keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Joulunajan kakkuja

Reseptejä kakkuihin joita oon nyt joulukuun aikana tehnyt. 

Valkosuklaajuustokakku Glögikiilteellä. Joulu 2016.

                                                                                          


 
                                                                          
Puolukka- Suolakinuski juustokakku, Currytonnikalapiirakka ja Allun tekemiä joulutorttuja. 18.12.2020.  
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

                                                                                                
Tämän ekan juustokakun tein kun meillä oli sukulaisia kylässä ja vietettiin etukäteistä jouluaattoa  18. joulukuuta. Pohja oli piparkakkua, ja muuten kakku oli kaksikerroksinen. Toinen alempi kerros oli suolakinuskia, ylempi kerros oli puolukkaa ja vaniljaa. Kuorrutin kakun vielä suolakinuskisuklaalla. Ajattelin että kakku olisi ollut vähän liian rohkeita makupareja, mutta se oli tosi hyvää. En ole itse kinuskin ystävä, mutta marjaosuudesta kakussa pidin tosi paljon.


            


Maailmassa on varmasti kauniimpiakin kakkuja kuin tämä, 😁  Mutta jos tämä kakku jotakin oli, niin jouluinen, niin ulkonäöltä kuin myös maultansa. 




        Puolukkainen Suolakinuski- Vanilja Juustokakku


                                                                            Pohja: 

                                                                        200g pipareita

                                                                        75g voita

                                    

                                                                        Täyte:

                                                                        1. kerros Suolakinuski

200g kinuskituorejuusto

2dl kuohukermaa

2dl kinuskikermaa

200g piparkakkurahka

4 liivatelehteä

kauramaitoa

2. kerros Vanilja - Puolukka

200g vaniljatuorejuusto

2dl kermaa

vaniljasokeria

puolukoita jäisenä

kauramaitoa

3 liivatelehteä

Päällinen:

150g suolakinuski suklaata

1dl kinuskikerma

(suolaa)


1. Murskaa piparit. Sulata voi mikrossa ja kaada pipareiden päälle. Sekoita tasaiseksi. Kaada voi- piparimuruseos reunavuoan pohjalle, ja laita vuoka jääkaappiin kinuskitäytteen teon ajaksi. 

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kermat ja lisää tuorejuusto ja piparkakkurahka. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Lämmitä kauramaito mikrossa kiehuvaksi, purista liivatteista vesi ja liuota kauramaitoon. 

3. Sekoita liivate- kauramaito ohuena nauhana kinuskivaahdon sekaan. Kaada seos reunavuoan pohjalle pipareiden päälle. Laita vuoka hyytymään jääkaappiin. Pidin vuokaa yön yli ja tein puolukkakerroksen aamulla. 

4. Laita liivatelehdet likoamaan. Vaahdota kerma ja lisää vaniljatuorejuusto, kippaa sekaan jäiset puolukat ja mausta vaniljasokerilla sekä sokerilla. Sekoita tasaiseksi. Purista liivatteet ylimääräisestä vedestä ja lisää mikrossa kiehuvaksi lämmitettyyn kauramaitotilkkaan. 

5. Lisää liivate- kauramaito ohuena nauhana vanilja - kermaseokseen, ja sekoita. Kaada hyytyneen kinuskikerroksen päälle reunavuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään ainakin 4 tunnin ajaksi. 

6. Tee kuorrute. Lämmitä kinuskikerma kattilassa, pilko sekaan suolakinuskisuklaa pala kerrallaan .Lisäsin itse suolaa kun ainakin Maraboun suolakinuskisuklaa oli melko mieto eikä mielestäni ollut tarpeeksi suolainen. Anna kuorrutteen jäähtyä. Kaada kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vielä hetken ennen tarjoilua. Koristele jouluisasti! =) 


-

Alapuolella on luumu-kaneli juustokakku, jonka tein vanhemmilleni joululahjaksi aattona. 





Jouluinen luumu- juustokakku 🖤

Pohja:

150g piparkakkuja
50g leivontamargariinia

Täyte:

200g luumu - kanelirahka
puolikas luumupiltti
5dl kerma
kanelia
sokeria
vaniljasokeri
kardemumma
200g maustamaton tuorejuusto 
7 liivatelehteä
maitotilkka

Päällinen: 
 Luumusosetta
3 liivatelehteä 
glögitilkka

1. Sulata margariini. Murskaa piparit. Kaada sulanut ja hieman jäähtynyt margariinisula pipareiden päälle. Sekoita tasaiseksi murskaksi. Kaada irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

2. Liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Sekoita astiassa teelusikallinen kanelia ja sokeria. Sekoita hyvin ja lisää täytevaahtoon. Lisää ihan vähän kardemummaa. Murskaa kardemummamurut pienemmäksi ennen vaahtoon lisäämistä. Laitoin ehkä noin yhden kolmasosa teelusikallisen. Sekoita hyvin. 

3. Lämmitä maito mikrossa hyvin ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet maitotilkkaan. Kaada seos ohuena nauhana kokoajan samalla varovaisesti sekoittaen täytevaahtoon. Kaada irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin hyytymään. Annoin olla yön yli ja tein kakulle päällisen aamulla aattona herättyäni.

4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Anna olla vedessä noin about 5 minuuttia. Sekoita astiassa luumusose tasaiseksi seokseksi...käytin Piltti luumusosetta 4  purkkia. Kaupoissa myydään myös valmiita muita soseita erikokoisissa pakkauksissa. Lämmitä mikrossa glögitilkkanen. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne kuumaan glögiin. Kaada hiljalleen luumusoseen sekaan ja sekoita hyvin. Kaada hyytyneen kakun päälle ja laita tekeytymään vielä jääkaappiin. 

Koristelin joulujuustokakun valmiilla, kaupasta ostetuilla, syötävillä ruusukkeilla. Löysin leivontakaapistani myös kanelitankoja. 




Jouluaattona 2020. Äitini tekemä kermakakku ja minun luumukaneli -juustokakku. En ole kermakakkujen suurin ystävä. Mutta äitini tekee hyviä kermakakkuja joissa on banaania ja hilloja sun muita täytteenä. Se on herkullista. 

Kuljetuksessa porukoilleni, luumu-juustis koki hieman kovia. 😁 Mutta oli edelleen ihan kiva ja syömiskelpoinen. =) 














Dooleys- Valkosuklaajuustokakku 



Pohja:

100g piparkakkudominoja

25g leivontamargariinia

liraus kermalikööriä

Täyte:

5dl kuohukermaa

150g mascarponetuorejuusto

200g vaniljatuorejuusto

200g vanhan ajan vaniljarahka

200g valkosuklaata

7 kpl liivatelehtiä

kauramaitotilkkanen

Päällinen:

2 dl Dooleys- kermalikööriä

3 liivatetta

kauramaitoa

1. Murskaa piparit kulhoon. Sulata margariini mikrossa, lorauta sekaan hieman kermalikööriä. Kaada kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Aseta piparimuruseos irtopohjavuoan pohjalle jossa on leivinpaperi. 

2. Liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää tuorejuustot, vaniljarahka sekä sulatettu valkosuklaa. Lämmitä kauramaidon tilkka mikrossa, purista liivatteet. Sekoita kauramaidon sekaan ja kaada samalla sekoittaen täytteen sekaan. Kaada irtopohjavuokaan keksipohjan päälle, ja siloita tasaiseksi. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia. 

3. Tee päällinen. Aloita laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita mukiin toffeekermalikööri. Lämmitä kauramaidon tilkka mikrossa, purista liivatteet ja liota maitoon. Kaada liivateseos toffeeliköörin sekaan kokoajan sekoittaen. Kaada likööri juustokakun päälle ja kakku takaisin hyytymään jääkaappin. Päällinen on aika nopeasti hyytynyt, mutta pidin itse sitä ainakin useamman tunnin ennenkuin irrotin vuoasta reunat. Koristelin sillä mitä kaapista löytyi ja vähän siten sun miten. Niinkuin yleensäkkin. 😀 


 Irish Cream - juustokakku oli ihanan makuinen. Tykkään kahvin ja suklaan makuisista kakuista ja tästä sai kyllä hyvän. Tein tämän joulukuun alussa. 







tiistai 8. joulukuuta 2020

Irish Cream -juustokakku

 


Ihana Irish Cream- kahvisuklaajuustokakku 🖤


    Pohja: 

                                                               150g piparkakkuja

                                                                50g voita

(Määrä on vain arvio, itellä tuli kyllä reilusti enemmän tähän kakkuun pipareita kuin tuo. Mutta miksipäs ei, joulukin on ja piparit on hyviä)

                                                                Täyte:

                                                           2x purkkia irish cream-coffee  rahkaa

(jos haluaa miedomman version niin yksikin purkki riittää) 

                                                               4dl kermaa

                                                               2,5dl suklaakermaa

200g suklaatuorejuustoa (itse en tähän kakkuun käyttänyt ollenkaan mitään tuorejuustoa)

   6-7 liivatelehteä

                                                                          kauramaitoa 

                                                                        Kiille: 

                                                                        2,5 dl suklaakermaa

                                                                        200g tummaa fazerin suklaata

                                                                        kahvisuklaata

(käytin kakkuun 25g raakakahvisuklaata. Ei ole hirveänä marketeissa                                                      valikoimaa kahvisuklaalevyistä. Tämä pieni raakasuklaalevy oli ainoa jonka löysin pitkän etsinnän jälkeen)


Koristeluun : 

kanelitankoja 

karkkikeppejä

konvehteja

puolukoita

1. Murskaa piparit. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Kaada irtopohjavuoan pohjalle (18cm) ja laita vuoka odottamaan jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. 


2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kaada kuohukerma sekä suklaakerma kulhoon, vatkaa hetken aikaa, ja lisää toinen irish cream- rahka, vatkaa löysäksi vaahdoksi ja sen jälkeen lisää vielä toinen rahkapurkki (sekä suklaatuorejuusto). Sekoita tasaiseksi.

Lämmitä mikrossa pieni tilkka kauramaitoa kiehuvaksi. Purista liivatteet ylimääräisestä vedestä ja liota kauramaitoon. Kaada ohuena nauhana  kerma-irish rahka seokseen. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan, keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään. Annoin olla seuraavaan päivään jolloin tein kakulle kiillepäällysteen. 

3. Kaada kattilaan suklaakerma, ja anna olla miedolla lämmöllä. Pilko suklaapalat yksi kerrallaan kerman sekaan. Sulata ne ja sekoita tasaiseksi. Nosta jäähtymään.

4. Kaada varovasti jäähtynyt suklaakastike kakun päälle. Koristele karkkikepeillä, puolukoilla, konvehdeilla ja kanelitangoilla. 🍒🎅

Kakkuun sopisi aivan täydellisesti yhtenä ainesosana Baileys- kermalikööri. Pitää kokeilla joskus. 🖤







( kakun idean historiaa 😀)

Tehtiin pari viikkoa sitten ystäväni Anniinan kanssa pitkästä aikaa ruokaa yhdessä. Tehtiin kaalitacoja, joiden sisään laitettiin vegaanijuustomuruja, kvinoakuutioita salsakastikkeessa, ananas-tomaattisalaattia. Meillä oli myös lisukkeena juuresranskalaisia. Ne oli erityisesti Nikin mieleen, joka myös oli kolmantena ruokailemassa seurueessa 😃 


Jälkkäriksi tein valmiin torttupohjan päälle vaahdon jonka koristelin vadelmilla. Vaahto oli niin hyvää että ajattelin tehdä sillä samalla idealla juustokakun. Tein myös marraskuun alussa tämän samanlaisen irish creamia sisältävän täytekakun siskoni synttäreille. 




torstai 9. heinäkuuta 2020

Kanariansaarten ryppyperunat - Papa Arrugadas




Muisteltiin tänään vähän meidän alkuvuoden Las Palmasin matkaa ja tehtiin kanariansaarten suolaisia ryppyperunoita tänään ruuaksi.

Tein perunat varhaisperunoista. Perunat Palmasissakin olivat pienikokoisia. Tein myös perunoihin kuuluvaa Mojo verde- kastiketta.






Laitoin tähän postaukseen reseptin kanariansaarten perunoihin ja niiden Mojo verde- kastikkeeseen.
Reseptin löysin Rantapallon sivuilta.


Papa Arrugadas - Kanariansaarten Ryppyperunat 

( 4 annosta )

1 kilo perunoita 
200g karkeaa merisuolaa 

1. Pese perunat hyvin, mutta älä kuori niitä. Laita perunat isoon kattilaan ja vettä juuri sen verran että perunat peittyvät.

2. Lisää kattilaan suola ja peitä puhtaalla keittiöliinalla. 

3. Anna perunoiden kiehua täysin kypsiksi. Kattilaan laitettu vesi haihtuu lähes kokonaan mutta vettä ei kuitenkaan saa lisätä missään vaiheessa. 

4. Ota liina pois. Ripottele kypsien perunoiden päälle vielä hiukan suolaa. Anna kiehua lisää matalalla lämmöllä sen aikaa kunnes perunoiden kuori rypistyy ja kuivuu. Tarjoile valmiit perunat kastikkeiden tai lihan kanssa. 

( Meillä oli perunoiden seurana tofunakkeja .) 


Mojo verde - kastike ryppyperunoille 

1 valkosipuli
1 nippu korianteria tai persiljaa
2,5 dl oliiviöljyä 
Tilkka valkoviinietikkaa
1 tl kuminaa 
Merisuolaa 

1 . Murskaa valkosipuli, yrtit, suola ja kumina tasaiseksi tahnaksi.

2. Jatka murskaamista ja pikkuhiljaa lisää joukkoon sekoittaen valkoviinietikka ja oliiviöljy.


perjantai 15. toukokuuta 2020

Autiotalossa vierailulla

 



Oltiin siskon kanssa kuvaamassa eräällä autiotalolla kuvia toukokuussa 2020. Käytiin talossa sisälläkin kurkistelemassa. 😎Autiotalot on kuvauksellisia paikkoja ja erittäin kiehtovia, salaperäisiä, jännittäviä.  Autiotaloissa on jotakin aavistuksen surullistakin. Sisko ehdotti jos käytäisiin räpsimässä kyseisellä autiotalolla muutama valokuva. Tällaisia kuvia meidän kuvausreissulta tallentui mukaan. ❤





Carola -sisko. ❤







Ei oltu etukäteen sovittu että mitä laitetaan päälle, vaan kun lähdettiin autiotalolle nähtiin vasta toisen valitsemat asukokonaisuudet. Hieman huvitti kun kumpikin oli valinnut samanlaiset nahkatakit, 😀 olivat täysin samanlaiset mutta vain eriväriset !!

maanantai 20. huhtikuuta 2020

Las Palmas 2020

Gran Canaria
Las Palmas
Maaliskuu 2020




💥💥💥💥💥


                                    Helsinki - Vantaa 



Lensimme maaliskuun alussa Helsingistä Las Palmasiin viettämään viikon Gran Canarialla. Matkaa pohdittiin koronaviruksen takia. Silloin ei vielä ollut mitään rajoituksia, kieltoja tai poikkeusolosuhteita, joten matkustimme vielä silloin sen ajan tiedoilla. Reissun jälkeen ei heti nähty riskiryhmäläisiä eikä menty muihinkaan menoihin ihan varmuuden vuoksi missä ihmisiä, ja esikoisen päiväkodissa oli kehoitus että seurailee tilannetta kotona parisen viikkoa jos on ollut ulkomaanmatkalla. Kuitenkaan mitään karanteeneja ei meille muualta määrätty. Kaksi päivää sen jälkeen kun oltiin tultu takaisin Suomeen astui voimaan poikkeukselliset uudet rajoitukset, jotka tiukkeni aika nopeasti siihen mitä ne on nyt. 



                                Odottelemassa lentokoneen nousua.


Ehdittiin kyllä nähdä ja tehdä paljon asioita matkan aikana, ja paljon jäi saarella kokemista vielä seuraavallekin kerralle. Tiesin jo ennen lähtöä Las Palmasiin ettei auringossa makaaminen ollut se mitä tästä halusin irti. Halusin kyllä nähdä kaiken mahdollisen niin ruokailuissa kuin siinäkin että ottaa silmillä irti kaiken tuntemattomasta kaupungista jossa ei ole ennen käynyt. 


                                            Lounastauko taivaalla.



Oltiin perillä tiistaina kolmen aikaan Las Palmas de Gran Canarian lentokentällä. Reissu oli kokonaisuutena hyvä, sain otettua paljon kuvia, ja Kasmir näki vihdoin palmuja kun niin kovin oli niitä odottanut. Olin miettinyt mitä paikkoja ja nähtävyyksiä halusin nähdä matkalla, ja näinkin niistä paljon muttei tietenkään viikon aikana ehtinyt kaikkea kokemaan.

Tokihan siinä oli mukana myös omat haasteensa. Esimerkiksi ensimmäinen junamatka oli ihan hirveä. Nipsu ei suostunut nukkumaan silmällistäkään ja riiteli ja valvotti koko ajan. Toisaalta eipä se ole sen erilaisempaa ollut lähikuukausina kotonakaan. Nipsulla nimittäin on ollut pitkittynyt yskä, joka on valvottanut kaikkia ärsytykseen asti jo pitemmän aikaa. Että junassa tai kotona, huonolta unilta ei olisi voinut välttyä. Nipsu tuli 11 kuukautta juuri edellisenä päivänä kun lähdettiin matkalle. 

 Lentomatkat menivät hyvin. Tulomatkalla henkilökunta lämmitti vesihauteessa maidon että pystyin antamaan tuttipullosta lentokoneen nousun ja laskun ajan Nikille maitoa, että sai imeskellä jotakin jos tuntui ikävältä korvissa. Nipsu ei ole syönyt koskaan tuttia. Menomatkalla Espanjaan Niksu pisti loppuajasta kunnon kiljukonsertin pystyyn, mutta eihän se nyt ole mikään ihmekään jos pitää vain kökötellä 6 tuntia. Ja virtaa riittäisi jo puuhastella jotakin muutakin. Kun lentsikka laskeutui Gran Canarian lentokentälle ja saatiin poistua koneesta, meidän takana istunut miesmatkustaja antoi palautetta että meidän pikkumatkustaja jaksoi tosi hyvin. "Siitä se lähtee".

Suomeen takaisintulomatkalla Niki oli tosi hyvin. Pari pientä raivokohtausta kun oli ruoka-aika ja valmis menemään unille. Muuten leikki vain ja tutkiskeli tavaroita, lentokonetta ja ikkunasta ulos. Ihan loppumatkasta nukahti syliin. Ihan selvästi iltalento oli parempi kuin aamulento tämmöiselle minimiehelle.


                                Ikkunasta näkyi tulomatkalla taivas.

                                Nipsu Espanjassa.



Otin Suomesta mukaan matkarattaat ja ne sai kuljettaa maksutta lentokoneessa.

Meidän majoitus oli Veguetassa. Majapaikka ei ollut mikään viiden tähden luksushotelli, mutta sitä ei nyt tässä haettukaan. Tiesin jo ennen matkaa ettei majoituksessa tulla viettämään aikaa kuin yöunien ja peseytymisen verran, joten en ajatellut siihen käyttää hirveänä matkabudjettia. Olin muutenkin niin innoissani kuten Kasmirkin että pääsee näkemään saarta ja palmuja sun muuta, ettei olisi kyllä tullut mieleenkään viettää aikaa hotellihuoneessa tai uima-altailla. 

 Kasmirkin oli iloinen meidän pikkuisesta väliaikaiskodista joka oli täynnä kivoja yksityiskohtia. Kasmir erityisesti tykästyi ikkunaan josta näki käytävältä makuuhuoneeseen. Halusi pitää sen aina auki nukkuessaan ja että otan kuvia muistoksi kun  kurkisteli siitä.







                                                                    Rakkaudet. ❤




Ensimmäisenä päivänä asetuttiin taloksi, ja käytiin iltapäiväkävelyllä kurkistamassa vähän kaupunkia, tekemässä ruokaostokset ja nukkumaan seuraavaa päivää varten. Jännää kun vasta hetki sitten omassa maassa oli ruskeat puut kuoriutuneena kaikesta vihreästä räntäsateen keskellä, toisena hetkenä joka puolella näkyy palmupuita. Muistan erityisesti kun hypättiin Las Palmasin lentokentällä taksiin ja kun näin ekaa kertaa ulkopuolella tuulessa huojuvia palmuja. Aika huikee.


Toinen päivä meni seikkaillessa ristiin rastiin pitkin poikin. Välillä Kasmir pääsi leikkimään puistoihin, esimerkiksi Parque San Telmon leikkipaikalla, joka on ihan pääbussiaseman vieressä. Keskiviikkona ihan vain kierrettiin ja tutkiskeltiin erilaisia maisemia, kadunkulmia ja kahviloita. Löydettiin me pari varteenotettavaa shoppailupaikkaakin. Löysin itämaiselle tanssitunnille kolikkokoristellun lannehameen. Päivät olivat lämpimiä. Yksi nähtävyys jonka olin halunnut nähdä oli Veguetan vanhakaupunki, ja sen mukulakivikatuja kierrettiin useaankin kertaan.


Islas Canarias 


Kanariansaarten nimen on ajateltu tulevan keltaisista kanarianlinnuista, mutta näin ei kuitenkaan ole.
Islas Canarias nimi juontaa kuitenkin juurensa eläimistä. Nimen todennäköisemmäksi alkuperäksi on esitetty latinankielistä termiä Canariae Insulae, mikä viittaa koirien saareen. Matkailusivusto Gran Canaria Info muistuttaa kuitenkin, ettei Kanariansaarilta ole koskaan löydetty koiriin viittaavasta minkäänlaisia todisteita.

 Toinen uskomus nimen alkuperästä viittaisi merileijoniin, joiden espanjankielinen, yleensä Etelä-Amerikassa käytetty nimi lobo del mar tai lobo marino kääntyi kirjaimellisesti merisudeksi. Olisikohan siis merileijonat juurikin olleet näitä "isoja koiria" Nykyään lajia ei esiinny enää Kanarialla. Kolmantena vaihtoehtona pidetään Kanarian liskoja. Muutama tuhat vuotta sitten liskot saattoivat venähtää jopa 150 senttiä pitkiksi. Olisiko jättiliskoja siis voitu tarkoittaa kun puhuttiin "isoista koirista"? 

Veguetan vanhassakaupungissa Plaza De Santa Anan aukiolla sijaitsee Santa Anan katedraali jota vartioivat pronssiset koirapatsaat.
Patsaat kuvaavat legendaarista koiraeläintä, jonka on vuodesta 1506 sanottu nousevan esiin kaupungin korkeuksissa. Aukiolla on myös vaikuttavia historiallisia rakennuksia, joista monet ovat säilyttäneet niiden alkuperäisen asemansa tähän päivään asti.



Lähteet:
www.spain-grancanaria.com
www.rantapallo.fi



                            Kokisrekka !



                                    Niki ihan turistina.

                    Tölkkikuoriainen.



Parque San Telmo.




Veguetassa oli kaunista. Tunnelmallinen vanhanaikainen ilmapiiri jostakin hyvin kauan aikaa sitten. Vieri vieressä olevia värikkäitä taloja ja jännittävän värisiksi maalattuja seiniä sekä samantyyliset kapeat, lähellä taloa olevat parvekkeet. 

 Oli virkistävää kääntyä aina seuraavasta kadunkulmasta toiselle kun kaikki rakennukset oli rakennettu kiinni toisiinsa eikä oikein mikään tie tai käytävä näyttänyt samanlaiselta. Saattoi olla erilaisia kuvioita seinissä, sekä yhtäkkiä jostakin kadunkulmasta käännyttynä olikin edessä umpikuja, tai suuri aukea jossa oli taas uutta nähtävää.



Käytiin perinneruokaravintoloissa syömässä paikallisia saaren ruokia Otin listalta jonkun täytetyn leivän. Se oli leipä jonka sisällä oli kasviksilla täytetty muusineliö. 😃Siltä se ainakin minusta näytti.

    
                                        Ruoaksi muusineliöleipää. 😃





Tehtiin loppuviikosta myös päiväretki Maspalomasin hiekkadyyneille. Maspalomas sijaitsee noin 55 kilometriä Las Palmasista. Niksu kulki kantorepussa kokopäivän. Bussi lähti hetken kävelymatkan päästä meidän majoitukselta ja ajomatka kesti reilun puoli tuntia. Vähän meinasi välillä mennä hermot Nikillä menomatkalla, mutta ihan siedettävästi matka kuitenkin meni. Takaisin tullessa väsymys päivästä otti vallan ja Niki nukahti tosi nopeasti ja sai mennä heti majapaikalle saapuessa suoraan jatkamaan uniaan yöunille omaan sänkyynsä. Ihmiset olivat tosi innoissaan juttelemassa näille pienille. Pitivät niin suloisina. Maspalomasissa oli paljon suomalaisia turisteja joista osaa selvästi ärsytti lapset. 






Bussin tultua perille  Playa Del Inglesissä, syötiin kiinalaisessa ennen kuin käveltiin loppumatka hiekkadyyneille. Ehdittiin tehdä välissä pienet shoppailutkin. Päivä oli niin kuuma 🧡🌴 29 astetta kolmen aikoihin päivällä. Saatiin kävellä jonkun matkaa että päästään perille. Niki nukkui kantorepussa päikkärit. Oli aika vaikuttava näky nähdä yhtäkkiä kaupunkikuvan jälkeen sileää hiekkaa ja eteen avautui näkymä aavikosta. Kasmir meni aavikolle ihan makaamaan asti 😀



Niki kiinalaisessa ravintolassa Maspalomasissa. Aikeissa ilmeisesti ottaa äidin puhelimen.


Pakollisena nähtävyytenä oli myös Playa de las Canterasin uimaranta.  Päivä oli viileähkö ja tuulinen kun käytiin siellä pistäytymässä mutta esikoispoika halusi kuitenkin käydä kastelemassa varpaat. 


Matkalla rannalle.








 Sunnuntaina otettiin viimeiset hetket irti kaupungista ja sen kulmista. Otettiin viikonlopun kävelyjen jälkeen vähän rauhallisemmin. Aamupäivällä Veguetassa oli markkinat ja löysinkin sieltä ihanan oranssin kaulakorun.💛💛💛 Kasmir heitti onnenlantin kaivoon. Jotakin toivoi samalla mutta eihän sitä toivomussääntöjen mukaan saa sanoa ääneen tietenkään. Päivä oli lämmin ja nautittiin viimeisistä aurinkokylvyistä, kun ei niitä taas vähään aikaan ole tiedossa. Kesäänkin Suomeessa vielä aikaa.

 Käytiin maistamassa kanariansaarten omia ruokia Kasmirin kanssa. Papa Arrugadas eli Kanariansaarten ryppyperunoita. Tosi suolaisia mutta oli kyllä niin herkullisia että niitä naposteli kokoajan peräkkäin niin kauan kunnes lautanen oli tyhjä. 




Maanantaina käytiin vielä Las Palmasin  museossa. Oli harmillista että museon yläkerta oli kokonaan suljettu joten ei päästy kun alakerran huoneisiin. Luin museon sivuilta että museon ylhäällä  on kuulemma muumioitakin, joten olisin tosiaankin nekin halunnut käydä näkemässä. Mutta jos se olisi taas yksi syy tulla uudestaan piipahtamaan saarella. 😎



Kanariansaarten museo.




Triana on loistava shoppailukatu tehdä löytöjä. Myös monet sattumalta löydetyt paikat pursusivat kaikkia kaikenlaisia löytöjä ja aarteita.  Syötiin viimeisenä päivänä Espanjassa Burger Kingissä. Nikillä oli omat ruuat ja maidot jauheena mukana Suomesta, en halunnut että syö mitään ruokia ulkomailla kun noin pienelle ei saa vielä hepatiittirokotusta ja ettei vain saisi mitään mahatautia jostakin ruoasta. Neuvoloiden rokotusohjelmien mukaiset rokotukset olen ottanut kummallekin lapselle ihan vastasyntyneestä lähtien ja nyt seuraavaa Niksun rokotusta aikaistettiin useammalla kuukaudella tätä ulkomaanmatkaa varten. 

 Tiistaina lennettiin takaisin Suomeen ja koronapaniikki maailmassa rajoituksineen ja kehoituksineen iski voimaan vähän pari päivää meidän kotiutumisen jälkeen. Olin aika ihmeissäni että tilanne muuttui niin äkkiä, että ensin ei olut mitään ja sitten tosi isot toimenpiteet. 

Aeropuerto de GranCanaria. 






Muita blogipäivityksiä tähän liittyen: 

Valokuvia:

Kanariansaarten ryppyperunat - Papa Arrugadas:

Toukokuun ensimmäinen päivä 💛

    (Supersokeriset munkkirinkilät ja munkkipallerot kylmältä, harmaalta ja sateiselta toukokuun eka päivältä vuonna 2020. 💛💛 Sillon pais...