lauantai 19. maaliskuuta 2022

SaariselkĂ€ đŸ€

SaariselkÀ, Suomi. Maaliskuu 2022.


    KaunispÀÀn huipulta laskeutumassa perjantaina 11.3.2022.


     KaunispÀÀn huipulla. Kolmiomittaustornissa. 



 


    KaunispÀÀn huipulla oli tĂ€mĂ€ Kolmiomittaustorni.

Tornin alapuolella oli kyltti jossa kerrottiin tĂ€stĂ€ tornin tarkoituksesta ja kolmiomittaamisesta, ja wikipediasta kĂ€vin vielĂ€ kurkistamassa mitĂ€ tarkoittaa kolmiomittaaminen. MissĂ€ ja minkĂ€mittauksen tornissa kĂ€vin 😃

Kolmiomittaaminen  on maanmittausmenetelmĂ€, jolla voidaan mitata sekĂ€ etĂ€isyyksiĂ€ ettĂ€ maankorkeuksia, esimerkiksi Mount Everestin korkeus on saatu selville kolmiomittausmenetelmĂ€n avulla. Mittauksissa kĂ€ytettĂ€vĂ€ kolmioverkko koostuu kiintopisteistĂ€, jotka muodostavat kolmioita.



     

  SaariselkÀÀ selĂ€n takana.... 



Voi Kuukkelinkauppa đŸ–€ paloi poroksi apteekkeineen ja Alkoineen vain paria viikkoa ennen meidĂ€n vierailua. Tienvarsilla olevat kyltit oli enÀÀ jĂ€ljellĂ€...... 😓



Tein  9 kilometrin lenkin (8,9km) Urho Kekkosen kansallispuistossa--lauantaina 12.3. 
Kiersin ensin Aurorapolun joka on reilu 2 kilometriĂ€, jonka jĂ€lkeen lĂ€hdin kiertĂ€mÀÀn IisakkipÀÀn 6,8 kilometrin mittaisen rengasreitin. Ihan mielettömĂ€t maisemat oli kivuta IisakkipÀÀn huipulle. 💛💛

Urho Kekkosen kansallispuistoon....







Oli lauantaina 12.3 tĂ€hĂ€n astisen vuoden 2022 lĂ€mpimin pĂ€ivĂ€. Oli kyllĂ€ upeaa kulkea ihan mielettömĂ€ssĂ€ sÀÀssĂ€, lempimusat korvilla 💛




     SaariselkĂ€, illalla, lauantaina 12.3.2022. 



Babyshower- kakku 🌾🩋

 


Maaliskuun alussa tein siskon babyshower- kutsuille lauantaille tĂ€mĂ€n valkosuklaa- appelsiinikakun. Kakussa oli pehmeĂ€ maitosuklaapohja, ja tĂ€yte oli kaksikerroksinen, puoliksi valkosuklaata sekĂ€ puoliksi appelsiinituorejuustoa. Tosi herkullista❤❤
NaistenpĂ€ivĂ€ oli babyshowereista neljĂ€n pĂ€ivĂ€n pÀÀssĂ€ joten tĂ€mĂ€ kakku sopi hyvin siihenkin ajankohtaan. 🌾💕💖

Pohjaan resepti oli Valion sivuilta Kinderkakun ohjeella, loput ohjeesta, tuli omasta pÀÀstĂ€ni. 

Kakun pÀÀlle tein metallinhohtoisella tomusokerilla vaaleanpunaisen pinnan, ja koristelin syötĂ€villĂ€ perhosilla. 







Kakkupohja:

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnÀjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta 
75g voita
½ dl vispikermaa
½ dl maitoa kostuttamiseen 

Valkosuklaakerros

2 dl vispikermaa
200g valkoista leivontasuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatelehteÀ
½dl sitruunamehua

Appelsiinituorejuustokerros

2 dl vispikermaa
3 liivatelehteÀ
200g appelsiinituorejuustoa
2tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
3 rkl maitoa

KakunpÀÀlle kiilteeksi

metallinhohtotomusokeri vaaleanpunainen
vettÀ

Koristeeksi:

SydĂ€miĂ€, syötĂ€viĂ€ perhosia, tytöstĂ€ kertova babyshower-viiri 


Kakun valmistus

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti kÀÀnnellen ja sekoittaen. Sualta voi. LisÀÀ kerma ja hieman jÀÀhtynyt voi taikinaan kÀÀnnellen. 

2. Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteessa 20- 25 min. Kokeile kypsyys tikulla ja jÀÀhdytĂ€ pohja kunnolla. 

3. Valmista valkosuklaakerros. Laita liivatelehdet likoamaan kylmÀÀn veteen.. Vaahdota kerma vaahdoksi, mutta ei liikaa. Sulata suklaa varovasti mikrossa, ja kaada se sekĂ€ tuorejuusto kerman joukkoon. LĂ€mmitĂ€ sitruunamehu mikrossa, purista liivatelehdet ylimÀÀrĂ€isestĂ€ vedestĂ€, ja sekoita sitruunamehun joukkoon. 

4. Painele jÀÀhtynyttĂ€ pohjaa reilusti kasaan, varmista ettei pohjan ja reunan vĂ€liin jÀÀ rakoja. Kostuta pohja maidolla ja kaada valkosuklaakerros pohjan pÀÀlle. Tasoita ja laita jÀÀkaappiin tai pakastimeen tunnin ajaksi tekeytymÀÀn. Itse pidin pakastimessa kummatkin kerrokset tunnin ajan hyytymĂ€ssĂ€. 

5. Valmista appelsiinituorejuustokerros kun valkosuklaakerros on hyytynyt. Laita liivatelehdet likoamaan kylmÀÀn veteen. Vaahdota vispikerma, ja lisÀÀ sekaan appelsiinituorejuusto. Mausta sokereilla. LĂ€mmitĂ€ maito. Purista liivatelehdet ylimÀÀrĂ€isestĂ€ vedestĂ€ ja sekoita maitotilkan sekaan. Kaada ohuena nauhana tuorejuusto-kermaseokseen. Kaada vuokaan, ja tasoita pinta. Aseta pakastimeen hyytymÀÀn tunnin ajaksi. 

6. Valmista metallinhohtokiille. Paketissa on ohjeet seoksen sekoittamista varten. LöydĂ€t metallinhohtokiillejauheita netistĂ€ leivontakaupoista tai ruokakauppojen elintarvikehyllyiltĂ€. 

7. Koristele lopuksi perhosilla, sydĂ€millĂ€, ja asettele viiri. 💗💗💗



torstai 20. tammikuuta 2022

Esikoispoika đŸ’„đŸ–€

Valokuvataltiointeja muutaman vuoden takaa. 💛

Onnea tÀnÀÀn synttÀrit <3







 



                        KesĂ€ 2018 ❤






                                                 Juhannuksena 2017. Miljoona Tivoli, Tuuri. 



                      KesĂ€kuun 28.pĂ€ivĂ€  vuonna 2018. Sateensuojassa kesĂ€muskarin jĂ€lkeen. 💘









Rohkea, 
Reipas,
Iloinen, 
Vastuuntuntoinen,
ÄlykĂ€s ja urheilullinen. 








HyvÀÀ syntymĂ€pĂ€ivÀÀ 💜

maanantai 10. tammikuuta 2022

Englantilainen hedelmÀkakku

Englantilainen hedelmÀkakku





                                                                              Ainekset:
                                                  (ohje paras suunnilleen 2 litran kuivakakkuvuokaan)
                                                                 
                                                                 200g leivontamargariinia 
                                                                 2,5 dl sokeria
                                                                 3 kananmunaa
                                                                 3,5 dl vehnĂ€jauhoja
                                                                 2 tl leivinjauhetta
                                                                 2 tl vaniljasokeria
                                                                 100g mantelirouhetta
                                                                 1 dl rusinoita
                                                                100g hedelmĂ€mix 
                                                                100g sokeroituja punaisia kirsikoita
                                                                100g sokeroituja vihreitĂ€ kirsikoita
                                                                0,5 dl mantelilikööriĂ€

1. Voitele ja korppujauhota torvivuoka. Laita uuni lĂ€mpenemÀÀn 175- asteeseen. 

2.Sekoita hedelmĂ€mix, sokeroidut kirsikat ja rusinat  astiaan manteliliköörin kanssa maustumaan. 

3. Vaahdota huoneenlĂ€mpöinen margariini ja sokeri. LisÀÀ joukkoon yksitellen kaksi kananmunaa hyvin vatkaten. 

4. Laita vehnĂ€jauhot kulhoon, sekoita joukkoon vaniljasokeri ja leivinjauhe. Kaada pieni osa jauhoseosta margariini-sokerivaahtoon. Vatkaa hyvin joukkoon vielĂ€ kolmas kananmuna. 




5. Sekoita kakkutaikinaan loput jauhoseoksesta, mantelirouhe, sekĂ€ manteliliköörissĂ€ maustuneet rusinat, hedelmĂ€mix ja sokeroidut kirsikat. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita kakun pinta. 

6. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 50- 60min. tarkista paistoaika ja kypsyys oman uunin mukaan..  itse paistoin kiertoilmauunissa kakkua noin 60 min. 

7. Kumoa jÀÀhtynyt kakku ja anna tasoittua seuraavaan pĂ€ivÀÀn ennen tarjoilua. đŸ’„

sunnuntai 11. heinÀkuuta 2021

JyvÀskylÀn Alppiruusupuisto

 Sisareni Carolan kanssa otettiin valokuvia kesĂ€kuussa 2021 JyvĂ€skylĂ€n Alppiruusupuistossa. 💜đŸŒș 






Alppiruusupuisto, JyvĂ€skylĂ€. 



Valkoisia ja pinkkejĂ€ isoja kukkasia ❤

















Carola oli kĂ€ynyt puistossa jo muutamaa pĂ€ivÀÀ aikaisemmin, joten oli pistĂ€nyt mieleen hyviĂ€ paikkoja kuvailla. 





TĂ€nne on pitĂ€nyt tulla jo useampana vuonna, ja tĂ€nĂ€ kesĂ€kuussa nyt sitten kĂ€vin katsomassa kyseisen paikan. Ihana! đŸ’›đŸ’œ



JyvÀskylÀn alppiruusupuisto.
KesÀkuu 2021.

keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Joulunajan kakkuja

ReseptejĂ€ kakkuihin joita oon nyt joulukuun aikana tehnyt. 

Valkosuklaajuustokakku GlögikiilteellÀ. Joulu 2016.

                                                                                          


 
                                                                          
Puolukka- Suolakinuski juustokakku, Currytonnikalapiirakka ja Allun tekemiĂ€ joulutorttuja. 18.12.2020.  
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

                                                                                                
TĂ€mĂ€n ekan juustokakun tein kun meillĂ€ oli sukulaisia kylĂ€ssĂ€ ja vietettiin etukĂ€teistĂ€ jouluaattoa  18. joulukuuta. Pohja oli piparkakkua, ja muuten kakku oli kaksikerroksinen. Toinen alempi kerros oli suolakinuskia, ylempi kerros oli puolukkaa ja vaniljaa. Kuorrutin kakun vielĂ€ suolakinuskisuklaalla. Ajattelin ettĂ€ kakku olisi ollut vĂ€hĂ€n liian rohkeita makupareja, mutta se oli tosi hyvÀÀ. En ole itse kinuskin ystĂ€vĂ€, mutta marjaosuudesta kakussa pidin tosi paljon.


            


Maailmassa on varmasti kauniimpiakin kakkuja kuin tĂ€mĂ€, 😁  Mutta jos tĂ€mĂ€ kakku jotakin oli, niin jouluinen, niin ulkonÀöltĂ€ kuin myös maultansa. 




        Puolukkainen Suolakinuski- Vanilja Juustokakku


                                                                            Pohja: 

                                                                        200g pipareita

                                                                        75g voita

                                    

                                                                        TĂ€yte:

                                                                        1. kerros Suolakinuski

200g kinuskituorejuusto

2dl kuohukermaa

2dl kinuskikermaa

200g piparkakkurahka

4 liivatelehteÀ

kauramaitoa

2. kerros Vanilja - Puolukka

200g vaniljatuorejuusto

2dl kermaa

vaniljasokeria

puolukoita jÀisenÀ

kauramaitoa

3 liivatelehteÀ

PÀÀllinen:

150g suolakinuski suklaata

1dl kinuskikerma

(suolaa)


1. Murskaa piparit. Sulata voi mikrossa ja kaada pipareiden pÀÀlle. Sekoita tasaiseksi. Kaada voi- piparimuruseos reunavuoan pohjalle, ja laita vuoka jÀÀkaappiin kinuskitĂ€ytteen teon ajaksi. 

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmÀÀn veteen. Vaahdota kermat ja lisÀÀ tuorejuusto ja piparkakkurahka. Sekoita tasaiseksi seokseksi. LĂ€mmitĂ€ kauramaito mikrossa kiehuvaksi, purista liivatteista vesi ja liuota kauramaitoon. 

3. Sekoita liivate- kauramaito ohuena nauhana kinuskivaahdon sekaan. Kaada seos reunavuoan pohjalle pipareiden pÀÀlle. Laita vuoka hyytymÀÀn jÀÀkaappiin. Pidin vuokaa yön yli ja tein puolukkakerroksen aamulla. 

4. Laita liivatelehdet likoamaan. Vaahdota kerma ja lisÀÀ vaniljatuorejuusto, kippaa sekaan jĂ€iset puolukat ja mausta vaniljasokerilla sekĂ€ sokerilla. Sekoita tasaiseksi. Purista liivatteet ylimÀÀrĂ€isestĂ€ vedestĂ€ ja lisÀÀ mikrossa kiehuvaksi lĂ€mmitettyyn kauramaitotilkkaan. 

5. LisÀÀ liivate- kauramaito ohuena nauhana vanilja - kermaseokseen, ja sekoita. Kaada hyytyneen kinuskikerroksen pÀÀlle reunavuokaan. Laita jÀÀkaappiin hyytymÀÀn ainakin 4 tunnin ajaksi. 

6. Tee kuorrute. LĂ€mmitĂ€ kinuskikerma kattilassa, pilko sekaan suolakinuskisuklaa pala kerrallaan .LisĂ€sin itse suolaa kun ainakin Maraboun suolakinuskisuklaa oli melko mieto eikĂ€ mielestĂ€ni ollut tarpeeksi suolainen. Anna kuorrutteen jÀÀhtyĂ€. Kaada kakun pÀÀlle ja anna jĂ€hmettyĂ€ jÀÀkaapissa vielĂ€ hetken ennen tarjoilua. Koristele jouluisasti! =) 


-

Alapuolella on luumu-kaneli juustokakku, jonka tein vanhemmilleni joululahjaksi aattona. 





Jouluinen luumu- juustokakku đŸ–€

Pohja:

150g piparkakkuja
50g leivontamargariinia

TĂ€yte:

200g luumu - kanelirahka
puolikas luumupiltti
5dl kerma
kanelia
sokeria
vaniljasokeri
kardemumma
200g maustamaton tuorejuusto 
7 liivatelehteÀ
maitotilkka

PÀÀllinen: 
 Luumusosetta
3 liivatelehteĂ€ 
glögitilkka

1. Sulata margariini. Murskaa piparit. Kaada sulanut ja hieman jÀÀhtynyt margariinisula pipareiden pÀÀlle. Sekoita tasaiseksi murskaksi. Kaada irtopohjavuoan pohjalle. Laita jÀÀkaappiin tÀytteen valmistuksen ajaksi.

2. Liivatteet likoamaan kylmÀÀn veteen. Vatkaa kerma löysĂ€hköksi vaahdoksi ja lisÀÀ tuorejuusto. Sekoita astiassa teelusikallinen kanelia ja sokeria. Sekoita hyvin ja lisÀÀ tĂ€ytevaahtoon. LisÀÀ ihan vĂ€hĂ€n kardemummaa. Murskaa kardemummamurut pienemmĂ€ksi ennen vaahtoon lisÀÀmistĂ€. Laitoin ehkĂ€ noin yhden kolmasosa teelusikallisen. Sekoita hyvin. 

3. LÀmmitÀ maito mikrossa hyvin ja sulata ylimÀÀrÀisestÀ vedestÀ puristetut liivatelehdet maitotilkkaan. Kaada seos ohuena nauhana kokoajan samalla varovaisesti sekoittaen tÀytevaahtoon. Kaada irtopohjavuoan pohjalle ja laita jÀÀkaappiin hyytymÀÀn. Annoin olla yön yli ja tein kakulle pÀÀllisen aamulla aattona herÀttyÀni.

4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmÀÀn veteen. Anna olla vedessĂ€ noin about 5 minuuttia. Sekoita astiassa luumusose tasaiseksi seokseksi...kĂ€ytin Piltti luumusosetta 4  purkkia. Kaupoissa myydÀÀn myös valmiita muita soseita erikokoisissa pakkauksissa. LĂ€mmitĂ€ mikrossa glögitilkkanen. Purista liivatelehdistĂ€ ylimÀÀrĂ€inen vesi ja sulata ne kuumaan glögiin. Kaada hiljalleen luumusoseen sekaan ja sekoita hyvin. Kaada hyytyneen kakun pÀÀlle ja laita tekeytymÀÀn vielĂ€ jÀÀkaappiin. 

Koristelin joulujuustokakun valmiilla, kaupasta ostetuilla, syötĂ€villĂ€ ruusukkeilla. Löysin leivontakaapistani myös kanelitankoja. 




Jouluaattona 2020. Äitini tekemĂ€ kermakakku ja minun luumukaneli -juustokakku. En ole kermakakkujen suurin ystĂ€vĂ€. Mutta Ă€itini tekee hyviĂ€ kermakakkuja joissa on banaania ja hilloja sun muita tĂ€ytteenĂ€. Se on herkullista. 

Kuljetuksessa porukoilleni, luumu-juustis koki hieman kovia. 😁 Mutta oli edelleen ihan kiva ja syömiskelpoinen. =) 














Dooleys- Valkosuklaajuustokakku 



Pohja:

100g piparkakkudominoja

25g leivontamargariinia

liraus kermalikööriÀ

TĂ€yte:

5dl kuohukermaa

150g mascarponetuorejuusto

200g vaniljatuorejuusto

200g vanhan ajan vaniljarahka

200g valkosuklaata

7 kpl liivatelehtiÀ

kauramaitotilkkanen

PÀÀllinen:

2 dl Dooleys- kermalikööriÀ

3 liivatetta

kauramaitoa

1. Murskaa piparit kulhoon. Sulata margariini mikrossa, lorauta sekaan hieman kermalikööriĂ€. Kaada kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Aseta piparimuruseos irtopohjavuoan pohjalle jossa on leivinpaperi. 

2. Liivatteet likoamaan kylmÀÀn veteen. Vispaa kerma löysĂ€ksi vaahdoksi ja lisÀÀ tuorejuustot, vaniljarahka sekĂ€ sulatettu valkosuklaa. LĂ€mmitĂ€ kauramaidon tilkka mikrossa, purista liivatteet. Sekoita kauramaidon sekaan ja kaada samalla sekoittaen tĂ€ytteen sekaan. Kaada irtopohjavuokaan keksipohjan pÀÀlle, ja siloita tasaiseksi. Anna hyytyĂ€ vĂ€hintÀÀn 4 tuntia. 

3. Tee pÀÀllinen. Aloita laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmÀÀn veteen. Sekoita mukiin toffeekermalikööri. LĂ€mmitĂ€ kauramaidon tilkka mikrossa, purista liivatteet ja liota maitoon. Kaada liivateseos toffeeliköörin sekaan kokoajan sekoittaen. Kaada likööri juustokakun pÀÀlle ja kakku takaisin hyytymÀÀn jÀÀkaappin. PÀÀllinen on aika nopeasti hyytynyt, mutta pidin itse sitĂ€ ainakin useamman tunnin ennenkuin irrotin vuoasta reunat. Koristelin sillĂ€ mitĂ€ kaapista löytyi ja vĂ€hĂ€n siten sun miten. Niinkuin yleensĂ€kkin. 😀 


 Irish Cream - juustokakku oli ihanan makuinen. TykkÀÀn kahvin ja suklaan makuisista kakuista ja tĂ€stĂ€ sai kyllĂ€ hyvĂ€n. Tein tĂ€mĂ€n joulukuun alussa. 







1920- luvun kauneudenhoitoa💅💄

TÀmÀ pÀivitys pyörii 1920- luvun meikkaustyylien ja ihonhoidon ympÀrillÀ. Yksi suosikkini entisajoista on tÀmÀ iloinen 20- luku ja meikkaust...