sunnuntai 7. heinÀkuuta 2024

Nokkospiirakka 💚

Jaan teille mun nokkospiirakkareseptin jossa myös pesto yhtenĂ€ ainesosana makua antamassa. Nokkosesta on meillĂ€ perinteenĂ€ tehdĂ€ alkukesĂ€stĂ€ jotakin ruokaa, ainakin sen yhden kerran. LĂ€ttyjĂ€, pannaria, piirakkaa... Tein tĂ€tĂ€ tĂ€llĂ€ viikolla iltapalapiirakaksi ja oli kummankin lapsen mieleen suuresti.💚

TĂ€ssĂ€ meiĂ€n piirakassa oli kyllĂ€ enemmĂ€n juustoa kuin mitĂ€ tĂ€ssĂ€ ohjeessa. Mut aina voi lisĂ€tĂ€ tai vĂ€hentÀÀ oman mielenkin mukaan :) 

Teen nokkosruokien seuraksi paahdettuja tomaatteja, joihin voi myös vapaasti öljyn valita oman maun mukaan. Itse kĂ€ytin valkosipulioliiiviöljyĂ€, mutta oliiviöljyjĂ€ on niin monia erilaisia makuvaihtoehtoja ettĂ€ sieltĂ€ voi valita mieleisensĂ€. Kaikki kun ei tosiaan valkosipulin ystĂ€viĂ€ ole. 

Ainekset

Ruispiirakkapohja

https://www.myllynparas.fi/reseptit/ruistaikina

TĂ€yte

200g nokkosta 

2 dl arkiraastetta 

2 dl mozzarellajuustoa 

200g kermaviiliĂ€ 

2 kananmunaa 

tilkka valkosipulioliiviöljyĂ€ 

vihreÀÀ pestoa 

Koristeeksi 

mozzarellapalloja

Tarjoile seurana uunissa paahdettuja tomaatteja 


1. KerÀÀ nokkoset puhtaalta paikalta, ei esim lĂ€heltĂ€ autoteitĂ€ tai tienreunoja. RyöppÀÀ nokkoset ennen kĂ€yttĂ€mistĂ€ piirakkaan. Kurkkaa ohje alta. 

https://www.meillakotona.fi/artikkelit/nokkosen-ryoppays

2. Valmista piirakkapohja ohjeen mukaan. 



3. Valmista tĂ€yte. Sekoita kermaviili, kananmunat, juustoraasteet, sekĂ€ mausteet ja oliiviöljy kulhossa keskenÀÀn sekaisin. 

4. Sekoita siivilöityjen nokkosten sekaan vihreĂ€ pesto. Itse kĂ€ytin tĂ€hĂ€n piirakkaan Lapin Marian Luomu VilliPestoNokkonen -nokkospestoa. 

5. Kaada pestonokkos-seos muiden ainesten joukkoon, sekoita tasaiseksi ja levitÀ piirakkapohjan pÀÀlle.

6. Laita piirakka uunin keskitasolle ja paista 175 asteessa noin tunnin verran. Tarkista kypsyys!









7. Koristele lopuksi mozzarellapalloilla ja tarjoile uunissa paahdettujen tomaattien kera. 💖💚


Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

LuontoreittejÀ #1; Laajalahti 3km

NÀitÀ erilaisia pitkospuita, luontoreittejÀ ja ulkoilupaikkoja tulee kierreltyÀ eri paikoissa pitkin ja poikin, on tullut muutamia kuvia nii...