torstai 20. tammikuuta 2022

Esikoispoika đŸ’„đŸ–€

Valokuvataltiointeja muutaman vuoden takaa. 💛

Onnea tÀnÀÀn synttÀrit <3







 



                        KesĂ€ 2018 ❤






                                                 Juhannuksena 2017. Miljoona Tivoli, Tuuri. 



                      KesĂ€kuun 28.pĂ€ivĂ€  vuonna 2018. Sateensuojassa kesĂ€muskarin jĂ€lkeen. 💘









Rohkea, 
Reipas,
Iloinen, 
Vastuuntuntoinen,
ÄlykĂ€s ja urheilullinen. 








HyvÀÀ syntymĂ€pĂ€ivÀÀ 💜

maanantai 10. tammikuuta 2022

Englantilainen hedelmÀkakku

Englantilainen hedelmÀkakku





                                                                              Ainekset:
                                                  (ohje paras suunnilleen 2 litran kuivakakkuvuokaan)
                                                                 
                                                                 200g leivontamargariinia 
                                                                 2,5 dl sokeria
                                                                 3 kananmunaa
                                                                 3,5 dl vehnĂ€jauhoja
                                                                 2 tl leivinjauhetta
                                                                 2 tl vaniljasokeria
                                                                 100g mantelirouhetta
                                                                 1 dl rusinoita
                                                                100g hedelmĂ€mix 
                                                                100g sokeroituja punaisia kirsikoita
                                                                100g sokeroituja vihreitĂ€ kirsikoita
                                                                0,5 dl mantelilikööriĂ€

1. Voitele ja korppujauhota torvivuoka. Laita uuni lĂ€mpenemÀÀn 175- asteeseen. 

2.Sekoita hedelmĂ€mix, sokeroidut kirsikat ja rusinat  astiaan manteliliköörin kanssa maustumaan. 

3. Vaahdota huoneenlĂ€mpöinen margariini ja sokeri. LisÀÀ joukkoon yksitellen kaksi kananmunaa hyvin vatkaten. 

4. Laita vehnĂ€jauhot kulhoon, sekoita joukkoon vaniljasokeri ja leivinjauhe. Kaada pieni osa jauhoseosta margariini-sokerivaahtoon. Vatkaa hyvin joukkoon vielĂ€ kolmas kananmuna. 




5. Sekoita kakkutaikinaan loput jauhoseoksesta, mantelirouhe, sekĂ€ manteliliköörissĂ€ maustuneet rusinat, hedelmĂ€mix ja sokeroidut kirsikat. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita kakun pinta. 

6. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 50- 60min. tarkista paistoaika ja kypsyys oman uunin mukaan..  itse paistoin kiertoilmauunissa kakkua noin 60 min. 

7. Kumoa jÀÀhtynyt kakku ja anna tasoittua seuraavaan pĂ€ivÀÀn ennen tarjoilua. đŸ’„

sunnuntai 11. heinÀkuuta 2021

JyvÀskylÀn Alppiruusupuisto

 Sisareni Carolan kanssa otettiin valokuvia kesĂ€kuussa 2021 JyvĂ€skylĂ€n Alppiruusupuistossa. 💜đŸŒș 






Alppiruusupuisto, JyvĂ€skylĂ€. 



Valkoisia ja pinkkejĂ€ isoja kukkasia ❤

















Carola oli kĂ€ynyt puistossa jo muutamaa pĂ€ivÀÀ aikaisemmin, joten oli pistĂ€nyt mieleen hyviĂ€ paikkoja kuvailla. 





TĂ€nne on pitĂ€nyt tulla jo useampana vuonna, ja tĂ€nĂ€ kesĂ€kuussa nyt sitten kĂ€vin katsomassa kyseisen paikan. Ihana! đŸ’›đŸ’œ



JyvÀskylÀn alppiruusupuisto.
KesÀkuu 2021.

keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Joulunajan kakkuja

ReseptejĂ€ kakkuihin joita oon nyt joulukuun aikana tehnyt. 

Valkosuklaajuustokakku GlögikiilteellÀ. Joulu 2016.

                                                                                          


 
                                                                          
Puolukka- Suolakinuski juustokakku, Currytonnikalapiirakka ja Allun tekemiĂ€ joulutorttuja. 18.12.2020.  
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

                                                                                                
TĂ€mĂ€n ekan juustokakun tein kun meillĂ€ oli sukulaisia kylĂ€ssĂ€ ja vietettiin etukĂ€teistĂ€ jouluaattoa  18. joulukuuta. Pohja oli piparkakkua, ja muuten kakku oli kaksikerroksinen. Toinen alempi kerros oli suolakinuskia, ylempi kerros oli puolukkaa ja vaniljaa. Kuorrutin kakun vielĂ€ suolakinuskisuklaalla. Ajattelin ettĂ€ kakku olisi ollut vĂ€hĂ€n liian rohkeita makupareja, mutta se oli tosi hyvÀÀ. En ole itse kinuskin ystĂ€vĂ€, mutta marjaosuudesta kakussa pidin tosi paljon.


            


Maailmassa on varmasti kauniimpiakin kakkuja kuin tĂ€mĂ€, 😁  Mutta jos tĂ€mĂ€ kakku jotakin oli, niin jouluinen, niin ulkonÀöltĂ€ kuin myös maultansa. 




        Puolukkainen Suolakinuski- Vanilja Juustokakku


                                                                            Pohja: 

                                                                        200g pipareita

                                                                        75g voita

                                    

                                                                        TĂ€yte:

                                                                        1. kerros Suolakinuski

200g kinuskituorejuusto

2dl kuohukermaa

2dl kinuskikermaa

200g piparkakkurahka

4 liivatelehteÀ

kauramaitoa

2. kerros Vanilja - Puolukka

200g vaniljatuorejuusto

2dl kermaa

vaniljasokeria

puolukoita jÀisenÀ

kauramaitoa

3 liivatelehteÀ

PÀÀllinen:

150g suolakinuski suklaata

1dl kinuskikerma

(suolaa)


1. Murskaa piparit. Sulata voi mikrossa ja kaada pipareiden pÀÀlle. Sekoita tasaiseksi. Kaada voi- piparimuruseos reunavuoan pohjalle, ja laita vuoka jÀÀkaappiin kinuskitĂ€ytteen teon ajaksi. 

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmÀÀn veteen. Vaahdota kermat ja lisÀÀ tuorejuusto ja piparkakkurahka. Sekoita tasaiseksi seokseksi. LĂ€mmitĂ€ kauramaito mikrossa kiehuvaksi, purista liivatteista vesi ja liuota kauramaitoon. 

3. Sekoita liivate- kauramaito ohuena nauhana kinuskivaahdon sekaan. Kaada seos reunavuoan pohjalle pipareiden pÀÀlle. Laita vuoka hyytymÀÀn jÀÀkaappiin. Pidin vuokaa yön yli ja tein puolukkakerroksen aamulla. 

4. Laita liivatelehdet likoamaan. Vaahdota kerma ja lisÀÀ vaniljatuorejuusto, kippaa sekaan jĂ€iset puolukat ja mausta vaniljasokerilla sekĂ€ sokerilla. Sekoita tasaiseksi. Purista liivatteet ylimÀÀrĂ€isestĂ€ vedestĂ€ ja lisÀÀ mikrossa kiehuvaksi lĂ€mmitettyyn kauramaitotilkkaan. 

5. LisÀÀ liivate- kauramaito ohuena nauhana vanilja - kermaseokseen, ja sekoita. Kaada hyytyneen kinuskikerroksen pÀÀlle reunavuokaan. Laita jÀÀkaappiin hyytymÀÀn ainakin 4 tunnin ajaksi. 

6. Tee kuorrute. LĂ€mmitĂ€ kinuskikerma kattilassa, pilko sekaan suolakinuskisuklaa pala kerrallaan .LisĂ€sin itse suolaa kun ainakin Maraboun suolakinuskisuklaa oli melko mieto eikĂ€ mielestĂ€ni ollut tarpeeksi suolainen. Anna kuorrutteen jÀÀhtyĂ€. Kaada kakun pÀÀlle ja anna jĂ€hmettyĂ€ jÀÀkaapissa vielĂ€ hetken ennen tarjoilua. Koristele jouluisasti! =) 


-

Alapuolella on luumu-kaneli juustokakku, jonka tein vanhemmilleni joululahjaksi aattona. 





Jouluinen luumu- juustokakku đŸ–€

Pohja:

150g piparkakkuja
50g leivontamargariinia

TĂ€yte:

200g luumu - kanelirahka
puolikas luumupiltti
5dl kerma
kanelia
sokeria
vaniljasokeri
kardemumma
200g maustamaton tuorejuusto 
7 liivatelehteÀ
maitotilkka

PÀÀllinen: 
 Luumusosetta
3 liivatelehteĂ€ 
glögitilkka

1. Sulata margariini. Murskaa piparit. Kaada sulanut ja hieman jÀÀhtynyt margariinisula pipareiden pÀÀlle. Sekoita tasaiseksi murskaksi. Kaada irtopohjavuoan pohjalle. Laita jÀÀkaappiin tÀytteen valmistuksen ajaksi.

2. Liivatteet likoamaan kylmÀÀn veteen. Vatkaa kerma löysĂ€hköksi vaahdoksi ja lisÀÀ tuorejuusto. Sekoita astiassa teelusikallinen kanelia ja sokeria. Sekoita hyvin ja lisÀÀ tĂ€ytevaahtoon. LisÀÀ ihan vĂ€hĂ€n kardemummaa. Murskaa kardemummamurut pienemmĂ€ksi ennen vaahtoon lisÀÀmistĂ€. Laitoin ehkĂ€ noin yhden kolmasosa teelusikallisen. Sekoita hyvin. 

3. LÀmmitÀ maito mikrossa hyvin ja sulata ylimÀÀrÀisestÀ vedestÀ puristetut liivatelehdet maitotilkkaan. Kaada seos ohuena nauhana kokoajan samalla varovaisesti sekoittaen tÀytevaahtoon. Kaada irtopohjavuoan pohjalle ja laita jÀÀkaappiin hyytymÀÀn. Annoin olla yön yli ja tein kakulle pÀÀllisen aamulla aattona herÀttyÀni.

4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmÀÀn veteen. Anna olla vedessĂ€ noin about 5 minuuttia. Sekoita astiassa luumusose tasaiseksi seokseksi...kĂ€ytin Piltti luumusosetta 4  purkkia. Kaupoissa myydÀÀn myös valmiita muita soseita erikokoisissa pakkauksissa. LĂ€mmitĂ€ mikrossa glögitilkkanen. Purista liivatelehdistĂ€ ylimÀÀrĂ€inen vesi ja sulata ne kuumaan glögiin. Kaada hiljalleen luumusoseen sekaan ja sekoita hyvin. Kaada hyytyneen kakun pÀÀlle ja laita tekeytymÀÀn vielĂ€ jÀÀkaappiin. 

Koristelin joulujuustokakun valmiilla, kaupasta ostetuilla, syötĂ€villĂ€ ruusukkeilla. Löysin leivontakaapistani myös kanelitankoja. 




Jouluaattona 2020. Äitini tekemĂ€ kermakakku ja minun luumukaneli -juustokakku. En ole kermakakkujen suurin ystĂ€vĂ€. Mutta Ă€itini tekee hyviĂ€ kermakakkuja joissa on banaania ja hilloja sun muita tĂ€ytteenĂ€. Se on herkullista. 

Kuljetuksessa porukoilleni, luumu-juustis koki hieman kovia. 😁 Mutta oli edelleen ihan kiva ja syömiskelpoinen. =) 














Dooleys- Valkosuklaajuustokakku 



Pohja:

100g piparkakkudominoja

25g leivontamargariinia

liraus kermalikööriÀ

TĂ€yte:

5dl kuohukermaa

150g mascarponetuorejuusto

200g vaniljatuorejuusto

200g vanhan ajan vaniljarahka

200g valkosuklaata

7 kpl liivatelehtiÀ

kauramaitotilkkanen

PÀÀllinen:

2 dl Dooleys- kermalikööriÀ

3 liivatetta

kauramaitoa

1. Murskaa piparit kulhoon. Sulata margariini mikrossa, lorauta sekaan hieman kermalikööriĂ€. Kaada kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Aseta piparimuruseos irtopohjavuoan pohjalle jossa on leivinpaperi. 

2. Liivatteet likoamaan kylmÀÀn veteen. Vispaa kerma löysĂ€ksi vaahdoksi ja lisÀÀ tuorejuustot, vaniljarahka sekĂ€ sulatettu valkosuklaa. LĂ€mmitĂ€ kauramaidon tilkka mikrossa, purista liivatteet. Sekoita kauramaidon sekaan ja kaada samalla sekoittaen tĂ€ytteen sekaan. Kaada irtopohjavuokaan keksipohjan pÀÀlle, ja siloita tasaiseksi. Anna hyytyĂ€ vĂ€hintÀÀn 4 tuntia. 

3. Tee pÀÀllinen. Aloita laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmÀÀn veteen. Sekoita mukiin toffeekermalikööri. LĂ€mmitĂ€ kauramaidon tilkka mikrossa, purista liivatteet ja liota maitoon. Kaada liivateseos toffeeliköörin sekaan kokoajan sekoittaen. Kaada likööri juustokakun pÀÀlle ja kakku takaisin hyytymÀÀn jÀÀkaappin. PÀÀllinen on aika nopeasti hyytynyt, mutta pidin itse sitĂ€ ainakin useamman tunnin ennenkuin irrotin vuoasta reunat. Koristelin sillĂ€ mitĂ€ kaapista löytyi ja vĂ€hĂ€n siten sun miten. Niinkuin yleensĂ€kkin. 😀 


 Irish Cream - juustokakku oli ihanan makuinen. TykkÀÀn kahvin ja suklaan makuisista kakuista ja tĂ€stĂ€ sai kyllĂ€ hyvĂ€n. Tein tĂ€mĂ€n joulukuun alussa. 







tiistai 8. joulukuuta 2020

Irish Cream -juustokakku

 


Ihana Irish Cream- kahvisuklaajuustokakku đŸ–€


    Pohja: 

                                                               150g piparkakkuja

                                                                50g voita

(MÀÀrÀ on vain arvio, itellÀ tuli kyllÀ reilusti enemmÀn tÀhÀn kakkuun pipareita kuin tuo. Mutta miksipÀs ei, joulukin on ja piparit on hyviÀ)

                                                                TĂ€yte:

                                                           2x purkkia irish cream-coffee  rahkaa

(jos haluaa miedomman version niin yksikin purkki riittÀÀ) 

                                                               4dl kermaa

                                                               2,5dl suklaakermaa

200g suklaatuorejuustoa (itse en tÀhÀn kakkuun kÀyttÀnyt ollenkaan mitÀÀn tuorejuustoa)

   6-7 liivatelehteĂ€

                                                                          kauramaitoa 

                                                                        Kiille: 

                                                                        2,5 dl suklaakermaa

                                                                        200g tummaa fazerin suklaata

                                                                        kahvisuklaata

(kĂ€ytin kakkuun 25g raakakahvisuklaata. Ei ole hirveĂ€nĂ€ marketeissa                                                      valikoimaa kahvisuklaalevyistĂ€. TĂ€mĂ€ pieni raakasuklaalevy oli ainoa jonka löysin pitkĂ€n etsinnĂ€n jĂ€lkeen)


Koristeluun : 

kanelitankoja 

karkkikeppejÀ

konvehteja

puolukoita

1. Murskaa piparit. LisÀÀ sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Kaada irtopohjavuoan pohjalle (18cm) ja laita vuoka odottamaan jÀÀkaappiin tĂ€ytteen valmistuksen ajaksi. 


2. Laita liivatteet likoamaan kylmÀÀn veteen. Kaada kuohukerma sekÀ suklaakerma kulhoon, vatkaa hetken aikaa, ja lisÀÀ toinen irish cream- rahka, vatkaa löysÀksi vaahdoksi ja sen jÀlkeen lisÀÀ vielÀ toinen rahkapurkki (sekÀ suklaatuorejuusto). Sekoita tasaiseksi.

LĂ€mmitĂ€ mikrossa pieni tilkka kauramaitoa kiehuvaksi. Purista liivatteet ylimÀÀrĂ€isestĂ€ vedestĂ€ ja liota kauramaitoon. Kaada ohuena nauhana  kerma-irish rahka seokseen. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan, keksipohjan pÀÀlle. Tasoita pinta ja laita jÀÀkaappiin hyytymÀÀn. Annoin olla seuraavaan pĂ€ivÀÀn jolloin tein kakulle kiillepÀÀllysteen. 

3. Kaada kattilaan suklaakerma, ja anna olla miedolla lÀmmöllÀ. Pilko suklaapalat yksi kerrallaan kerman sekaan. Sulata ne ja sekoita tasaiseksi. Nosta jÀÀhtymÀÀn.

4. Kaada varovasti jÀÀhtynyt suklaakastike kakun pÀÀlle. Koristele karkkikepeillĂ€, puolukoilla, konvehdeilla ja kanelitangoilla. 🍒🎅

Kakkuun sopisi aivan tĂ€ydellisesti yhtenĂ€ ainesosana Baileys- kermalikööri. PitÀÀ kokeilla joskus. đŸ–€







( kakun idean historiaa đŸ˜€)

Tehtiin pari viikkoa sitten ystĂ€vĂ€ni Anniinan kanssa pitkĂ€stĂ€ aikaa ruokaa yhdessĂ€. Tehtiin kaalitacoja, joiden sisÀÀn laitettiin vegaanijuustomuruja, kvinoakuutioita salsakastikkeessa, ananas-tomaattisalaattia. MeillĂ€ oli myös lisukkeena juuresranskalaisia. Ne oli erityisesti Nikin mieleen, joka myös oli kolmantena ruokailemassa seurueessa 😃 


JĂ€lkkĂ€riksi tein valmiin torttupohjan pÀÀlle vaahdon jonka koristelin vadelmilla. Vaahto oli niin hyvÀÀ ettĂ€ ajattelin tehdĂ€ sillĂ€ samalla idealla juustokakun. Tein myös marraskuun alussa tĂ€mĂ€n samanlaisen irish creamia sisĂ€ltĂ€vĂ€n tĂ€ytekakun siskoni synttĂ€reille. 




torstai 9. heinÀkuuta 2020

Kanariansaarten ryppyperunat - Papa Arrugadas




Muisteltiin tÀnÀÀn vÀhÀn meidÀn alkuvuoden Las Palmasin matkaa ja tehtiin kanariansaarten suolaisia ryppyperunoita tÀnÀÀn ruuaksi.

Tein perunat varhaisperunoista. Perunat Palmasissakin olivat pienikokoisia. Tein myös perunoihin kuuluvaa Mojo verde- kastiketta.






Laitoin tÀhÀn postaukseen reseptin kanariansaarten perunoihin ja niiden Mojo verde- kastikkeeseen.
Reseptin löysin Rantapallon sivuilta.


Papa Arrugadas - Kanariansaarten Ryppyperunat 

( 4 annosta )

1 kilo perunoita 
200g karkeaa merisuolaa 

1. Pese perunat hyvin, mutta ÀlÀ kuori niitÀ. Laita perunat isoon kattilaan ja vettÀ juuri sen verran ettÀ perunat peittyvÀt.

2. LisÀÀ kattilaan suola ja peitĂ€ puhtaalla keittiöliinalla. 

3. Anna perunoiden kiehua tĂ€ysin kypsiksi. Kattilaan laitettu vesi haihtuu lĂ€hes kokonaan mutta vettĂ€ ei kuitenkaan saa lisĂ€tĂ€ missÀÀn vaiheessa. 

4. Ota liina pois. Ripottele kypsien perunoiden pÀÀlle vielĂ€ hiukan suolaa. Anna kiehua lisÀÀ matalalla lĂ€mmöllĂ€ sen aikaa kunnes perunoiden kuori rypistyy ja kuivuu. Tarjoile valmiit perunat kastikkeiden tai lihan kanssa. 

( MeillĂ€ oli perunoiden seurana tofunakkeja .) 


Mojo verde - kastike ryppyperunoille 

1 valkosipuli
1 nippu korianteria tai persiljaa
2,5 dl oliiviöljyĂ€ 
Tilkka valkoviinietikkaa
1 tl kuminaa 
Merisuolaa 

1 . Murskaa valkosipuli, yrtit, suola ja kumina tasaiseksi tahnaksi.

2. Jatka murskaamista ja pikkuhiljaa lisÀÀ joukkoon sekoittaen valkoviinietikka ja oliiviöljy.


1920- luvun kauneudenhoitoa💅💄

TÀmÀ pÀivitys pyörii 1920- luvun meikkaustyylien ja ihonhoidon ympÀrillÀ. Yksi suosikkini entisajoista on tÀmÀ iloinen 20- luku ja meikkaust...