torstai 2. kesÀkuuta 2022

LohivoileipÀkakku



Nuorempi poikani sai nimen toukokuussa 2019.  Tein nimikemuihin esimerkiksi kylmĂ€savulohivoileipĂ€kakun. 

Kakku on omaa reseptiĂ€ni, ja tĂ€mĂ€ pĂ€ivitys nyt pyörii tĂ€mĂ€n kyseisen kakun ympĂ€rillĂ€. 

LohivoileipÀkakku kuopukseni ristiÀisiin.


Mangojuustokakku, Suklaajuustokakku, TĂ€ytekakku, LohivoileipĂ€kakku ja Kinkkumakaronisalaatti. 



Kuopuksen ristÀiset 25.5.2019.

LohivoileipÀkakku

Raaka-aineet

3 pussia TÀysjyvÀ - paahtoleipÀÀ
2 dl lihalientĂ€ kostutukseen 



TĂ€yte:

n. 400g kylmÀsavulohta
1,5 rkl sitruunamehua
1 sitruuna-tilli creme - fraiche

1 prk creme fraiche 
200 g ruohosipulituorejuustoa
 ½ tuubi kevytmajoneesi 
3 kananmunaa keitettynÀ
musta- ja sitruunapippuria

Kuorrutus:

200g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa
½ tuubi kevytmajoneesi 
1 pss juustoraastetta

Koristelu:

tilliÀ
graavilohta
kirsikkatomaatteja
sitruunanviipaleita 


KeitĂ€ kananmunat ja murskaa ne kulhossa esim haarukalla. LisÀÀ joukkoon creme fraichet, tuorejuusto, puolet majoneesituubista ja sitruunamehu sekĂ€ pippurimausteet. Sekoita tasaiseksi seokseksi. 

LisÀÀ kylmĂ€savulohi pilkottuna sekaan, ja sekoita. LevitĂ€ leipĂ€viipaleet pöydĂ€lle  ja kostuta toiselta puolen. LevitĂ€ tĂ€ytteestĂ€ 1/3 leipien pÀÀlle. Laita leipiĂ€ uusi kerros, ja laita tĂ€ytettĂ€ vielĂ€ yhden kerroksen verran. 

Sen jÀlkeen laita vielÀ yksi leipÀkerros, kostuta leivÀt, sekÀ kostutettujen leipien pÀÀlle vielÀ loput tÀytteestÀ. LisÀÀ vielÀ yksi, viimeinen kerros leipiÀ, kelmuta kakku, ja aseta se toisen tarjottimen alle maustumaan mieluiten seuraavaan pÀivÀÀn.

Tee kuorrute.
Vatkaa kerma löysĂ€ksi vaahdoksi, lisÀÀ notkistettu tuorejuusto ja puolikkaat loput majoneesituubista. LisÀÀ juustoraaste jĂ€mĂ€köittĂ€mÀÀn kuorrutetta. LevitĂ€ kakun pÀÀlle ja koristele haluamallasi tavalla tillillĂ€, kirsikkatomaateilla, sitruunasiivuilla ja graavilohiviipaleilla. 



Tein viime perjantaina taas tĂ€llĂ€ ohjeella voileipĂ€kakun. Nopeasti koristelin kirsikkatomaateilla vain jotka löysin jÀÀkaapista. Tein kakun itselleni, mutta vein siitĂ€ palasia syötĂ€vĂ€ksikin. 









Siskon tyttö sai kasteessa nimen toukokuussa 2022. Tein ristiĂ€isiin pyynnöstĂ€ lohivoileipĂ€kakun, taas tĂ€llĂ€ juuri samalla reseptillĂ€. Otin kuvamuistoja kakusta, kuinkas muutenkaan, ja siitĂ€ minkĂ€ nĂ€köinen oli lopputulos. 
 
                     





                                                                           

                                                                     TĂ€mĂ€ neitokainen sai nimen, Meelika.




 






lauantai 19. maaliskuuta 2022

SaariselkĂ€ đŸ€

SaariselkÀ, Suomi. Maaliskuu 2022.


    KaunispÀÀn huipulta laskeutumassa perjantaina 11.3.2022.


     KaunispÀÀn huipulla. Kolmiomittaustornissa. 



 


    KaunispÀÀn huipulla oli tĂ€mĂ€ Kolmiomittaustorni.

Tornin alapuolella oli kyltti jossa kerrottiin tĂ€stĂ€ tornin tarkoituksesta ja kolmiomittaamisesta, ja wikipediasta kĂ€vin vielĂ€ kurkistamassa mitĂ€ tarkoittaa kolmiomittaaminen. MissĂ€ ja minkĂ€mittauksen tornissa kĂ€vin 😃

Kolmiomittaaminen  on maanmittausmenetelmĂ€, jolla voidaan mitata sekĂ€ etĂ€isyyksiĂ€ ettĂ€ maankorkeuksia, esimerkiksi Mount Everestin korkeus on saatu selville kolmiomittausmenetelmĂ€n avulla. Mittauksissa kĂ€ytettĂ€vĂ€ kolmioverkko koostuu kiintopisteistĂ€, jotka muodostavat kolmioita.



     

  SaariselkÀÀ selĂ€n takana.... 



Voi Kuukkelinkauppa đŸ–€ paloi poroksi apteekkeineen ja Alkoineen vain paria viikkoa ennen meidĂ€n vierailua. Tienvarsilla olevat kyltit oli enÀÀ jĂ€ljellĂ€...... 😓



Tein  9 kilometrin lenkin (8,9km) Urho Kekkosen kansallispuistossa--lauantaina 12.3. 
Kiersin ensin Aurorapolun joka on reilu 2 kilometriĂ€, jonka jĂ€lkeen lĂ€hdin kiertĂ€mÀÀn IisakkipÀÀn 6,8 kilometrin mittaisen rengasreitin. Ihan mielettömĂ€t maisemat oli kivuta IisakkipÀÀn huipulle. 💛💛

Urho Kekkosen kansallispuistoon....







Oli lauantaina 12.3 tĂ€hĂ€n astisen vuoden 2022 lĂ€mpimin pĂ€ivĂ€. Oli kyllĂ€ upeaa kulkea ihan mielettömĂ€ssĂ€ sÀÀssĂ€, lempimusat korvilla 💛




     SaariselkĂ€, illalla, lauantaina 12.3.2022. 



Babyshower- kakku 🌾🩋

 


Maaliskuun alussa tein siskon babyshower- kutsuille lauantaille tĂ€mĂ€n valkosuklaa- appelsiinikakun. Kakussa oli pehmeĂ€ maitosuklaapohja, ja tĂ€yte oli kaksikerroksinen, puoliksi valkosuklaata sekĂ€ puoliksi appelsiinituorejuustoa. Tosi herkullista❤❤
NaistenpĂ€ivĂ€ oli babyshowereista neljĂ€n pĂ€ivĂ€n pÀÀssĂ€ joten tĂ€mĂ€ kakku sopi hyvin siihenkin ajankohtaan. 🌾💕💖

Pohjaan resepti oli Valion sivuilta Kinderkakun ohjeella, loput ohjeesta, tuli omasta pÀÀstĂ€ni. 

Kakun pÀÀlle tein metallinhohtoisella tomusokerilla vaaleanpunaisen pinnan, ja koristelin syötĂ€villĂ€ perhosilla. 







Kakkupohja:

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnÀjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta 
75g voita
½ dl vispikermaa
½ dl maitoa kostuttamiseen 

Valkosuklaakerros

2 dl vispikermaa
200g valkoista leivontasuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatelehteÀ
½dl sitruunamehua

Appelsiinituorejuustokerros

2 dl vispikermaa
3 liivatelehteÀ
200g appelsiinituorejuustoa
2tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
3 rkl maitoa

KakunpÀÀlle kiilteeksi

metallinhohtotomusokeri vaaleanpunainen
vettÀ

Koristeeksi:

SydĂ€miĂ€, syötĂ€viĂ€ perhosia, tytöstĂ€ kertova babyshower-viiri 


Kakun valmistus

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti kÀÀnnellen ja sekoittaen. Sualta voi. LisÀÀ kerma ja hieman jÀÀhtynyt voi taikinaan kÀÀnnellen. 

2. Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteessa 20- 25 min. Kokeile kypsyys tikulla ja jÀÀhdytĂ€ pohja kunnolla. 

3. Valmista valkosuklaakerros. Laita liivatelehdet likoamaan kylmÀÀn veteen.. Vaahdota kerma vaahdoksi, mutta ei liikaa. Sulata suklaa varovasti mikrossa, ja kaada se sekĂ€ tuorejuusto kerman joukkoon. LĂ€mmitĂ€ sitruunamehu mikrossa, purista liivatelehdet ylimÀÀrĂ€isestĂ€ vedestĂ€, ja sekoita sitruunamehun joukkoon. 

4. Painele jÀÀhtynyttĂ€ pohjaa reilusti kasaan, varmista ettei pohjan ja reunan vĂ€liin jÀÀ rakoja. Kostuta pohja maidolla ja kaada valkosuklaakerros pohjan pÀÀlle. Tasoita ja laita jÀÀkaappiin tai pakastimeen tunnin ajaksi tekeytymÀÀn. Itse pidin pakastimessa kummatkin kerrokset tunnin ajan hyytymĂ€ssĂ€. 

5. Valmista appelsiinituorejuustokerros kun valkosuklaakerros on hyytynyt. Laita liivatelehdet likoamaan kylmÀÀn veteen. Vaahdota vispikerma, ja lisÀÀ sekaan appelsiinituorejuusto. Mausta sokereilla. LĂ€mmitĂ€ maito. Purista liivatelehdet ylimÀÀrĂ€isestĂ€ vedestĂ€ ja sekoita maitotilkan sekaan. Kaada ohuena nauhana tuorejuusto-kermaseokseen. Kaada vuokaan, ja tasoita pinta. Aseta pakastimeen hyytymÀÀn tunnin ajaksi. 

6. Valmista metallinhohtokiille. Paketissa on ohjeet seoksen sekoittamista varten. LöydĂ€t metallinhohtokiillejauheita netistĂ€ leivontakaupoista tai ruokakauppojen elintarvikehyllyiltĂ€. 

7. Koristele lopuksi perhosilla, sydĂ€millĂ€, ja asettele viiri. 💗💗💗



torstai 20. tammikuuta 2022

Esikoispoika đŸ’„đŸ–€

Valokuvataltiointeja muutaman vuoden takaa. 💛

Onnea tÀnÀÀn synttÀrit <3







 



                        KesĂ€ 2018 ❤






                                                 Juhannuksena 2017. Miljoona Tivoli, Tuuri. 



                      KesĂ€kuun 28.pĂ€ivĂ€  vuonna 2018. Sateensuojassa kesĂ€muskarin jĂ€lkeen. 💘









Rohkea, 
Reipas,
Iloinen, 
Vastuuntuntoinen,
ÄlykĂ€s ja urheilullinen. 








HyvÀÀ syntymĂ€pĂ€ivÀÀ 💜

maanantai 10. tammikuuta 2022

Englantilainen hedelmÀkakku

Englantilainen hedelmÀkakku





                                                                              Ainekset:
                                                  (ohje paras suunnilleen 2 litran kuivakakkuvuokaan)
                                                                 
                                                                 200g leivontamargariinia 
                                                                 2,5 dl sokeria
                                                                 3 kananmunaa
                                                                 3,5 dl vehnĂ€jauhoja
                                                                 2 tl leivinjauhetta
                                                                 2 tl vaniljasokeria
                                                                 100g mantelirouhetta
                                                                 1 dl rusinoita
                                                                100g hedelmĂ€mix 
                                                                100g sokeroituja punaisia kirsikoita
                                                                100g sokeroituja vihreitĂ€ kirsikoita
                                                                0,5 dl mantelilikööriĂ€

1. Voitele ja korppujauhota torvivuoka. Laita uuni lĂ€mpenemÀÀn 175- asteeseen. 

2.Sekoita hedelmĂ€mix, sokeroidut kirsikat ja rusinat  astiaan manteliliköörin kanssa maustumaan. 

3. Vaahdota huoneenlĂ€mpöinen margariini ja sokeri. LisÀÀ joukkoon yksitellen kaksi kananmunaa hyvin vatkaten. 

4. Laita vehnĂ€jauhot kulhoon, sekoita joukkoon vaniljasokeri ja leivinjauhe. Kaada pieni osa jauhoseosta margariini-sokerivaahtoon. Vatkaa hyvin joukkoon vielĂ€ kolmas kananmuna. 




5. Sekoita kakkutaikinaan loput jauhoseoksesta, mantelirouhe, sekĂ€ manteliliköörissĂ€ maustuneet rusinat, hedelmĂ€mix ja sokeroidut kirsikat. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita kakun pinta. 

6. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 50- 60min. tarkista paistoaika ja kypsyys oman uunin mukaan..  itse paistoin kiertoilmauunissa kakkua noin 60 min. 

7. Kumoa jÀÀhtynyt kakku ja anna tasoittua seuraavaan pĂ€ivÀÀn ennen tarjoilua. đŸ’„

sunnuntai 11. heinÀkuuta 2021

JyvÀskylÀn Alppiruusupuisto

 Sisareni Carolan kanssa otettiin valokuvia kesĂ€kuussa 2021 JyvĂ€skylĂ€n Alppiruusupuistossa. 💜đŸŒș 






Alppiruusupuisto, JyvĂ€skylĂ€. 



Valkoisia ja pinkkejĂ€ isoja kukkasia ❤

















Carola oli kĂ€ynyt puistossa jo muutamaa pĂ€ivÀÀ aikaisemmin, joten oli pistĂ€nyt mieleen hyviĂ€ paikkoja kuvailla. 





TĂ€nne on pitĂ€nyt tulla jo useampana vuonna, ja tĂ€nĂ€ kesĂ€kuussa nyt sitten kĂ€vin katsomassa kyseisen paikan. Ihana! đŸ’›đŸ’œ



JyvÀskylÀn alppiruusupuisto.
KesÀkuu 2021.

1920- luvun kauneudenhoitoa💅💄

TÀmÀ pÀivitys pyörii 1920- luvun meikkaustyylien ja ihonhoidon ympÀrillÀ. Yksi suosikkini entisajoista on tÀmÀ iloinen 20- luku ja meikkaust...