sunnuntai 21. heinÀkuuta 2024

Ukkosten aika🍓

LĂ€mmintĂ€, sadetta, mansikoita ja ötököitĂ€.... Nyt on niiden aika... VihreÀÀ, ja aurinkoa vielĂ€ yöllĂ€kin... 


Vaikka tÀytyy tunnustaa ettei jatkuva pÀivÀnpaiste ole oikeastaan se mun juttu. Siis en loputtomiin tykkÀÀ jatkuvasta valosta. TieeedÀn, outoahan tuo on, kaikkihan nyt tykkÀÀ tÀÀllÀ pimeÀssÀ Suomessa ettÀ on aurinkoa ja valoa, mutta ite tykkÀÀn siitÀ ettÀ vÀlillÀ tulee pimeÀÀ. PÀivÀ pÀivÀnÀ ja yö yönÀ. Hetken menee nonstop -valo, mut sitte alkaa ikÀvöidÀ öitÀ.

En kuitenkaan missÀÀn nimessĂ€ valita, niin pieni aika sitĂ€ valoa on ettĂ€ sille on hyvĂ€ antaa oma kunniansa. Monta kertaa ollaan oltu fiilistelemĂ€ssĂ€ valoisia kesĂ€iltoja. 




                            Sipsitauko valoisassa illalla perjantaina 21. kesĂ€kuuta 2024. 

Oltiin iltapyörĂ€ilyllĂ€ ja etsimĂ€ssĂ€ jotakin aukiolevaa kauppaa. 
TĂ€ssĂ€ ylĂ€puolella olevassa kuvassa pidettiin sipsitauko ennen kuin kotiuduttiin. 

Toukokuussa lopussa ollut aivan ihania pĂ€iviĂ€, ja tĂ€ssĂ€ mun synttĂ€riaamun aamukasteelta kuvasaldoa; 

https://camomillamaria.blogspot.com/2024/06/aamukaste.html

Oon kirjottanut paljon taas tÀnÀ kesÀnÀ, kuten aina omaks ilokseni. Muutamia paloja kirjoitustulvasta laitan tÀhÀn esille, as always.

Paljon oon tehnyt ajatustyötĂ€ jatkoon omaa itseĂ€ni ja hyvinvointia silmĂ€llĂ€ pitĂ€en mutta myös sitĂ€ miten olisin taas vĂ€hĂ€n parempi versio itestĂ€ni jatkossa ja mitĂ€ annan itestĂ€ni muille ja maailmalle.  

Oon myös tajunnut sen, miten tĂ€rkeÀÀ on se, ettĂ€ joku ihminen kohtaa sut oikein ja ettĂ€ tulet ymmĂ€rretyksi ja tuetuksi elĂ€mĂ€ssĂ€ oikein. 

EttĂ€ saa osakseen empatiaa, sympatiaa ja ettĂ€ joku nĂ€kee sut oikein, oikeassa valossa. Kunnioittaa sua ja juuri sellaisena kuin olet, erilaisia mielipiteitĂ€ ja nĂ€kemyksiĂ€. 

Ja se, ettĂ€ ihmiset kohtaa sut oikein ja reilusti, on aivan ÀÀrimmĂ€isen tĂ€rkeÀÀ sen kannalta, ettĂ€ voit voida hyvin. 




                                    (KESÄPÄIVÄNSEISAUS!!! 💛💛💛) 

TĂ€nĂ€ vuonna ajoittui pĂ€ivĂ€mÀÀrĂ€lle 20.6. - 2024. 

Linkki kesĂ€pĂ€ivĂ€nseisauksen aikana julkaistuun kuva-albumiin; 

https://camomillamaria.blogspot.com/2024/06/colony-summer-solstice.html



Oon alkanut nÀhdÀ mun herkkyyden itsessÀni nykyaikoina voimavarana enkÀ minkÀÀnlaisena taakkana tai jotenkin hÀpeÀnÀ. Mun mielestÀ meidÀn jokaisen kannattais sitÀ herkkyyttÀ meissÀ etsiskellÀ esille, koska sitÀ kuitenkin meissÀ jokaisessa on.

LempeyttĂ€ on myös hyvĂ€ löytyĂ€ ihmisestĂ€ nĂ€kyvĂ€sti. Toki tĂ€ssĂ€kin voidaan mennĂ€ liiallisuuksiin ja myös överiempatialle, liialle lempeydelle ja yliymmĂ€rtĂ€miselle pitÀÀ osata asettaa jĂ€mĂ€kĂ€t rajat, muuten on jossain kohtaa aivan totaalisesti henkisesti uuvuksissa. Ja kyllĂ€!đŸ’„Kiltitkin ihmiset vittuuntuvat ja rajat todellakin tulevat ennemmin tai myöhemmin vastaan. Se ei tarkoita ettĂ€ jos haluat toimia rakkaudesta ja hyvĂ€ntahtoisuudesta kĂ€sin, ja haluat ihmisenĂ€ kasvaa, ettĂ€ et tuntis aitoja tunteita lĂ€pi jatkuvasti.  

ElĂ€mĂ€ vaihtelee jatkuvasti ja siinĂ€ tapahtuu kaikenlaista. Rouhevat ja aidot kohtaamiset jossa halutaan kasvaa ja löytÀÀ kasvettavaa ja jossa ite mahtuu kasvamaan ja olemaan kaikenlainen, inspiroi itseĂ€ni enemmĂ€n kun tyhjĂ€t "live your life to the fullest, remember to laugh everyday"-  tyyppiset korulauseet ja samanlaiset tsemppaukset, joita toistellaan vaikka jossakin nettifoorumeilla, mutta vaan vĂ€hĂ€n eri tavalla kun taas joku toinen. En ite saa sellasesta kiinni, vaan kaipaan jotakin tunteikkaampaa mistĂ€ taas ammentaa.  Ja mikĂ€li tĂ€mmösen tyylinen auttaa joitakin jaksamaan, se on ok, ite vaan kaipaa jotakin rĂ€iskyvĂ€mpÀÀ. Me olemme joka suhteessa kaikki erilaisia. Ja se onkin toinen voimavara ihmiselle. Loistaa just sellasena kuin on ja omassa voimassaan. 

Mussa on hyvin paljon myös erityisherkĂ€n piirteitĂ€ vaikka kaikki kohdat eivĂ€t itsestĂ€ni siihen sovikkaan. 

https://www.evermind.fi/erityisherkka-tuntee-syvasti-ja-kuormittuu-helposti/

YllĂ€olevasta linkistĂ€ voi katsahtaa erityisherkĂ€n ihmisen piirteitĂ€. 👆


Pystyn katsomaan kauhuelokuvia, ja esimerkiksi American Horror Story on yks mun lempparisarjoista, mutta esimerkiksi tositapahtumiin perustuvat vÀkivaltaiset elokuvat tuottaa niin valtavan epÀmiellyttÀvÀn tunnekokemuksen, ettÀ joudun pitkÀÀn etukÀteen valmistautua henkisesti ettÀ pystyn semmosta katsomaan. YleensÀ vÀltÀn tÀmmösiÀ.

ErityisherkĂ€n piirteisiin kuuluu tiedon syvĂ€llinen prosessointi. TĂ€tĂ€ teen paljon. Mun aivot prosessoi ja surisee ihan jatkuvasti. Analysoin ja yhdistelen asioita, punnitsen ja pohdiskelen. 



En kuitenkaan kuormitu tÀydessÀ bussissa tai junassa ja tykkÀÀn kÀydÀ vaikka ihan selvinpÀin katsomassa tuhatpÀisiÀkin keikkoja ja mieli on pelkÀstÀÀn positiivinen sen jÀlkeen. ElÀydyn ja tunnen hyvin voimakkaasti, sekÀ reagoin vahvasti tunteita herÀttÀviin tapahtumiin, tilanteisiin ja Àrsykkeisiin.

Aistin toisten ihmisten tunnetilat hyvin voimakkaasti ja reagoin tosi vahvasti vÀÀryyteen ja epĂ€oikeudenmukaisuuteen. Havainnoin ympĂ€ristöstĂ€ kaikenlaisia pieniĂ€ yksityiskohtia jotka muistan helposti pitkÀÀnkin. Ja pÀÀdyn usein syyllistĂ€mÀÀn itseĂ€ni ja löytĂ€mÀÀn vian usein kaikkeen vaan pelkĂ€stÀÀn itsestĂ€ni. <Itse olisi pitĂ€nyt taas tehdĂ€ jotakin paremmin niin olisi kaikki mennyt paremmin- tyyppisesti. Onneksi tĂ€mĂ€n ajatustavan haitallisuudesta olen opetellut nykyaikoina pois. 



Rakastan luonnossa tapahtuvia asioita ja ilmiöitÀ. Ukkosmyrskyn mahtipontista olemusta, ihailen talvitaivaan tÀysikuuta jonka ohi lipuu mustia pilviÀ, rakastan kuunnella sateen tihkua joka kuuluu avoimesta ikkunasta, eri vuodenaikojen tuoksuja sekÀ aamukastetta kevÀtnurmikolla.

 đŸ˜ŽLuin ettĂ€ erityisherkĂ€n ja herkĂ€n tĂ€ytyy ottaa itselleen normaalia enemmĂ€n palautumisaikaa elĂ€mĂ€ssĂ€, muuten ylikuormittuu ja herkĂ€stĂ€ voi tulla hyvin hankala ja "ylitsepursuava" ihminen kanssakulkijoilleen. 

Ja vastoin kuin yleensĂ€ ajatellaan, erityisherkĂ€t eivĂ€t ole pelkĂ€stÀÀn introverttejĂ€, vaan ne voivat olla myös ekstroverttejĂ€. 

Olen ekstrovertti ehdottomasti, mutta en sataprosenttinen. Hakeudun ihmiskontakteihin ja pidĂ€n tapahtumista ja elĂ€myksistĂ€, mutta en todellakaan ole ulospĂ€insuuntautunut joka tilanteessa ja tosiaankin tykkÀÀn olla myös omissa oloissani ja tehdĂ€ asioita yksin. Ei kuitenkaan kaikenlaiset ihmiskontaktit tuo voimavaroja, vaan voivat pelkĂ€stÀÀn viedĂ€ niitĂ€ pitkĂ€ksikin aikaa. TĂ€mĂ€ esimerkiksi asiakaspalvelutilanteissa, jos jonkun esimerkin haluaa. 

Eniten ekstroverttiys itsessĂ€ni nĂ€kyy voimakkaana elĂ€myshakuisuutena. Kaipaan paljon virikkeitĂ€ samaan aikaan, ne tuovat voimavaroja ja virkeyttĂ€. Mulle on tĂ€yttĂ€ työtĂ€ keskittyĂ€ yhteen asiaan kerrallaan. Voin esimerkiksi kirjoittaa ja katsoa sarjaa samaan aikaan kun teen ruokaa ja siivoan. NĂ€in niinkun esimerkiksi, ja kaiken tĂ€mĂ€n taustalla voin haluta vielĂ€ kuunnella musiikkia. 





TĂ€hĂ€n asti heinĂ€kuussa ollaan tehty pitkĂ€ vaellusreitti hyvĂ€n ystĂ€vĂ€n ja pojan kanssa alkukuusta, pyörĂ€ilty vielĂ€ mansikkakojuille tai uimaan iltasella, pyörĂ€ilty pienemmĂ€n kanssa varmaan sata kilsaa, juostu yleisurheilukoulussa, tĂ€nĂ€ viikonloppuna katsottu useampikin esikoisen jalkapallopeli, syöty perinteisesti nokkosruokia, iltakahviteltu ilman aikatauluja ja nautittu valoisuudesta kun sitĂ€ riittĂ€nyt lĂ€pi yön. 

Vaellusreitti; https://camomillamaria.blogspot.com/2024/07/hokin-lenkki-12-km.html

Nokkospiirakan ohje; https://camomillamaria.blogspot.com/2024/07/nokkospiirakka.html

Lapset askartelivat omannĂ€köisensĂ€ pahviset auringot partsille koristeeksi💛 

(osallistuin toki itsekin omalla auringolla. 😎) 



 Aurinkojen taakse lasten oli mÀÀrĂ€ kirjoittaa tĂ€mĂ€n vuoden tĂ€hĂ€n astisia saavutuksia joista itse kokee ylpeyttĂ€ sekĂ€ mitĂ€ vielĂ€ odottaa ja haluaa saavuttaa tĂ€ltĂ€ kesĂ€ltĂ€. Tossa ne nyt lepattaa tuulessa ja narut kimmeltÀÀ auringossa muistuttamassa ettĂ€ on tehty hyvÀÀ työtĂ€ josta on hyvĂ€ jatkaa. 💜

                                                     Ilta-aurinko myöhĂ€isillalla 21.6.2024. 



HyvÀÀ loppukesÀÀ 💜

MitĂ€ olet tehnyt tĂ€hĂ€n asti kesĂ€llĂ€? MitĂ€ ajatuksia loppukesĂ€lle? 



















































Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

HyvÀÀ syyskuuta 💜

Syyskuu 💱💘 Toivotan tĂ€llĂ€ kuvapĂ€ivityksellĂ€ kaikille oikein hyvÀÀ syyskuuta. Ja sit toivottelen myös vĂ€hĂ€n myöhĂ€isessĂ€ kivaa Suomen luonno...