sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Tyynelän Tonttula

Käytiin tänään Tyynelässä Tonttulassa vierailemassa. Tyynelän tontut sijaitsee Luodossa, noin 22 kilometriä Kokkolasta Piertarsaaren suuntaan. Tyynelän Tonttulaan menevä tie on tämän tien varrella. Sisäänpääsy oli aikuisilta 8€, yli 3- vuotiaalta pikkuväeltä puolet siitä.


vanhanajan maalaistaloja 1700- luvulta.

 Oli kyllä jouluisa tunnelma jo heti kun pääsi perille, vanhanajan maalaistaloja ja jouluvaloja. Me tultiin sinne just kun alkoi hämärtyä niin oli vielä enemmän tunnelmaa.
En ole mikään erityinen jouluihminen, mutta tykkään ihan hirveästi esim postikorteista ja joulutauluista joissa on tonttujen kuvia, paksuja lumihankia, latoja, punaisia mökkejä, ja pimeässä hohtavia lyhtyjä. Näitä kaikkia löyty Tyynelästä tänään. Kun astui portista sisään, astui sisälle joulumaailmaan.Kun avas tonttulan oven, näkyi paljon tonttuja. :D Tonttuja oli heti eteisessä, Tonttuja istui tuoleilla, tonttuja oli pöytien ääressä, tonttuja oli viettämässä joulua, tonttuja oli makoilemassa, ja oli siellä yhdessä huoneessa tonttujen oma kuorokin. Tonttulasta voi ostaa mukaansa erikokosia, alusta loppuun asti käsintehtyjä, uniikkeja tonttuja, joilla jokaisella on oma nimi.


Käytiin toisessa tontturakennuksessa jossa oli kauniita huonekaluja, tonttuja lisää sekä kahvila, jossa istuessaan tunsi ihan niinkuin ois istunut jossakin piparkakkutalossa sisällä. Ainakin tuli sellainen olo. :)


"Kattokaa täällä on kakluuni!" :D
Tyynelän tonttulan pihalla oli aittoja joihin pystyi kurkistamaan sisään tonttujen touhuja. Esimerkiksi yhdessä aitassa oli tontut nikkaroimassa lapsille lahjoja joulupaketteihin. Keskellä pihaa komeili iso joulukuusi jossa oli kirkkaat valot.Niksu jaksoi kiertää museoita ja tonttuloita ihan kiitettävästi, mutta loppuajasta meinas kyllä jo hermot mennä :D Pitääpä käyä täällä sitte uudemman kerran kun vauvakin on isompi niin saa sekin kokea tonttumaailman. Täällä kannattaa kyllä piipahtaa joskus! Aivan ihana paikka <3 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aurinkopiknikki

English: https://camillamariawi.blogspot.com/2020/05/welcome-spring-picnic.html Ollaan pidetty Kasmirin kanssa epävirallisen vir...