sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Espresso - TummaSuklaa Juustokakku 🖤

Tämä kakku oli niin herkullista. <3! Vegaaninen juustokakku jossa espressoa ja tummaa suklaata. Ihan todellisesti mun lempparia, jo pelkästään siksi että vahvaa kahvia ja tummaa suklaata.  Söin tätä kaapista suoraan tää oli niin parasta. :D Suosittelen kokeilemaan! Tein tämän Kodin Kuvalehden Vegaanisen Suklaajuustokakun ohjeella, mutta tein siihen omia muutoksia.




Vegaaninen Espresso- Suklaakakku

Pohja:

250g tummia vegaanisia suklaakeksejä esim Oreo 
Margariinia 100g
Espresso- Kahvijauhetta

Täyte:

1 dl Espressoa
250g Tummaa vegaanista Suklaata
puoli desiä Oatly iKaffe! kauramaitoa
2 purkkia vaahtoutuvaa soijavispiä/soijakermaa/kaurakermaa
2 purkkia vegaanista tuorejuustoa Oatly påMackan
3/4 dl Sokeria 
1-2 tl Vaniljasokeria 


Suklaaganache

1 pieni purkki soijakermaa/kaurakermaa
100g Vegaanista Tummaa suklaata
Kahvijauhetta

Koristeluun:

Pähkinöitä 
Ananaskirsikoita



Murskaa keksit muruiksi. Sekoita joukkoon pikakahvijauhe ja sulatettu, jäähtynyt rasva. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Voit vuorata vuoan pohjan leivinpaperilla. Kaada keksirasvaseos irtopohjavuokaan. Levitä tasaisesti se vuoan pohjalle ja reunoille.   Laita jääkaappiin odottelemaan täytteen valmistumista. 

Keitä espressojauheesta kahvia. Vispaa soijakerma vaahdoksi ja sekoita sekaan påMackanit.  Sekoita suklaa espressoon.= Voit tehdä esimerkiksi niin että lämmität kattilassa kauramaitoa johon sulatat suklaalevyn ja kaadat lopuksi espresson. Sekoita soijakermavaahtoon hiukan jäähtynyt espressosuklaaseos, ja lisää sokerit. Laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. 

Kun kakku on hyytynyt. Tee sen päälle ganache. Sulata kattilassa soijakermaan suklaalevy mausta hippusella espressojauhetta. Koristele esimerkiksi ananaskirsikoilla ja pähkinöillä. Mielikuvitus tässä toki on vain rajana. Kunhan katsoo että jos esimerkiksi kakun haluaa koristella erilaisilla suklailla, että ne ovat vegaanisia, jos kakun haluaa pitää kokonaan vegaanisena. =)

sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Jalkkiskakku ja Tummasuklaa- Jogurttijuustokakku




4- vuotiaan jalkkisteemaisille syntymäpäiville valmistettuja kakkuja viikonlopulta. :) 


              Kuva netistä; apu.fi/teemat/jalkapallo









Tumma suklaa- Vadelma - Jugurttijuustokakku. 


Tumma Suklaa - Vadelma- Jogurtti juustokakku

Pohja:

150g suklaahippukaurakeksejä
25g voita

Täyte: 

Ensimmäinen kerros:

200g tumma suklaalevy
1 levy Fazerin sininen
200 g suklaatuorejuustoa
2,5 dl kermaa
sokeria
3 liivatetta

Toinen kerros:

200g valkosuklaalevy
200g vaniljatuorejuustoa
150g vadelmajugurtti
2,5dl
3 liivatetta

Päällinen:

Tumma suklaalevy 150g
Rouhittua, kuivatettua vadelmarouhetta
2,5dl kermaa


1. Sulata voi ja murkaa keksit. Lisää voisula keksiseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan ensimmäisen täytekerroksen valmistumisen ajaksi. 

2. Tee kakun ensimmäinen kerros. Sulata mikrossa tai vesihauteessa suklaalevyt. Vatkaa kerma vaahdoksi.  Lisää tuorejuusto ja sula suklaa vaahdotettuun kermaan. laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi kylmään veteen. Mausta haluamallasi määrällä sokeria. lämmitä mantelimaito ja purista liivatteista ylimääräinen vesi. Sulata liivatteet kuumaan mantelimaitoon ja lisää seos ohuena nauhana suklaakermavaahtoon. Sekoita ja lisää ensimmäinen kerros keksipohjan päälle. Laita kylmään hyytymään ainakin neljän tunnin ajaksi. 

3. Tee toinen kerros. Sulata suklaat mikrossa tai vesihauteessa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, lisää jugurtti ja tuorejuusto. Yhdistä tasaiseksi. Lämmitä mantelimaito kiehuvaksi ja purista liivatteista liika vesi. sekoita liivatteet mantelimaitoon ja lisää seos ohuena nauhana kermavaahtoseokseen. Lisää ensimmäise kerroksen päälle ja anna hyytyä ainakin neljä tuntia. Kuorrutuksen voit tehdä mieluiten seuraavana päivänä. 

4. Lämmitä kerma kattilassa ja sulata suklaa siihen. Sekoita tasaiseksi, jäähdytä ja kaada kakun päälle. Laita päälle kuivatettu vadelmarouhe. 💥💥




sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Suklaa-Piparkakku Minijuustokakut

Löysin kauppareissulla maailman ihanimpia pieniä sydämenmuotosia reunavuokia. Ja aattelin että teen siihen jotaki ihania pieniä juustokakkuja. Teinkin sit vegaanisia juustokakkuja. Halusin näihin jotakin suklaajuttua ja sit pipareita. Niistä tuli aika söpöjä pieniä, kun niitä oli monta vierekkäin.  Nämä oli niin tosi tosi hyviä. Oisin vetäny vaikka kymmenen tommosta peräkkäin :D (Nojoo, ehkä siinä vaiheessa olis jo alkanu hieman tökkiin.)




Vegaaniset Suklaa-Piparkakku Minijuustokakut
Ohjeesta riittää neljään vuokaan

Pohja:
Pipareita 100g
Margariinia 100g

Täyte:
4 prk Alpro Dark Chocolate suklaavanukas 
1  prk Oatly påMackan
2 purkkia soijavispiä 
2i purkkia soijakermaa 
Vegaaninen maitosuklaalevy 200g
piparinmuruja

Suklaakerros:

2 dl soijakermaa 
150g Vegaaninen Suklaa

Koristeeksi sydämenmuotoinen vegaaninen piparkakku <3 





Sulata voi ja laita se keksien sekaan. Murskaa keksit. Asettele voi-keksiseos vuokien pohjalle ja laita vuoka/vuoat kylmään siksi aikaa kun teet täytteen. Vispaa soijavispi ja kaurakerma vaahdoksi, ja sekoita sekaan påMackani. Sulata suklaalevy esimerkiksi mikrossa tai vesihauteessa. Jos mikrossa sulattaa suklaata, kannattaa vähäväliä tarkistella ettei suklaa kärähdä. Sekoita täytteeseen myös soijavanukas. Itse tein tässä kohtaa niin, että otin aina sen verran täytettä astiasta jota tulee yhteen pieneen juustokakkuun, ja sekoitin siihen suoraan aina yhden kokonaisen soijavanukkaan. Sekoita halutessasi vielä hyvin murskattuja pipareita mukaan täytteeseen. Sekoita tasaiseksi ja laita vuokaan keksipohjan päälle. Anna jähmettyä kaapissa ainakin 2-3 tunnin ajan.

Sen jälkeen tee valuva suklaakuorrute kakkujen päälle. Sulata kattilassa soijavispikermaan suklaalevyllinen suklaata. Älä keitä kermaa vain niin että se on kuumaa ja että suklaa sulaa siihen nopeasti ja hyvin. Hämmennä keitosta välillä. Anna sen jäähtyä aavistuksen aikaa kunnes kaadat sen varovasti kakkujen päälle. Asettele päälle sydämenmuotoinen pipari ja laita kakut jähmettymään vielä jääkaappin. Kannattaa kokeilla ! Hyviä <3

perjantai 20. lokakuuta 2017

Taatelijäädykekakku (Vegaani)








tää jäädykekakku oli ihan superhyvää. Niin raikasta ja ihanaa ja erilaista. Sit vielä kun jätti cashewpähkinät kokonaisiksi täytteen sekaan, et ne tupsahteli sieltä samalla kun söi. Niin ihanan herkullinen raikastuskakku. Joskus on ihana tehä jotakin sellasta joka on hyvää muttei mikään sokeripommi. Sain mun äidiltä joskus sellaisen lehden kuin Kasvisruokaa. Siinä oli kaikkia erilaisia reseptejä ja tän bongasin sieltä. Tein siihen kuitenkin omia muutoksia, kuten esimerkiksi tuon marjapäällysteen, ja just sen että jätin cashewit kokonaisiksi. Kakku voi lähteä sulamaan pikkuhiljaa jos on pitkään huoneenlämmössä, tai säilyttää jääkaapissa. Muutenkin kun kakku on tarkoitus olla "jäinen" niin idea kärsii jos ei säilytetä tarpeeksi kylmässä.




Vegaaninen Taatelijäädykekakku


Pohja:

200g pehmeitä, kivettömiä taateleita
1 pussi pekaanipähkinöitä
3 tl kahvia

Täyte:

2 purkkia Alpro Vispi soijavispikermaa
1 purkki Oatly påMackan kasvirasvalevitettä,
1 pussi cashewpähkinöitä,
2 Alpro Soya mansikkajugurttia,
vaahterasiirappia,
Sitruunamehua



Sekoita taatelit, pekaanipähkinät ja kahvi keskenään kulhossa seokseksi. Painele seos vuoan pohjalle, ja laita jääkaappiin. 

Tee täyte; Kaada cashewpähkinät kulhoon, ja kaaada päälle kuumaa keitettyä vettä. Anna pähkinöiden liota puoli tuntia / tunti. (Itse en liottanut pähkinöitä noin kauan, ehkä korkeintaan 15 minuuttia.) Vatkaa soijavispi vaahdoksi vatkaimella. Sekoita vaahtoon kasvirasvalevite, liotetut pähkinät ja soijajugurtit. Vaahterasiirappia ja sitruunamehua oman maun mukaan. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Kaada seos vuoan pohjalle ja laita pakastimeen vähintään 4 tunniksi. Koristele päällinen marjoilla haluamallasi tavalla. Itse sulatin pakastemarjoja ja levitin marjaseoksen tasaisesti "kiilteeksi" jäädykekakun päälle. Tää oli aivan ihanaa <3  



tiistai 21. huhtikuuta 2015

Valkoista 🤍

Valkoiset illanistujaiset ❤

Jutun jujuna oli että kaikki olisi valkoista osallistujista tarjottaviin. Kevät oli myös hyvä ajankohta järjestää tämä, kun valoa oli jo päivässä paljon ja iltaa kesti pitkälle. Joten senkin puolesta kaikki oli valoisaa ja valkoisen väristä.




Valkoiset vaatteet. ❤




Hyvin soveltuivat valkoiset muoviset puutarhatuolit sekä valkoinen parveke tähän valkoiseen teemaan. 
 Siitä en sitten tiedä mitä muuta rekvisiittaa tuolla takana on hujan hajan. 😃

        Puhaltelin asuntoni täyteen valkoisia ilmapalloja. Tarjottavina oli poppareita, Marianne- karkkeja, valkoisia pieniä valkosuklaaTwix -patukoita, sekä jättijumbokokoisia valkoisen värisiä vaahtokarkkeja. 

Leivoin myös valkosuklaalla kuorrutettuja ja hopeakuulilla koristeltuja valkosuklaamuffinsseja. Valkoisin vuokiin tottakai. Juomana oli Marienne- drinkeistä tehty booliversio. Maitoa, kaakao - ja minttulikööriä. Boolimalja oli iso mittakulho koska virallinen boolimalja sai surmansa tipahtaessaan alakaapista lattialle. 😃😄


Anniina ❤ 

Lattioille olin laittanut ulkoeteisestä lähtien valkoisia kankaita, ja myös sohvat vuorasin valkoisilla verhoilla, sekä kankailla... Pöytäliinakin oli valkoinen. Kuten varmaan arvata saattoikin.. 

            



      Vaaleanpunaiset hattarahiukset. ❣️


Kaikki tarvittava valkoiseen asuun löytyi ihan omasta vaatekaapista.  Valkoinen neule on  kirppikseltä ostettu aikoinaan, minihame on ostettu huutonetistä, pitempi toppi valkoisen neuleen alla on henkkamaukalta, kuten myös hattarahiuksia koristeleva kukkahiuspanta. Aivan ihanat on nämä vaaleanpunaiset hiukset jotka on värjätty netistä tilatulla sävytteellä. Vaikka tämä ei kyllä kovin kauaa pysy hiuksissa, pastellivaaleanpunainen on aivan ihana 😍
Oli kiva lauantai. (: 

1920- luvun kauneudenhoitoa💅💄

Tämä päivitys pyörii 1920- luvun meikkaustyylien ja ihonhoidon ympärillä. Yksi suosikkini entisajoista on tämä iloinen 20- luku ja meikkaust...