. (vesihaude)

Uunistatulleet paahtovanukkaat. 

7. Kypsennä vanukkaita uunin alaosassa n. 40 minuuttia tai kunnes ne ovat hyytyneet. Voit tarvittaessa kokeilla vanukkaiden kypsyyttä hammastikulla (kypsä flan ei tartu hammastikkuun.) 

8. Anna vanukkaiden jäähtyä annosvuoissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua. 

Valmis!


Kun Flanit olivat vielä kipoissaan tekeytymässä, niin ne olivat vielä kaunis rivistö. Sitten kun olivat jäähtyneet ja otin ne pois katsoakseni miltä ne näyttivät. Niin näky ei välttämättä ollut kovin kaunoinen. Ihme ufokohokkaita. :D 

Olisi ollut kivempi kun olisi syönyt ne vain kiposta! :) Mutta halusin nähdä miltä näyttävät kun ovat kumottuina. 
paahtovanukas kumottuna.





Flan -jauhe sekoitettiin maitoon. Lämmitin karamellin mikrossa ja laitoin kipon pohjalle, kierrätin sen taas ympäri reunoihin asti. Sitten kaadoin kiehautetun keltaisen vanukasaineksen kippoon ja laitoin yön yli jääkaappiin. Aamulla kumosin lautaselle ja katsoin mitä tuli ja miltä maistui. 
En oikeen pitänyt tästä valmiistakaan versiosta. Se oli paljon makeampi kyllä kuin se mun tekemä mutta ei ollut vaan sellainen minulle mieluinen jälkiruoka. En tykkää erityisen makeasta enkä oikein mistään vanukkaista. Mutta nyt on sitäkin sitten maisteltu ja kokeiltu valmistaa vähän erilaista. 



maanantai 7. tammikuuta 2019

Vegaaninen Mango Juustokakku 💛

Oon tehnyt ennenkin mangojuustokakkuja mutten vielä kertaakaan kokeillut tehdä sitä vegaanisena.  Tämän kakun tein kuitenkin omilla muutoksilla vaikkakin löysin netistä alkuperäisohjeen ja ideoita joiden mukaan kokeilin esim Vegegeliä ensimmäistä kertaa. Vegegeliä löytyi ihan normaalin marketin leivontahyllyltä, ja itsellä jäi ainakin tosi positiivinen kuva siitä näin jälkeenpäin. Oon tehnyt ennenkin vegaanisena versiona juustokakkuja, mutta niissä ei ole ollut muuta "hyydyttävää" ainesta kuin vispaantuvat soijakermat tai Oatlyn påMackan.





Vegaaninen Mango Juustokakku

Pohja

250g kaurakeksejä
200g margariinia

Täyte:

2 purkkia soijavispiä
2 purkkia Oatly påMackan
1 dl sokeria
Kookosmaitoa ½ dl
Mangosose 1 dl
3 pussia Vegegel


Kiille:
1 dl mangososetta
Hedelmämehua 
1 pussi Vegegel

Koristeluun:
Ananaskirsikoita







Sulata margariini mikrossa. Murskaa keksit ja lisää margariini sekaan. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Kaada keksi-margariini seos irtopohjavuoan pohjalle, ja laita jääkaappiin oottamaan kunnes täyte on valmistettu.  Vispaa kulhossa soijavispi. Lisää joukkoon påMackanit ja sekoita tasaiseksi seokseksi. 

Lämmitä kattilassa kookosmaito ja mangosose (itse käytin valmiita mangokuutioita jotka soseutin)  sekä hedelmämehutilkka, jotka olet sekoittanut tasaiseksi seokseksi, ja sekoita lämmenneeseen keitokseen Vegegel pussit. Sekoita hyvin. Lisää ohuena nauhana ja sekoita soijavispi - påMackan täytteeseen ja lisää se keksipohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin jäähtymään 1 tunniksi. 

Seuraavaksi vielä kakun päälle tuleva kiille. Lämmitä kattilassa 1dl mangososetta ja tilkkanen hedelmämehua. Sekoita vielä joukkoon pussi Vegegeliä. Lisää juustokakun päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Koristele ananaskirsikoilla mielesi mukaan. Itse heitin ne vain kiertämään kakun ympäri :D 
                                                                                                                                                                             


1920- luvun kauneudenhoitoa💅💄

Tämä päivitys pyörii 1920- luvun meikkaustyylien ja ihonhoidon ympärillä. Yksi suosikkini entisajoista on tämä iloinen 20- luku ja meikkaust...