Valokuvia Tampereelta vuosien varrelta..
2020, 2021, 2022, 2023...
🖤💥
Pyynikin munkkikahvilan näkötornin huipulla. 💥 heinäkuu 2020.
Talvinen, lumisateinen, luminen, utuinen Tampere tammikuussa 2021...
Tampereen tuomiokirkko.
Valokuvia Tampereelta vuosien varrelta..
2020, 2021, 2022, 2023...
🖤💥
Pyynikin munkkikahvilan näkötornin huipulla. 💥 heinäkuu 2020.
Talvinen, lumisateinen, luminen, utuinen Tampere tammikuussa 2021...
😍😍😍😍😍
Syötiin viime viikon perjantaina ensimmäiset jouluruoat, ja tein jälkiruoaksi omalla reseptillä appelsiinisen kuivakakun. Tällaisia appelsiinikuivakakun reseptejä löytyy varmasti moniakin, tämä oli nyt oma versioni perinteisestä leivonnaisesta. Laitoin reseptin talteen kun oli tykätty, mahdollista myöhempää käyttöä varten 😍
Appelsiininen joulukuivakakku
Ainekset:
4 kananmunaa
4 dl sokeria
0,5 tl soodaa
200g paistonkestävää appelsiinimarmeladia
150g appelsiininkuoripaloja
4 dl kauramaitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
Kuorrutukseen:
2 dl tomusokeria
2-3 rkl vettä
punaista elintarvikeväriä
Koristeluun:
hasselpähkinärouhetta
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa kulhossa muna ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon kauramaito johon on liotettu sooda, paistonkestävä marmeladi, appelsiininkuoripalat sekä toisessa kulhossa sekoitetut jauhot.
3. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun torvivuokaan.
4. Paista 175- asteisessa uunissa 40 minuuttia.
5. Kun kakku on kypsä, valmista tomusokerikuorrute. Kaada kakun pinnalle ja ripottele päälle hasselpähkinärouhetta.
Isänpäivänä 2022 tehty kuuden kananmunan mansikka-kermatäytekakku. Kaukana täydellisyydestä, mutta ihan hyvin tehty tällaiseksi kotona leipovaksi harrastusleipuriksi. Olin itse tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa.
Toinen kerta elämässäni kun kokeilen käyttää pursotusta kakussa koristuksena, yhden kerran olen pursottanut kokonaisen täytekakun. Täytyy kokeilla tällä tavalla koristella täytekakkuja useamminkin.
Hedelmäinen mansikkakerma-isänpäiväkakku
Ainekset:
Pohja:
6 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
voita
(korppujauhoja)
Täyte:
mansikkahilloa
n. 4dl vispikermaa
(vispikerman maustamiseen n. 1tl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria)
Kostutukseen:
kauramaitoa ja vaniljasokeria
Kakun koristeeksi:
persikkaa, päärynää, ananasta, viinirypäleitä, punaisia kirsikoita.
(käytin kakun päälle valmista hedelmäcoctailia joista valutin hyvissä ajoin ylimääräisen sokeriliemen pois)
mantelirouhetta
hyytelösokeria
kermavaahtopursotukset
1. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia. Vuoka tulisi olla halkaisijaltaan noin 26 cm. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
2. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet, vehnäjauhot ja leivinjauhe.
3. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri kovaksi valkoiseksi vaahdoksi.
4. Kaada siivilän läpi sekoitettu vehnäjauho-leivinjauhoseos, ja nostele taikina tasaiseksi.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.
6. Vaahdota n. 4 dl kermaa. Mausta sokereilla.
7. Leikkaa kakku kolmeen osaan kun on jäähtynyt kunnolla.
8. Aloita kokoamaan kakku. Kostuta ensimmäinen kerros kauramaidolla (maidolla) johon sekoitettu ripaus vaniljasokeria.
9. Laita ensin näkyvä kerros mansikkahilloa, ja sen jälkeen noin 1/3 kermavaahdosta. Toista sama seuraavalle kerrokselle.
10. Aseta kakun kansi ja kostuta sekin. Päällystä kakku lopuilla kermavaahdolla. Koristele kakun reunat mantelirouheella.
11. Valuta hedelmäcoctailista kaikki ylimääräinen sokeriliemi pois. Asettele valutetut hedelmät kakun päälle. Valmista hyytelösokerista kiille paketin ohjeen mukaan kakun päälle.
12. Vaahdota loput kerma, laita pursotinpussiin ja pursota kiehkurat hedelmäkiilteen reunoille.
Hyvää ja parempaa tätä vuotta. Nuutinpäivä tänään eli nuuttipukit kerää joulunajan nyt pois lopullisesti. Nähdään joulu ensi vuonna. ! -...