Puolukka- Suolakinuski juustokakku, Currytonnikalapiirakka ja Allun tekemiä joulutorttuja. 18.12.2020. |
Puolukkainen Suolakinuski- Vanilja Juustokakku
Pohja:
200g pipareita
75g voita
Täyte:
1. kerros Suolakinuski
200g kinuskituorejuusto
2dl kuohukermaa
2dl kinuskikermaa
200g piparkakkurahka
4 liivatelehteä
kauramaitoa
2. kerros Vanilja - Puolukka
200g vaniljatuorejuusto
2dl kermaa
vaniljasokeria
puolukoita jäisenä
kauramaitoa
3 liivatelehteä
Päällinen:
150g suolakinuski suklaata
1dl kinuskikerma
(suolaa)
1. Murskaa piparit. Sulata voi mikrossa ja kaada pipareiden päälle. Sekoita tasaiseksi. Kaada voi- piparimuruseos reunavuoan pohjalle, ja laita vuoka jääkaappiin kinuskitäytteen teon ajaksi.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kermat ja lisää tuorejuusto ja piparkakkurahka. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Lämmitä kauramaito mikrossa kiehuvaksi, purista liivatteista vesi ja liuota kauramaitoon.
3. Sekoita liivate- kauramaito ohuena nauhana kinuskivaahdon sekaan. Kaada seos reunavuoan pohjalle pipareiden päälle. Laita vuoka hyytymään jääkaappiin. Pidin vuokaa yön yli ja tein puolukkakerroksen aamulla.
4. Laita liivatelehdet likoamaan. Vaahdota kerma ja lisää vaniljatuorejuusto, kippaa sekaan jäiset puolukat ja mausta vaniljasokerilla sekä sokerilla. Sekoita tasaiseksi. Purista liivatteet ylimääräisestä vedestä ja lisää mikrossa kiehuvaksi lämmitettyyn kauramaitotilkkaan.
5. Lisää liivate- kauramaito ohuena nauhana vanilja - kermaseokseen, ja sekoita. Kaada hyytyneen kinuskikerroksen päälle reunavuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään ainakin 4 tunnin ajaksi.
6. Tee kuorrute. Lämmitä kinuskikerma kattilassa, pilko sekaan suolakinuskisuklaa pala kerrallaan .Lisäsin itse suolaa kun ainakin Maraboun suolakinuskisuklaa oli melko mieto eikä mielestäni ollut tarpeeksi suolainen. Anna kuorrutteen jäähtyä. Kaada kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vielä hetken ennen tarjoilua. Koristele jouluisasti! =)
-
Alapuolella on luumu-kaneli juustokakku, jonka tein vanhemmilleni joululahjaksi aattona.
Jouluaattona 2020. Äitini tekemä kermakakku ja minun luumukaneli -juustokakku. En ole kermakakkujen suurin ystävä. Mutta äitini tekee hyviä kermakakkuja joissa on banaania ja hilloja sun muita täytteenä. Se on herkullista.
Kuljetuksessa porukoilleni, luumu-juustis koki hieman kovia. 😁 Mutta oli edelleen ihan kiva ja syömiskelpoinen. =)
Dooleys- Valkosuklaajuustokakku
Pohja:
100g piparkakkudominoja
25g leivontamargariinia
liraus kermalikööriä
Täyte:
5dl kuohukermaa
150g mascarponetuorejuusto
200g vaniljatuorejuusto
200g vanhan ajan vaniljarahka
200g valkosuklaata
7 kpl liivatelehtiä
kauramaitotilkkanen
Päällinen:
2 dl Dooleys- kermalikööriä
3 liivatetta
kauramaitoa
1. Murskaa piparit kulhoon. Sulata margariini mikrossa, lorauta sekaan hieman kermalikööriä. Kaada kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Aseta piparimuruseos irtopohjavuoan pohjalle jossa on leivinpaperi.
2. Liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää tuorejuustot, vaniljarahka sekä sulatettu valkosuklaa. Lämmitä kauramaidon tilkka mikrossa, purista liivatteet. Sekoita kauramaidon sekaan ja kaada samalla sekoittaen täytteen sekaan. Kaada irtopohjavuokaan keksipohjan päälle, ja siloita tasaiseksi. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia.
3. Tee päällinen. Aloita laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita mukiin toffeekermalikööri. Lämmitä kauramaidon tilkka mikrossa, purista liivatteet ja liota maitoon. Kaada liivateseos toffeeliköörin sekaan kokoajan sekoittaen. Kaada likööri juustokakun päälle ja kakku takaisin hyytymään jääkaappin. Päällinen on aika nopeasti hyytynyt, mutta pidin itse sitä ainakin useamman tunnin ennenkuin irrotin vuoasta reunat. Koristelin sillä mitä kaapista löytyi ja vähän siten sun miten. Niinkuin yleensäkkin. 😀
Irish Cream - juustokakku oli ihanan makuinen. Tykkään kahvin ja suklaan makuisista kakuista ja tästä sai kyllä hyvän. Tein tämän joulukuun alussa.