maanantai 29. kesäkuuta 2020

Nikin Siniset Yksvuotiset

EN:
https://camillamariawi.blogspot.com/2020/06/nikis-blue-birthday-parties.html
Vietettiin lauantaina Niksun ykkösvuotissynttäreitä. Oikeastihan Niki täytti huhtikuun alussa vuoden. Mutta synttäreitä ei järjestetty sillon, vaan niitä juhlittiin erikoisen kevään takia vasta nyt. Teemana oli sininen.

Tehtiin Kasmirin kanssa sinisestä kartongista kutsuja Nikin mummeille ja kummeille. Tehtiin viime vuonna ristiäisiinkin kutsut ja ajattelin että tehdään yhdessä aina jotakin kutsukortteja ja askarteluja kun pikkuveljellä on synttärit. Nyt sattui niin ihania ilmoja että pystyttiin koristella kartonkeja  ihan terassilla.Lauantaina oli onneksi vähän viileämpi päivä, jotain noin 18 astetta. Pidettiin juhlat meidän takapihalla. Kaikki oli siis sinistä pöytäliinoja ja kattausta myöden.  Tädin sähkönsininen tukkakin sopi hienosti kattaukseen ja pihan koristeluihin!Puuhun laitoin hopeankimaltavia serpentiinejä ja sinisiä pompomeja, ja sininen synttärionnitteluviiri.Serpentiinit puissa luovuttivat koristuksena olemisesta samantien, ne pysyivät siten kuten ne laitoin suunnilleen pari sekuntia. Mutta hienosti ne huljui tuulessa ja pompomitkin pitivät pintansa ja pysyivät kiinnitettyinä koko juhlien ajan. Ne ei oltu tarkoitettu noin miten ne avasin mutta lopuksi sain niistä hienoja kukkia puihin vaikkei niiden alunperin sellaisia pitänyt olla. Ensimmäiset versiot näyttivät vaan huonosti avatuilta serveteiltä. :D Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin.Tarjottavat oli tottakai myös sinistä. Mustikkapiirakkaa, täytekakku oli päällystetty vaaleansinisellä sokerimassalla, ja sinisiä bebe- leivoksia. Voileipäkakku ei ollut sininen mutta eipä tietenkään. Täykkiksen välissä oli kermaa, banaaniviipaleita ja kuningatarhilloa. Kostutuksen tein keltaisella jaffalla. Kaikki tarjottavat oli tosi suosittuja, leivoksia lähti vielä vieraiden mukaan ja lohivoileipäkakku meni kaikki nopeasti. Hankin myös juhliin erilaista sinisensävyistä naposteltavaa.


En oo melkeen ikinä saanu kakkujeni sokerimassaräpellyksiä onnistumaan että peittää koko kakun repeilemättä mutta tämän kakun sokerimassapäällyksen kaulin oikein hyvin ja se oli oikein hieno ja hyvä! Käväisin toisessa huoneessa hakemassa kakkukoristetta ja kun tulin takas, Niki oli repinyt siivun kakun alhaalta sokerimassaa irti. Se otti todella, todella päästä kun kerrankin (vaikka siirtelin massaa kakun päälle paremmin) se ei repeillyt. Niin todella harmitti. Mut sit mietin että pitäähän synttärisankarin kädenjälki näkyä kakussa myös. Ja onneks sen sai paikattua koristeilla takas kiinni. Laitoin massan takaisin kiinni hopeanvärisillä autoilla joissa oli numero 1n muotoinen aukko.Meillä oli kaikilla sinistä päällä. Poitsuilla oli uudet siniset taskulliset t-paidat.
Juhlat oli ihanat, eikä yhtään haitannut että piti siirtää silloin huhtikuussa parilla kuukaudella eteenpäin. Silllon jo aattelinkin että kiva sitte ulkona istuskella kesäkuussa ja onneks sattui hyvät ilmat mutta ei liian kuumaa, niinkuin edellisenä päivänä jotain kolmeakymmentä astetta. Olis kakut ja ihmiset sulaneet jos olis istuskeltu pihalla kahvia hörpsiessä. :D


Kakkua mummun kanssa... 
Lisää kakkua iskän kanssa. 
Jenna- kummitädin kortista. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kanariansaarten ryppyperunat - Papa Arrugadas

 EN: https://camillamariawi.blogspot.com/2020/07/papa-arrugadas-canarian-potatoes.html Las Palmas 2020 https://camomillamaria.blogspot....