Jaan teille mun nokkospiirakkareseptin jossa myös pesto yhtenĂ€ ainesosana makua antamassa. Nokkosesta on meillĂ€ perinteenĂ€ tehdĂ€ alkukesĂ€stĂ€ jotakin ruokaa, ainakin sen yhden kerran. LĂ€ttyjĂ€, pannaria, piirakkaa... Tein tĂ€tĂ€ tĂ€llĂ€ viikolla iltapalapiirakaksi ja oli kummankin lapsen mieleen suuresti.đ
TÀssÀ meiÀn piirakassa oli kyllÀ enemmÀn juustoa kuin mitÀ tÀssÀ ohjeessa. Mut aina voi lisÀtÀ tai vÀhentÀÀ oman mielenkin mukaan :)
Teen nokkosruokien seuraksi paahdettuja tomaatteja, joihin voi myös vapaasti öljyn valita oman maun mukaan. Itse kÀytin valkosipulioliiiviöljyÀ, mutta oliiviöljyjÀ on niin monia erilaisia makuvaihtoehtoja ettÀ sieltÀ voi valita mieleisensÀ. Kaikki kun ei tosiaan valkosipulin ystÀviÀ ole.
Ainekset
Ruispiirakkapohja
https://www.myllynparas.fi/reseptit/ruistaikina
TĂ€yte
200g nokkosta
2 dl arkiraastetta
2 dl mozzarellajuustoa
200g kermaviiliÀ
2 kananmunaa
tilkka valkosipulioliiviöljyÀ
vihreÀÀ pestoa
Koristeeksi
mozzarellapalloja
Tarjoile seurana uunissa paahdettuja tomaatteja
1. KerÀÀ nokkoset puhtaalta paikalta, ei esim lÀheltÀ autoteitÀ tai tienreunoja. RyöppÀÀ nokkoset ennen kÀyttÀmistÀ piirakkaan. Kurkkaa ohje alta.
https://www.meillakotona.fi/artikkelit/nokkosen-ryoppays
2. Valmista piirakkapohja ohjeen mukaan.
7. Koristele lopuksi mozzarellapalloilla ja tarjoile uunissa paahdettujen tomaattien kera. đđ
Ei kommentteja:
LÀhetÀ kommentti