maanantai 19. elokuuta 2024

TyynenVedenJuttujađŸ’«



đŸ’«đŸ’«đŸ’«đŸ’«

    Pastelliauringonlasku, 21.7. 

TÀÀ muuttui tĂ€stĂ€ vielĂ€ vaaleanpunaisemmaksi ja tuolla heinikon takana oli rakastunut joutsenpariskunta iltauinnilla. <3 NĂ€kyĂ€ olis ihastellut vaikka tunnin tuolla oli niin kaunista, mutta maassa kuhisevat muurahaiset pisteli ja nousi kirmaamaan jalkoja pitkin, joten ei siinĂ€ sitten loputtomiin viitsinyt seisoskella. :D 



Mun oma kesĂ€ on ollut tĂ€ynnĂ€ kaikenlaista ja ei kuitenkaan oikeastaan yhtÀÀn mitÀÀn, ei mitÀÀn erityistĂ€ mutta silti tosi paljon kaikkea, itsereflektiota, positiivisia ja negatiivisia oivalluksia, ajattelun vuoristorataa,  hyvĂ€ksymistĂ€, vanhojen kĂ€yttĂ€ytymismallien purkua ja muuttamista toisenlaisiks, sellaisiks ettĂ€ ne tukee tulevaisuutta parhaimmalla mahdollisella tavalla. Mun kese on ollu myös eteenpĂ€inmenemisen meininkiĂ€ ja uusia tuulia. TĂ€n koko kesĂ€n melkeen satoi, mutta aika lĂ€mpimiĂ€ kesĂ€iltoja on lopuks kuitenkin ollut. Onneksi niin ja kiva niin. 

Ite aion jatkossa tehdĂ€ vielĂ€kin terveellisempiĂ€ valintoja ruokailun suhteen jokapĂ€ivĂ€isessĂ€ elĂ€mĂ€ssĂ€. Aion myös muistaa muistaa huolehtia itsestĂ€ni kokonaisvaltaisesti paremmin ja keskittyĂ€ asioihin jotka tuo iloa ja jotka vie mua eteenpĂ€in.

 Ja aivan ihanaa kun arki ja rutiinit on taas alkanut. Toistuvat rutiinit, aamukahvit ja aikataulut. 



(Fun fact of me, 
oon ihan hirvee nörtti ja eri asioiden superfanittaja. 

Juutun aina tietyksi ajaksi kerrallaan yhteen tai kahteen kiinnostuksenkohteeseen, josta tykkÀÀn lueskella ja katsoa leffoja yms.) 


















Elokuun alussa kĂ€ytiin perinteisesti mustikkametsĂ€ssĂ€. KerĂ€tyistĂ€ marjoista tein mustikkapiirakan, kuten jokavuotiseen elokuun alun perinteeseen meillĂ€ kuuluu. Piirakka katosi nopeasti, hyvĂ€ kun ehti olla tarjoiluastiassaan edes yhden yön yli. Lapset tekivĂ€t myöhemmin mustikoista muffinsseja. 


 Marjastaminen on jotenkin tosi miellyttĂ€vÀÀ. Se kun se kerĂ€ilyastia pikkuhiljaa tĂ€yttyy, siinĂ€ vaan on sitĂ€ jotakin. On myös ihan parasta tehdĂ€ erilaisia leipomuksia itse kerĂ€tyistĂ€ marjoista. Parhainta herkkua tĂ€hĂ€n aikaan on tuoreista, punaisista, vastapoimituista marjoista vispattu lappapuuro, tai punaiseen maitoon keitetty mannapuuro johon pÀÀlle sokerissa pyöritetyt punaherukat. NÀÀ on kaks niin hyvÀÀ ruokaa, et nĂ€illĂ€ elĂ€is vaikka tĂ€n koko elokuun aina. 

Lapset teki muffinsseja meidÀn itsekerÀtyistÀ mustikoista. Jotkut vuoat olivat jo ennen paistotilannetta sellaisia, ettÀ niistÀ nÀki etteivÀt ne oo parhaita mahdollisia leipomiseen, vaikka niitÀ laittais useamman, joten joidenkin muffineiden ulkonÀkö valmiina vÀhÀn harmitti.

Mut valkosuklaata vaan niihin kunnon kerros, niin ei pieni "epÀtÀydellisyys" mitÀÀn haitannut. Varsinkin kun ei ollut nyt leipureiden vika, ettÀ muffinssivuoka ei ollut toimivuudessaan parhaimmasta pÀÀstÀ.

PienemmĂ€llĂ€ oli eka mustikka tĂ€nĂ€ vuonna, sai muutaman marjan kerĂ€ilyastiaankin asti. :D 










...TĂ€rkeintĂ€ on maku tietenkin, ei muffinssivuoat, ja nĂ€istĂ€ tuli superhyviĂ€ <3 Muffineihihn kĂ€ytettiin jÀÀkaappiin ylijÀÀnyt vaniljakastike, joka oli tehty mustikkapiirakalle tarjoiluun. Kardemumma oli kyllĂ€ loistava lisĂ€ nĂ€issĂ€. 

Kahden Pojan Mustikkakardemummamuffinssit

Ainekset; 

 3½ dl vehnĂ€jauhoja

2 dl sokeria 

1½ tl leivinjauhetta 

1 tl kardemummaa

1 tl vaniljasokeria 

100 g sulatettua leivontamargariinia

n. 1 ½ dl vaahdotettua vaniljakastiketta

1 kananmuna 

2 dl mustikoita


1.  Sekoita kuivat aineet keskenÀÀn kulhossa. 

2. Sulata leivontamargariini ja anna sen jÀÀhtyĂ€. Kun leivontamargariini on jÀÀhtynyt, sekoita siihen kananmuna ja vaniljakastike. 

3. Sekoita laivontamargariini . kananmuna- vaniljakastike- seos kuivien aineiden sekaan, mutta Ă€lĂ€ vatkaa kauaa. Kaada sekaan vielĂ€ lopuksi mustikat. 

4. Jaa taikina muffinsivuokiin, ja paista ne 175 -asteessa noin 30 minuuttia. 


https://camomillamaria.blogspot.com/2024/07/ukkosten-aika.html

--- Kerroin viime pÀivityksessÀ mun erityisherkkyyden piirteistÀ. YllÀolevasta linkistÀ pÀÀsee lukemaan mun viime ajatuspÀivÀkirjan aiemmin tÀltÀ kesÀltÀ.

Esimerkiksi itseni on aina ollut vaikea sopeutua paikkoihin jossa on kovaa kilpailua ja suorittamista, ja etenemistĂ€ kyynĂ€rpÀÀtaktiikalla. Oon aina ajatellut ettei menestys tarvitse noita asioita vĂ€lttĂ€mĂ€ttĂ€, vaan ihminen voi edetĂ€ kilpaillen ja suorittaen jatkuvasti myös vain itseÀÀn työstĂ€en joka pĂ€ivĂ€ paremmaksi. EttĂ€ saavuttaa sen mitĂ€ itse haluaa saavuttaa parhammailla mahdollisella suorituksella. Toki joissakin tilanteissa on oltava toista parempi ettĂ€ saa havittelemansa työpaikan, koulupaikan, jonkin tĂ€rkeĂ€n mahdollisuuden....Kaikkien on kilpailtava ja osattava kilpailla ja tuoda parhaita puoliaan joskus esiin. JÀÀ jalkoihin jos ei pysty mitenkÀÀn itseÀÀn esille tuomaan.. Mutta! EpĂ€terve kilpailu ja kova suorittaminen ja muotteihin mahtuminen pelkĂ€stÀÀn, ainoastaan, ahdistaa itseĂ€ni. Mun mielestĂ€ kilpailu jÀÀköön sinne minne kilpailu kuuluu...Eli vaikka yleisurheilukentille. 

Oma ajatukseni on, ettÀ ilman kyynÀrpÀÀtaktiikkaakin voi omassa elÀmÀssÀÀn henkilökohtaisesti menestyÀ, eikÀ muita tarvitse kÀyttÀÀ astinlautoina omalle etenemiselle urallaan tai pitÀÀ muiden saavutuksia, potentiaalia ja tavoitteita uhkana omalle minuudelle. KÀyttÀÀ senkin ajan itsensÀ kehittÀmiseen jonka kÀyttÀÀ olan yli muiden tekemisiÀ vilkuillen, niin hyvÀ tulee.

Asioihin ja tilanteisiin takertuminen on yksi piirre joka on esiintynyt itsellÀni aina. SiinÀ missÀ joku ohittaa jonkun tilanteen olankohautuksella, itse jÀÀn sitÀ pohtimaan puoleksi tunniksi ellen jopa pidempÀÀn. Kun tutustuu nÀihin piirteisiin ja itseensÀ kun nÀitÀ piirteitÀ kerran itsessÀni voimakkaasti esiintyy, nÀiden ominaisuuksien kanssa oppii olemaan, elÀmÀÀn ja pÀrjÀÀmÀÀn paremmin, sekÀ hyvÀksymÀÀn itsensÀ paremmin vaikka maailma ei sitÀ vielÀ tekisikÀÀn. Seuraavassa pÀivityksessÀ en kirjoittele enÀÀ herkkyysjuttuja, mussa on nimittÀin paljon muutakin.

EritiysherkkyydestĂ€ löytyy netistĂ€kin monia kiinnostavia artikkeleita, kuten esimerkiksi Hidasta elĂ€mÀÀ- sivustolta.  Alla vielĂ€ yksi linkkiheitto liittyen aiheeseen, jonka kohdista tosi moni sopi itselleni, tosi moni kohta taas ei ollenkaan. 

https://hidastaelamaa.fi/2022/04/25-erityisherkalle-ominaista-piirretta/

Hidasta elĂ€mÀÀ -sivustoa on tullut lueskeltua jo ainakin 12 vuotta. SiellĂ€ paljon erilaista luettavaa hyvinvointiin, itsetuntemukseen, tunteisiin, tunne-elĂ€mÀÀn sekĂ€ onnellisuuteen ja sen tavoitteluun. LĂ€mpimĂ€sti suosittelen kyseistĂ€ sivustoa aiheesta kiinnostuneille ❤



Meinaatko sĂ€ kĂ€ydĂ€ marjastamassa vielĂ€ tĂ€nĂ€ kesĂ€nĂ€? MikĂ€ on sun suosikkimarja? 


sunnuntai 11. elokuuta 2024

Keskiajan ja nykypÀivÀn Turku

 Oltiin lasten kanssa kesĂ€kuussa Turussa pari pĂ€ivÀÀ, ja kĂ€ytiin keskiaikamarkkinoilla. đŸ’«

TĂ€ssĂ€ kuvasaldoa kesĂ€kuun keskiajalta ja Turusta. đŸ’„

Melkein 30 astetta oli lĂ€mmintĂ€. 💛 



... Keskiaikamarkkinoilta löytyi heti ekana pieni torikoju jossa myytiin erimakuisia, kuorrutettuja omenoita erilaisten maustettujen manteleiden ohessa. >Omenat mitkĂ€ pojat kojusta valitsi oli toffeenmakuisia, joissa oli kanelisokerikuorrute. LĂ€mmin kesĂ€ilma kuljetti keskiaistunnelmaisen torikojujen luona kĂ€vellessĂ€ kaikenlaisia tuoksuja, kuten yhtenĂ€ esimerkkinĂ€ mainittakoon  muurinpohjaletut, joita siellĂ€ useammassakin eri paikassa paisteltiin. Keskiaikaisiin vaatteisiin pukeutuneita ihmisiĂ€ kuljeskeli kojujen vĂ€lissĂ€. VĂ€lillĂ€ pysĂ€hdyttiin varjoon nurmikolle istumaan, oli sen verran paahtavan kuuma. 


Torikojuilla oli myynnissÀ tosi upeaa taidettakin sekÀ useasta kojusta löytyi itsetehtyjÀ koruja ja kÀsitöitÀ. Oli siellÀ kengÀnkiillottajakin työskentelemÀssÀ.

 Aurajoen toisella puolella oli myöskin kaikenlaista omatekoista ja erilaista myynnissĂ€, koriste-esineitĂ€ siellĂ€kin, sekĂ€ esimerkiksi kierrĂ€tysmateriaaleista valmistettuja vaatteita. Ihan hirveesti ei nyt mitÀÀn tullut ostettua, mutta kierreltiin, kaarreltiin ja syötiin ja ihmeteltiin. 
Upeita nĂ€mĂ€ taulut! 



đŸ’„đŸ’„Rakastan valokuvaamista. 💗ElĂ€mĂ€n hienoimpia asioita on, kun voi tallentaa elĂ€mĂ€nsĂ€ hetkiĂ€ ikuisesti muistoiksi, joita voi selailla myöhemmin. ElĂ€mĂ€n sellaisetkin ihmiset, jotka on jo jÀÀneet ajasta ikuisuuteen, on niissĂ€ muistoina. Jo jotakin unohdettua voi yhtĂ€kkiĂ€ palata mieleen, kun avaa jonkun vanhemman valokuva-albumin. NĂ€psin aina valokuvia joka paikassa, ja niin oon tehnyt niin kauan kuin jaksan muistaa. Kaikenlaisia ikuistettuja otoksia on kertynyt jo lapsuudestani asti muistoksi aikamoinen vinollinen pinkallinen. Aloitin kuvailut lapsena ihan pokkarikameralla, nuorempana kuvasin digikameralla, nykyÀÀn jĂ€rjestelmĂ€kameralla ja kamerapuhelimella. En kuitenkaan ajattele olevani valokuvaaja. Olen ennemminkin "ikuistaja" ja "taltioija". Valokuvaaja on ammattilainen. Ja sitĂ€ en ole, enkĂ€ vĂ€itĂ€ olevani. đŸ’„

KÀveltiin navigaattori apuna meidÀn majapaikkaan noin reippaan kilometrin verran Aurajoen vierestÀ helteisenÀ kesÀkuun iltapÀivÀnÀ, ja nappasin muutaman valokuvan. Joitaki laitan tÀhÀn nÀkyville. Oltin viime vuonna Turussa Muumimaailmassa ja viehÀtyin kyllÀ tÀhÀn kyseiseen kaupunkiin jossa olin viimeksi lapsena kÀynyt. Alapuolelta voi klikata kyseiseen viime vuoden blogipÀivitykseen;

https://camomillamaria.blogspot.com/2023/07/turku-heinakuu-2023.html


...VĂ€lillĂ€ pidettiin vĂ€hĂ€n tuumaustaukoja ja juomistaukoja. 



.....Siltojen alituksia ja ylityksiĂ€ ennenkuin me oltiin pÀÀmÀÀrĂ€ssĂ€. Turun linna oli tarkoitus kĂ€yĂ€ vilkaisemassa mutta se nyt jĂ€i toiseen kertaan. Markkinoilla vierĂ€hti yllĂ€ttĂ€vĂ€n nopeasti aika seuraavana pĂ€ivĂ€nĂ€ 


...TÀÀllĂ€ on jo kyselty kun muisteltu tĂ€mĂ€n vuoden markkinareissua, ettĂ€ jos pÀÀsisi ens vuonnakin keskiaikaismarkkinoille ja sais taas kaneliomenat. 💗





Urheilua keskiajalla đŸ’„

Eri urheilulajit ja kehon kaikenlainen liikuttaminen on lÀhellÀ sydÀntÀni. TÀÀ pÀivitys on keskittynyt keskiajalla ja kaauan ennen nykypÀivÀ...